Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Φορολογία τέλος!

«Ο άβακας κοντρολάρει ωραία, και κάνει μία κούρσα από δεξιά!»

Συνέχεια από την ανάρτηση του greektv στο ASPEIRHNH.

Λοιπόν ακούστε σκεπτικό. Αφού πάρα μα πάρα πολλοί πολίτες φοροδιαφεύγουν και συνήθως διαφεύγουν της εφορίας, αφού οι φόροι αποτελούν βουνό για τους μικρομεσαίους, αφού όλοι διαμαρτύρονται για τους φόρους τις πολιτικές κτλ γιατί δεν τους καταργούμε; Ναι καλά ακούσατε. Μάλιστα –υποθέτω- πως θα γλυτώνονταν λεφτά από τους ελέγχους, το σύστημα και την συντήρηση εφοριών και η ίδια η φοροδιαφυγή θα έπαυε να υφίσταται! Βέβαια θα μου πείτε, δεν υπάρχουν και φόροι-έσοδα για το κράτος. Ωραία.

Να βρεθεί μια λύση ώστε να πληρώνουν όλοι, όχι με φόρους αλλά για παράδειγμα με διόδια. Μάλιστα δεν μου φαίνεται και άσχημη ιδέα. Διόδια παντού! Κρατικά όμως ε; Και ΜΜΜ παντού! Είμαστε τόσο μαλάκες που πάλι αμάξι θα παίρνουμε. «Ρε μαλάκα, αφού σου αρέσει η κουρσάρα σου, σκάστα, και μάλιστα αναλόγως με τα κυβικά –δηλ με το πόσο ματσωμένος είσαι». Και αν μειωθούν τα αμάξια, τόσο το καλύτερο για την κίνηση, το περιβάλλον, έξοδα σε βενζίνες, συντήρηση κτλ.

Σίγουρα υπάρχει αντίλογος, σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά εμένα μου στέκει και μου αρέσει! Τί λέτε;

2 σχόλια:

greek tv είπε...

Avaka, καλό το control σου, αλλά στην τελική προσπάθεια μου το χαλάς. Είσαι φαν του Λούα Λούα μου φαίνεται!

Διαφωνώ με την όλη φάση των διοδίων. Γιατί να πληρώνουμε κ άλλα στο κράτος;
Συν τοις αλλοις, βλέπεις στην αττική οδό που έχουν βάλει τα διόδια με το που μπαίνεις κ δημιουργείται κομφούζιο από την είσοδο. Αν μπούνε διόδια στο κέντρο, φαντάσου ουρές (γιατί σιγά μην αφήσουμε τα αμάξια μας, τόσα δάνεια πήραμε για να το αποκτήσουμε, δεν θα το μοστράρουμε;;;;) που θα σχηματιστούν!

Η λύση για μένα είναι να τον αποθαρύνεις τον άλλον με το καλό να αφήσει το αμαξι. Δώσ'του καλά ΜΜΜ, πες για π.χ: για να μπει στο κέντρο ένα αμάξι πρέπει μεσα σε αυτό να είναι τουλάχιστον 2 ή 3 επιβάτες, αλλιώς μμμ.

Υπάρχουν λύσεις, ΑΠΕΙΡΕΣ, αλλάο λόγος που δεν εφαρμόζονται είναι ότι οι μίζες, οι φόροι κλπ. "νόμιμα" έσοδα του κράτους θα μειωθούν παααρα πολυ!

Ενδεικτικό αυτού που λέω είναι πως η τιμή της βενζίνης είναι τόσο υψηλή γιατί παραπάνω από το 60% της τιμής είναι οι φόροι που έχει επιβάλει το κράτος. Αρα, με λιγότερα αμάξια, λιγότερη βενζίνη, λιγότερη μάσα... Τόσο απλά!

avakas είπε...

γενικά ήθελα να προτείνω μία λύση της οποίας τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά. να ρέει το χρήμα και όχι να γίνεται μέσω δηλώσεων, τραπεζών κτλ...