Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

This Is Spinal Tap

This Is Spinal Tap (1984)

ΤοThis is Spinal Tapείναι ένα ντοκιμαντέρ μιας fictional ροκ μπάντας. Αυτό το rockumentary, όπως το χαρακτηρίζει ο Marty DeBergi(Rob Reiner), σατιρίζει γενικά την ακραία συμπεριφορά των μέταλ συγκροτημάτων.
Ότι και να πω για την ταινία θα είναι πραγματικά λίγο. Οι ατάκες είναι γεμάτες, η μουσική πραγματικά τέλεια, οι στίχοι φανταστικοί, οι Nigel Tufnel, David St. Hubbins, Derek Smalls (που τους υποδύονται οι Christopher Guest, Michael McKean, Harry Shearer) είναι απλά τέλειοι στο ρόλο τους.
Το γαμάτο είναι ότι μετά την επιτυχία τους με την ταινία, οι Spinal Tap έκαναν πολλούς φαν, και σε συνδυασμό και με μερικές συναυλίες που έκαναν(τελευταία εμφάνιση στο Live Earth 2007) και μερικά CD που έβγαλαν μετά την ταινία, “ζωντάνεψαν” την μπάντα.
Σίγουρα μια από τις πιο αστείες ταινίες που έχω δει. Εγώ έχω ψιλοκολλήσει και ακούω συνεχεία το τραγούδι “Stonehenge” το οποίο το παραθέτω πιο κάτω.

Βαθμολογια:85%
Imdb
Trailer

4 σχόλια:

greek tv είπε...

Ρε, τι κάφρικα είναι αυτά...

Splitters!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά η ταινία τα σπάει. Τρομερή κωμωδία και γύρω από το rock. Άπαιχτος συνδυασμός.

rockordie είπε...

Ταινιάρα,την είχα σε βιντεοκασσέτα και την βρήκα επιτέλους και σε Torrent...κάθε χρόνο διοργανώνω προβολή στο σπίτι για τους φίλους για να μην την ξεχνάμε.

uncle είπε...

γεγονός, ο rod κάνει τέτοια μπανάλ events.

πάντος το stonehenge είναι από τα πιο γαμάτα τους για να μη πω ΤΟ γαμάτο.