Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Opel Astra 1.6 Turbo - Εντυπώσεις


  • Ο αριθμός αυτοκινήτων στη χώρα μας αυξήθηκε το 2007 κατά... ΧΧ%, την στιγμή που ο αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα ανήλθε σε ΖΖΖ ανά 1.000 κατοίκους.
  • Υψηλότερη αύξηση αριθμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη
  • Η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τροχαία κτλ κτλ
Είναι γνωστό ότι επιδιώκουμε ως Έλληνες να σπάσουμε κάθε ρεκόρ και επομένως είμαι βέβαιος ότι τα αμάξια θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Τουλάχιστον ας είναι αξιόλογα. Ώντας κάτοχος ενός Opel Astra 1.6 Turbo εδώ και μερικούς μήνες θα μοιραστώ μαζί σας τις προσωπικές εντυπώσεις για το αυτοκίνητο.

Το Astra έχει πάρα πολύ δύναμη με οποιαδήποτε ταχύτητα και από πολύ χαμηλά αλλά δεν έχει το τρελό τίναγμα που θα σε τρομάξει. Η δύναμη περνά στο δρόμο και αυτό που διαπιστώνεις -αν και αθόρυβα- είναι ότι το αμάξι πάει καλά χωρίς αναγκαστικά να βλέπεις 5000-6000rpm. Μια πρόσφατη Δυναμομέτρηση έδειξε 180+ άλογα και 27 κιλά ροπής. Μεταξύ 1000-2400rpm ο ήχος της εξάτμισης είναι υπέροχος, μπάσος, από κει και ύστερα αναλαμβάνει να καλύψει την ηχητική εικόνα το γουργουρητό του κινητήρα.

Σαν εμφάνιση είναι όμορφο και γενικά έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Από θορύβους, έχει καλή ηχομόνωση και ορισμένα τριξιματάκια από τα πλαστικά στο εσωτερικό υπερτονίζονται. Στρίβει πολύ καλά αν και η ουρά του κάποιες στιγμές δείχνει να αδειάζει σε ανοιχτές στροφές έως 80 - 90 km αφήνοντας το γκάζι. Φρένα εξαιρετικά σε αίσθηση, δύναμη και απόδοση.

Το σύστημα φώτων AFL - BiXenon αξίζει να μπει ως extra στο αυτοκίνητο: Τα φώτα ρυθμίζουν συνεχώς την δέσμη τους παίρνοντας δεδομένα από αισθητήρες στην ανάρτηση και στο τιμόνι. Επίσης έχουν συνεχή γνώση της ταχύτητας του οχήματος. Στην πράξη τώρα έχουμε τα εξής: στις στροφές η δέσμη ακολουθεί την πορεία της στροφής και δεν φωτίζουν ευθεία όπως τα συμβατικά φώτα. Στην ευθεία η δέσμη μαζεύει κάπως και φωτίζουν πιο πολύ ευθεία. Σε όλες τις περιπτώσεις το ύψος της δέσμης είναι ιδανικό για τον οδηγό και δεν τυφλώνει τα άλλα οχήματα.

Αυτά τα λίγα από μένα

ΥΓ. Πληροφοριακά όπου ΧΧ >50 και ΖΖΖ >500

2 σχόλια:

espeRanGa είπε...

an kai de katalabaino ti les, ta les oraia.
full extra?
kazanaki kalo?

;)

Φυτώ είπε...

kazanaki poly kalo
axaxa
Travaei ola ta skata, akomi kai tis megaliteres kourades pou tha mporouse na valei o nous sou :P

Mitsinio