Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ο Διογένης της Σινώπης ζει σε ένα κουτί, όχι σε πιθάρι. Οι άστεγοι και το κρύο

8000 είναι περίπου οι άστεγοι στη Αθήνα -17000 στο Ελλάδα. Ζουν όπου βρουν, τρώνε ότι βρουν, άνθρωποι οικονομικά κατεστραμμένοι από δάνεια και κάρτες, απολυμένοι λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση, χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένοι.

Φαντάσου πως είναι αυτές οι δύσκολες κρύες μέρες που φτάνουν -που εγώ και εσύ βήχουμε λιγάκι- για αυτούς. Το σίγουρο είναι ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Και εδώ μπαίνει η πολιτεία, ο δήμος, κάποιος (ποιος;!) που θα μεριμνήσει για μία ζεστή σούπα και ένα κατάλυμα.

Η προηγούμενη δήμαρχος Αθηνών κάτι είχε κάνει, ξενοδοχεία, το κέντρο σίτισης, ξενώνες στον Καρέα και στου Ρέντη, μαζί με το Kέντρο Aστέγων της «Kλίμακας» και την «Κιβωτό της Αγάπης», της Χριστιανικής Αλληλεγγύης. Επίσης, για τις κρύες ημέρες είχαν ανοίξει κάποιοι χώροι και είχαν μοιραστοί κουβέρτες. Τώρα ναι, ίσως όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου, αλλά ήταν κάτι.

Φέτος δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει μέριμνα. Ούτε καν αναφορά. Τα ΜΜΕ, οι φορείς, τους αγνοούν όπως και εμείς.

Και κάνει ένα ψοφόκρυο έξω…


ΥΓ: Πήραμε μερικά τηλέφωνα στο ράδιο ΑΝΤ1, 902 Αριστερά στα FM, Πειραιά κανάλι 1, Alpha radio (όλοι οι άλλοι δεν το σήκωναν) Αν κάποιος ακούσει έστω μία αναφορά καλό θα ήταν να μας πει, για να δούμε ποιος και τι έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: