Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Rafting στον Λούσιο

από την εξωτερική μας συνεργάτιδα Kate.

Την περασμένη εβδομάδα αποφασίσαμε με την παρέα μου να πάμε μια εκδρομούλα… Συγκεκριμένα για rafting στον ποταμό Λούσιο στην Πελοπόννησο!
Ο Λούσιος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και περιπετειώδη ποτάμια στην Ελλάδα! Μέσα σε στενό φαράγγι με πυκνή βλάστηση. Ευτυχώς η φωτιά δεν έκαψε το πράσινο του φαραγγιού! Ορμητικά νερά, πέτρινα γεφύρια, σμιλευμένοι βράχοι από το νερό. …Και το σημαντικότερο τα εντυπωσιακά του περάσματα!! Έχει ποικιλία στην μορφή σε όλο το μήκος του επίσης ποικίλει ανάλογα με την εποχή που θα πάει κανείς… Επιπλέον συναντάς διάφορα εντυπωσιακά πουλιά όπως αετούς, γεράκια, ερωδιούς!

Έτσι λοιπόν πρωί Σαββάτου ξεκινήσαμε για τον Λούσιο! Σε δύο μόλις ώρες από την Αθήνα φτάσαμε στην Καρύταινα! Αφήσαμε τα πράγματά μας στα δωμάτια όπου θα μέναμε και σε πέντε λεπτάκια περίπου είχαμε φτάσει στην βάση στον Λούσιο. Στην βάση – κάτι σαν κατάλυμα- φορέσαμε τις στολές μας! Πωωω έπεσε ΤΟ γέλιο! Προσπαθούσαμε να τις βάλουμε πάνω από το μαγιό μας αλλά ήταν τόσο στενές –έτσι πρέπει να είναι επειδή από το νερό ξεχειλώνουν- που τις τραβούσαμε! Πήραμε τα κράνη μας και φορτώσαμε στο τζιπάκι την βάρκα! Το τζιπ ήταν όλα τα λεφτά χα χαα!! Ένα αρχαίο Land Rover αλλά σκυλί! Φορτώσαμε και τους εαυτούς μας και κατεβήκαμε στο ποτάμι.

Ρίξαμε την βάρκα στο ποτάμι. Βουτήξαμε και εμείς για να της δώσουμε το τελευταίο φούσκωμα! Με το που πατάμε στο ποτάμι νοιώσαμε να το μούδιασμα από το παγωμένο νερό! Μετά μπήκαμε στην βάρκα και αφού μας εξήγησε ο οδηγός κάποια βασικά πράγματα σχετικά με το rafting ξεκινήσαμε!! Ω ναι!! Το ποτάμι είχε ορμή παρόλο που δεν ήταν πολύ το νερό όπως τον χειμώνα! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο –χαμηλή στάθμη νερού- μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε παιχνίδια «εκ του ασφαλούς» -σχετικό αυτό- μια και ήμασταν αρχάριοι. Αρχίσαμε να κυλάμε στο νερό! Να μας παίρνει το ρεύμα, να τρώμε κλαδιά στην μάπα –είπαμε είναι στενό φαράγγι με πυκνή βλάστηση-. Πολύ φάση είχαν οι καταρράχτες! Ορμητικοί, με βράχια στα οποία πολύ εύκολα μπορούσες να σφηνώσεις! Πράγμα το οποίο πάθαμε! Χα χααα! Με ελαφρά πηδηματάκια και κουπί όλο μπροστά ξεκολλήσαμε!! Σε ένα άλλο ανάλογο πέρασμα είχε ένα πολύ ψηλό βράχο πάνω από την στάθμη του νερού - σε κανονικές συνθήκες καλύπτεται από το ποτάμι – έτσι σκαρφαλώσαμε στο βράχο και βγήκαμε από την άλλη! Μεταφέραμε και την βάρκα φυσικά! Αργότερα κολλήσαμε και σε άλλο πέρασμα.. εκεί έγινε το έλα να δεις!! Ήταν πολύ ορμητικό το νερό και μπήκε στην βάρκα! Μισοβούλιαξε και πέσαμε στο ποτάμι!! Να ακούς φωνές απεγνωσμένες που χάνονταν στο μήκος του ποταμού χα χαχααα!! Ο καθένας βρήκε να γαντζωθεί από κάποιο σημείο και μας μάζεψε ο οδηγός με την βάρκα! Ξανά έτοιμοι για την συνέχιση της περιπέτειας!

