Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Αποκαλύπτω το Apocalypto

Μην ανησυχείτε, δεν θα σας την αποκαλύψω. (Λογικά υπάρχει μια πιθανότητα να μην την έχετε δει ακόμη) Θυμάμαι όταν είχε βγει η ταινία ήμουν στο Παρίσι και οι σχετικές διαφημίσεις για την νέα ταινία του Mel Gibson ήταν παντού. Και στην Ελλάδα φαντάζομαι το ίδιο. Παρ αυτά, δε με ενθουσίασε τόσο κι έτσι έμεινε στο ράφι (σσ. HDD). Εχθές τελικά την είδα.

Ένας κόσμος άγνωστος (σχετικό είναι αυτό) ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή με μάλλον σχετικά αργό ρυθμό στην αρχή. Εμένα προσωπικά ο πολιτισμός των Μάγια, έστω και στην περίοδο παρακμής του που παρουσιάζεται στην ταινία, δε με αφήνει καθόλου αδιάφορο οπότε μου άρεσε που το τράβηξε λίγο παραπάνω. Το Apocalypto έχει σκηνές έντονης δράσης (και ωμότητας) με αρκετές υπερβολές βέβαια. Θίγει δύο τρία ζητήματα που θα προβλημάτιζαν σκεπτόμενα άτομα και σ αυτό έγκειται η επιτυχία της ταινίας.
Έχει τον αέρα της ταινίας αναφοράς "Ο τελευταίος των Μοϊκανών" και είναι καλό που δεν ξαναπιάνεται με την εμβολή του δυτικού πολιτισμού στους γηγενής της Αμερικανικής ηπείρου.

Με δύο λόγια:
Δείτε την αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Αν πάλι την έχετε ήδη δει παραθέστε κάνα σχόλιο.

Βαθμολογία: 61/100


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μαρεσε το παθος του πρωταγωνιστη προκειμενου να γλιτωσει απο τις σφοδροτητες του εχθρου,καθως και η δυναμικη της συντροφου του η οποια προσπαθουσε να σωσει το ενα της παιδι απο τον πνιγμο και ταυτοχρονα εφερνε στη ζωη το αλλο!!!