Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Για Τα Δάση Μας


Προς ΥΠΕΧΩΔΕ:

Αγαπητοί κρατικοί λειτουργοί, χαίρετε! Μας ξέρετε, μας έχετε γνωρίσει. Ή μάλλον καλύτερα έχετε γνωρίσει το έργο μας. Το είδατε πριν λίγο καιρό στην Πάρνηθα, το είδατε και χθες στον Υμηττό. Θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε και αλλού (μέσα καλοκαιριού έχουμε). Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας!

Θα έχετε διαπιστώσει οτι οι πυρκαγιές εξυπηρετούν τα συμφέροντα ορισμένων. Στην προκειμένη περίπτωση τα δικά μας. Βλέπετε, χρειαζόμαστε ελεύθερο χώρο για να σηκώσουμε αυθαίρετα. Ξέρετε, σαν και τα δικά σας απλά λιγότερο πολυτελή (δεν πολιτευόμαστε ακόμα αλλά το σκεφτόμαστε - στο κάτω-κάτω εδώ υπάρχουν πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την οικολογία, γιατί να μην υπάρξει και κόμμα που να υποστηρίζει το αντίθετο;)

Αν σας δώσαμε την εντύπωση οτι είμαστε εμπρηστές ζητούμε ταπεινά συγνώμη, δεν ήταν στις προθέσεις μας. Δεν είμαστε εμπρηστές, δεν έχουμε πιάσει ούτε ένα σπίρτο στα χέρια μας (μερικοί ούτε καν καπνίζουμε). Πληρώνουμε αλλοδαπούς να το κάνουν για εμάς. Πείτε μας ρομαντικούς, αλλά είμαστε Έλληνες, και δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, έχουμε και εθνική υπερηφάνια. Άλλωστε αν είναι να συλληφθεί κάποιος, καλύτερα να είναι αλλοδαπός παρά Έλληνας, θα συμφωνείτε και εσείς.

Για να έρθουμε όμως στο κυρίως θέμα, σας στέλνουμε το παρόν για να σας προτείνουμε πιο ορθολογιστικούς τρόπους καταστροφής των δασικών μας εκτάσεων. Γιατί όσο κι αν οι φλόγες που ανεβαίνουν στον ουρανό θερμαίνουν την ψυχή μας, όσο κι αν το εντυπωσιακό θέαμα των ελικοπτέρων στον αέρα μας θυμίζει σκηνές από το "Αποκάλυψη Τώρα" (η αρχική σκηνή της ταινίας είναι η αγαπημένη μας), όσο κι αν η φωτιά συσπειρώνει ακόμα και ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους και τους κάνει να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους (ηρωισμό, ανιδιοτέλεια, ομαδικότητα) για λίγες έστω ώρες, όσο διαρκεί η κατάσβεσή της, απ' την άλλη ματώνει η καρδιά μας όταν βλέπουμε τόσο πράσινο να φεύγει ανεκμετάλλευτο. Είναι κρίμα για όλους μας πανέμορφα δάση να γίνονται στάχτη.

Βοηθήστε μας να σταματήσουμε τις φλόγες:

1) Ακυρώστε όλα τα σχέδια αναδάσωσης και διαλύστε το σώμα των δασοφυλάκων (αχρείαστες δημόσιες δαπάνες).
2) Εφαρμόστε το "Αφρικανικό μοντέλο". Προβείτε σε μελέτη για την άμεση/πλήρη υλοτόμηση όλων των δασικών μας εκτάσεων (έσοδα για το κράτος). Αν μπορεί να το εφαρμόζει μια "Δημοκρατία της Μπανανίας", τότε μπορούμε και εμείς.
3) Ένταξη των νυν και πρώην δασικών εκτάσεων στο σχέδιο πόλης (δλδ αφήστε την Δικαιοσύνη ανενόχλητη να κάνει τη δουλειά της)
4) Νομιμοποιήστε τα αυθαίρετα, παλιά και νέα. (Για αυτό πρέπει να νομοθετήσετε - ή μήπως όχι;)
5) Δρέψτε την ανταμοιβή σας στις επόμενες εκλογές.

Τα παραπάνω πιστεύουμε οτι αποτελούν μια βιώσιμη λύση σε ρεαλιστική βάση, τα οποία θα διευκολύνουν τόσο εσάς στο να επιτελέσετε το έργο σας όσο και εμάς στο να πετύχουμε το πολυπόθητο βιοτικό επιπέδο που έχουμε θέσει ως στόχο για εμάς και τους συμπολίτες μας.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας,
Ευσυνείδητοι Έλληνες Πολίτες

(Το κείμενο ήταν ειρωνικό. Καταλάβατε, ή θέλετε να βάλω και φωτιά;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xa xaxaa πολύ καλό!!! Αν και... η κατάσταση δεν είναι για γέλια.