Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Flowering Blight - The Perfect Pair

Αυτό το σιντάκι μόνο τυχαία δεν έπεσε στα χέρια μου. Ποιοί είναι οι Flowering Blight; Και ποιός είναι ο Mr. Blight συγκεκριμένα; Αυτό το ξέρουν μόνο όσοι ξέρουν την πραγματική ταυτότητα του "Hermes Pan". Και ποιοί ξέρουν την πραγματική ταυτότητα του "Hermes Pan";

Η απάντηση είναι: τα σωστά άτομα. Τα άτομα στα οποία απευθύνεται κυρίως αυτό το σιντάκι. Τα άτομα τα οποία διαπίστωσαν ότι με την αποχώρηση του εν λόγω κυρίου από τους Ministry, χάθηκε η dark/ambient/industrial χροιά τους, οι μαστουρωτικές τους (σε μερικούς δίσκους) ατμόσφαιρες. Όχι οτι τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τους Ministry, όμως σίγουρα όλοι οι φίλοι της μπάντας αναρωτιώμαστε πώς θα ήταν ο ήχος τους αν ο συγκεκριμένος κύριος δεν είχε αποχωρήσει το 2003... Λιγότερο metal, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το "The Perfect Pair" για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή το αγόρασα για να υποστηρίξω την Ιδέα. Δεν είχα μεγάλες προσδοκίες. Άλλωστε από το 2003, δεν φάνηκε κάποια κίνηση για solo δίσκο του Paul, και η συνεργασία του με τους U.S.S.A. ήταν μάλλον αδιάφορη.
Οπότε αποφάσισα να ενθαρύνω αγοράζοντας. Άλλωστε η εταιρεία "No, So Yes" μοιάζει πιο πολύ με οικογενειακή επιχείρηση παρά με δισκογραφική. Οπότε money well spent!

Άξιζε η αγορά; Αρχίζω να πιστεύω πως ναι, και μάλιστα με το παραπάνω! Δεν είναι δίσκος της "μιας φοράς" ούτε δίσκος με χιτάκια. Είναι δίσκος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για ένα πολύ συγκεκριμένο ήχο, και θέλει κάμποσες ακροάσεις μέχρι να σου αποκαλυφθεί.

Ποιός είναι αυτός ο ήχος;
Layered με samples να δίνουν ρυθμό, ρυθμοί αργοί και βασανιστικά "επίμονοι", σκοτεινή ατμόσφαιρα (κάτι σαν ambient-goth) , και (ηθελημένα) παράφωνα φωνητικά όπου χρειάζεται. Ή όπως σωστά τον περιγράφει και ο ίδιος:
"How do you like it? Slow, heavy, dark, & layered with distortion and moments of discord? Hmm, yeah-- me too. This is Flowering Blight."

Προσωπικά εγκρίνω, και αναμένω MOAR! (και κάτι πιο metal δεν θα με χάλαγε πάντως!)
Α! Btw, το ντουέτο στο "Even This Day" γαμάει!

Ορίστε και μερικά links:
Flowering Blight Official
Flowering Blight MySpace

Δεν υπάρχουν σχόλια: