Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Χριστούγεννα σπίτι ...

Μία ιστορία που έφτασε -ευτυχώς- στις εφημερίδες και την βουλή και για αυτό "ελευθέρωσε" για λίγες μέρες τον ήρωά της -μεταφορικά και κυριολεκτικά ήρωα.

Χορηγήθηκε τελικά η περίφημη άδεια στον κρατούμενο Παναγιώτη Γεωργιάδη! Σήμερα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007, βγήκε από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού με πενθήμερη άδεια και επισκέφτηκε την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στην Αθήνα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για νίκη των αγώνων του και της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε υπέρ των δίκαιων συλλογικών αιτημάτων του.

Να θυμίσω πως ο Π. Γεωργιάδης πλήρωσε με δύο χρόνια πειθαρχική ποινή την κατοχή πολιτικών εντύπων και εφημερίδων που κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γιατί θεωρήθηκαν κατά τον κανονισμό των φυλακών «απαγορευμένο υλικό», γεγονός που πρακτικά του στερεί τα ευεργετήματα του νόμου, όπως άδειες και δικαίωμα στην εργασία μέσα στη φυλακή.

Ο Στάθης την περασμένη Παρασκευή σωστά συνέγραψε:

...Βεβαίως το επεισόδιο αυτό δεν είναι πρωτοφανές κι άλλα, πολύ χειρότερα, συμβαίνουν μέσα στις φυλακές -όμως η σκληρότης των αρμοδίων σε μια περίπτωση πολιτικής στάσης απέναντι στα τεκταινόμενα μέσα σ' αυτό το σύστημα, σηματοδοτεί μια κατεύθυνση πολύ ανησυχητική, σκοταδιστική, αντιδραστική, απάνθρωπη κι ατελέσφορη (εις ό,τι αφορά τον σωφρονισμό).

Δηλαδή, αν ο άνθρωπος διακινούσε ναρκωτικά μες στη φυλακή θα 'ταν άρχοντας. Οταν όμως αγωνίζεται να μείνει (ή να γίνει) άνθρωπος αυτός και οι συγκρατούμενοί του, εισπράττει πειθαρχική ποινή -ήγουν ακόμα πιο δύσκολη ζωή με ακόμα περισσότερους περιορισμούς.


Πάνω οι αγώνες! Κάτω οι δομές!

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: