Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ!!

Όσους παιχταράδες και να φέρουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ. Έχω να πω αρκετά για αυτήν την αγωνιστική. Παρόλο που στην αρχή ήμουν υπερβολικά χαρούμενος για νίκη της ομάδας μου (είμαι Απόλλων Καλαμαριάς) επί του Ολυμπιακού, έπειτα από μερικές ώρες ήμουν πολύ νευριασμένος με διάφορα πράγματα που είδα ότι έγιναν αυτήν την αγωνιστική.

Πρώτα ας ξεκινήσουμε με τον Απολλωνάρα. Η Καλαμαριά ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό, πίεζε συνέχεια, ήταν πιο σοβαρή, είχε περισσότερη διάθεση και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό. Τις ευκαιρίες τις είχε ο Απόλλωνας ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο μια φάση σε όλο το ματς. Άθλια εμφάνιση του Ολυμπιακού που αν και έχασε σκέφτεται να πάρει την νίκη με άλλο τρόπο. Λένε λοιπόν ότι η χρησιμοποίηση του Βάλνερ δεν ήταν νόμιμη διότι δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί ένας παίχτης σε πάνω από 2 ομάδες μια αγωνιστική χρονιά. Ναι μεν ο Βάλνερ έχει παίξει ήδη σε Falkirk και Hamilton(δανεικός) αλλά η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό ως μετακίνηση – μετεγγραφή. Η Καλαμαριά για να μην εχει κανένα πρόβλημα, πριν να υπογράψει τον παίχτη πηρε επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ και από την στιγμή που έχει μπει στα δελτία της ΕΠΟ δεν καταλαβαίνω καν τον λόγο να ασχολούμαστε με αυτό. Το μόνο που εχω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός αλλά και ο Εργοτέλης, η Βέροια και ο Λεβαδειακός(που και αυτοι μπορουν να κανουν ενσταση) είναι άθλιοι γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν την Καλαμαριά μέσα στο αγωνιστικό χώρο και έτσι προσπαθούν να βρουν «τρύπες» για την χτυπήσουν έξω από τα γήπεδα. Είναι πραγματικά θλιβερό.

Ας πάμε λοιπόν και στην Διαιτησία. Σε κάθε αγωνιστική όποιος χάνει, φταίει η διαιτησία. Αυτήν την αγωνιστική έχασε η ΑΕΚ οπότε είναι η σειρά της να διαμαρτυρηθούν. Τι να πω. Οι ΑΕΚ όσες φορές έχει χάσει βαθμούς, βγαίνει και μιλάει για την διαιτησία. Όταν νικάει όλα είναι μέλι-γάλα. Χθες βγήκε ο Ντέμης και είπε ότι η διαιτησία και η «πολιτεία» φταίει που θα χάσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Δεν φταίει ότι η ΑΕΚ δεν έχει παίχτες, δεν φταίει που ο Φερέρ είναι ψιλό-παπάρας, δεν φταίει που η φετινή ΑΕΚ είναι η χειρότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Φταίνε οι διαιτητές. Δηλαδή τι να πω. Πάρτε παράδειγμα το χθεσινό ματς. Εντάξει η ΑΕΚ έπαιξε αρκετά καλά αλλά άξιζε την νίκη; Όχι!! Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και δίκαια νίκησε. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος έπαιξε καλύτερα, αλλα σημασία έχει ότι φταίει η διαιτησία. Δηλαδή JUMBOΕλεος!!

Πραγματικά έχω βαρεθεί αυτό το πράγμα. Όλοι έχουν πέσει πάνω στην διαιτησία. Δεν λέω ότι η διαιτησία είναι καλή αλλά δεν είναι και τόσο χάλια. Αν δείτε τι γίνεται στο εξωτερικό θα φρύξετε. Αλλά εκεί δεν παραπονιούνται. Όπως και όταν παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, κανείς παράγοντας δεν διαμαρτύρεται(μμ πολύ περίεργο αυτό). Δεν θυμάμαι σε κανένα ευρωπαϊκό αγώνα, να εχει βγει μετά το ματς κάποιος παράγοντας και να εχει πει ότι φταίνε οι διαιτητές. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουν γίνει σφαγιές σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Απλά, εκεί όλοι είναι κότες. Κ-Ο-Τ-Ε-Σ.

Το καλό στο εξωτερικό είναι ότι έχουν καταλάβει ότι ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και μιας και είναι άνθρωπος υπάρχει πάντα το ανθρώπινο λάθος. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Δηλώσεις τύπου Νικολαιδη μόνο κακό κάνουν. Όταν πιέζεις τόσο πολύ τους διαιτητές είναι φυσικό να κάνουν και περισσότερα λάθη. Όπως και όταν οι παίχτες βουτάνε συνέχεια για να παίρνουν το φαουλ. Δηλαδή αντί να βρίζουν τους παίχτες που βουτάνε για να πάρουν το φαουλ, βρίζουν το διαιτητή που το σφυρίζει επειδή είναι σε λάθος γωνία και βλέπει και τον άλλον κάτω να πονάει. Μπορεί να υπήρχε πέναλτι στον Ριβάλντο αλλά ο διαιτητής δεν το είδε και μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που κάποιος διαιτητής δεν είναι σίγουρος, τότε η φάση είναι υπέρ του αμυνόμενου.

Από την στιγμή που δεν αλλάζουμε νοοτροπία, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είμαστε καταδικασμένοι. Από την στιγμή που οι δημοσιογράφοι, οι παράγοντες, οι προπονητές, οι παίχτες διαμαρτύρονται για την διαιτησία, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ελλάδα. Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι διαιτητές και αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι.

4 σχόλια:

G.T. είπε...

To παράδειγμα Wallner μου θυμίζει λιγάκι Mascherano όταν πηρε μεταγραφη από Cοrinthians στη West Ham και μετά απο λίγος μήνες μεταπήδησε στη Liverpool(δανεικός) χωρις ιδιαιτερα προβληματα.

rafeio.gr είπε...

Εκει που τους περνει κάνουν κουμάντο οι αρχηγοί στα χωράφια τους.
Τι να βγουν και να πουν στην Ουεφα για την διαιτησία;
Αναφορικα με τον Απολλωνα αναμένονται εξελιξεις και μετά αρκετους μήνες θα μαθουμε αν στα χαρτια θα έχει χάσει 0-2 και θα του αφαιρεθούν και βαθμοί για τη χρησιμοποιήση του ποδοσφαιριστή κομίτη.....
ο ολυμπιακος παντως ήταν χώμα

avakas είπε...

συμφωνώ με ον μάνιακ...

στην τελική οι διαιτητές φταίνε το λιγότερο.
όταν όλοι διαμαρτύρονται και σφαδάζουν και βρίζουν τι να κανει ο άλλος;

σε 5*5, 8*8, 9*9, 11*11 20*20 γηπεδάκια να παίξεις καταλαβαίνεις ότι τα λάθη ανθρώπινα και ότι επηρεάζεται ο ρέφερι από φωνές, ξύλο και τα λοιπά.
μέσα στο παιχνίδι είναι, αλλιώς να βάλουμε υπολογιστές.
άμα είσαι καλύτερος να βάλεις 5 γκολ και τελείωσε η υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σου myniak πολύ καλό. Προσωπικά δεν ασχολούμαι τόσο με το ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι το σχολιάζουμε υπερβολικά εδώ στην Ελλάδα, και πέφτει πολλή γκρίνια στους διαιτητές, όπως είπες.