Παρακάτω ο Λούσιος μπαίνει στον Αλφειό στον οποίο κάναμε μια πιο ήρεμη διαδρομή – είπαμε ο Λούσιος είναι από τους ατακτούλιδες ποταμούς-. Είδαμε και έναν όμορφο Ερωδιό! Σε ένα σημείο του Αλφειού μοιάζει με μικρή παραλία, εκεί σταματήσαμε για να κάνουμε μπάνιο!! Π-α-γ-ω-μ-έ-ν-ο το νερό!!! Κάποιοι από την παρέα πήδηξαν από βράχο στο νερό και έφαγαν με την μία την ψυχρολουσία! Μετά όμως το συνήθιζες –ας είναι καλά η ισοθερμική στολή-! Πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε τρεις ώρες και ολοκληρώσαμε την κατάβαση! Σνιφ! Κι άλλο κι άλλο!!! Νοιώθαμε μία ευχαρίστηση… Για να συνεχίσουμε λίγο ακόμα την περιπέτεια κάναμε βόλτα στο δάσος δίπλα στον ποταμό! Πολύ όμορφη διαδρομή! Πυκνή βλάστηση, ποταμάκια και λιμνούλες ανάμεσα στα δέντρα. Βρήκαμε και έναν καταρράχτη στον οποίο λουστίκαμε!! Δροσερό, καθαρό νερό! Όμορφη αίσθηση!

Θα σε ξαναεπισκεφτούμε Λούσιε!!! Ε… να έχει και περισσότερο νερό!! Άντε και στο Grand Canyon!! :-)

6 σχόλια:

Leo είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου εξωτερική συνεργάτιδα kate!
Γενικά ήταν ποοολύ ωραία εμπειρία!
Όποιος είναι ψιλοextreme τύπος το προτείνω ανεπιφύλακτα να πάει, σε κάνα - δυο μήνες όμως έτσι ώστε να έχει πιο πολύ νερό το ποτάμι!

espeRanGa είπε...

Ενδιαφερον!
Και 2 ωρες μονο;
μπραβο, μπραβο

greek tv είπε...

Μπράβο, μπράβο...

... μόνο που εκεί πνίγηκε ένα σωρός κόσμος πριν λίγο καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... αρκετός κόσμος είναι πληροφοριμένος λάθος!!!!!
Πρώτα απ' όλα αυτοί που πνίγηκαν δεν έκαναν rafting!!!!! Πόσες φορές πια θα το πούμε;; Έκαναν Canyoning!! Δηλαδή διέσχιζαν το ποτάμι με περπατώντας μέσα στο νερό!! Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο εάν δεν πας την σωστή εποχή! Πράγμα το οποίο έγινε την μέρα του ατυχίματος! Οι "εμπειροι" και καλά του καλού γραφείου εκείνου, επέτρεψαν να γίνει Canyoning σε μέρες που είχε βρέξει και το έδαφος ήταν μαλακό, νερό είχε γεμίσει το ποτάμι..

espeRanGa είπε...

Διέσχιζαν το ποταμι, περπατωντας μέσα στο νερό;
Σαν μαγικό ακούγεται!
Αλλά τι να πεις...

Ανώνυμος είπε...

Ναι περπατώντας ή κολυμπώντας ανάλογα την στάθμη του νερού.
Βασικά εκεί έγινε υποχώριση εδάφους, τοιχωμάτων και πήγε κατα πάνω τους όγκος ορμητικού νερού και τους παρέσειρε.