Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Ο Κόσμος του Jhonen Vasquez


Στο παρελθόν σας έχω ξαναμιλήσει για τον συγκεκριμένο δημιουργό(βλέπε τεύχη Φυτώ). Και συγκεκριμένα σας έχω μιλήσει για το comic του Johnny the homicidal maniac. Ε, τώρα σκέφτηκα να σας κάνω μια παρουσίαση σε όλο του το έργο.
Καταρχήν ας ξεκινήσουμε με το βιογραφικό μπλα μπλά και ας περάσουμε μετά σε πιο ενδιαφέροντα πράγματα.
Γεννήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 1974 στο San Jose της Καλιφόρνιας. Εκεί μεγάλωσε και άρχισε απο νωρίς να ασχολείται με το σχέδιο. Μάλιστα στην εφημερίδα του σχολείου του δημοσίευσε κάποια στριπς με τον τίτλο: Johnny the Little Homicidal Maniac.
Ο κόσμος του Jhonen Vasquez είναι ένας κόσμος σκοτεινός, με αρκετή βία, αίμα, παράνοια, απόγνωση και άφθονο μαύρο χιούμορ. Εγώ θα σας πρότεινα να ασχολεηθείτε με τα comics του και να ψάξετε να βρείτε και να διαβάσετε κάτι δικό του. Και αν δεν είστε τύποι που διαβάζουν comics, τότε αφιερώστε λίγο απο τον χρόνο σας για να δείτε επεισόδια απο την σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία δημιούργησε για λογαριασμό της Nickelodeon και έχει τίτλο Invader Zim, σίγουρα είναι απο τα εξυπνότερα cartoon που έχω δεί. Δυστυχώς το σχετικά ενήλικο χιούμορ του ανάγκασε την Nickelodeon να το κόψει και έτσι με λίγο ψάξιμο θα καταφέρετε να βρείτε μιάμιση season μόνο. Και είμαι σίγουρος οτι θα ζητάται και άλλο.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Πρώτο comic που κυκλοφόρησε ήταν το Johnny the Homicidal Maniac, απο την Slave Labor Graphics, αργότερα ακολούθησαν τα The Bad Art Collection, Squee και I Feel Sick.
Δυστυχώς ο χώρος και ο χρόνος είναι περιορισμένος, εδώ εγώ απλά μπορώ να σας δώσω το ερέθισμα να ψάξετε περισσότερο για εκείνον, δεν μπορώ να αναλύσω όλο του το έργο.
Καλή τύχη, τα ξαναλέμε!

site
journal
Ποιός ήρωας απο τον κόσμο του Jhonen Vasquez είσαι?Ένα τεστάκι έτσι για πλάκα.






Και ένα video για να πάρετε μια γεύση απο το Jhonny the homicidal maniac.

3 σχόλια:

espeRanGa είπε...

"Aς τα πάρουμε όμως με την σειρά. Πρώτο comic που κυκλοφόρησε ήταν............. Δυστυχώς ο χώρος και ο χρόνος είναι περιορισμένος.......... δεν μπορώ να αναλύσω όλο του το έργο...... Καλή τύχη"

Τηλεγράφημα! :Ρ

rafeio.gr είπε...

Εγω να σταθω λίγο στην φάτσα του τύπου...
Μοιάζει πολύ με ένα φίλο από την σχολή που παρεπιπτόπτως είναι από την Μυτιλήνη και αρέσκεται στο να διαβάζει συνεχώς komix :P

George Kambadais είπε...

den ton kserw ton typo pou les mits.An einai kai aftos apo myitlini kai diavazei kai comics,pws kai den ton kserw??:P