Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Περί ντέρμπι.

Εντάξει ας ξεκινήσουμε από το αγώνα της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός με εξέπληξε. Ήταν πολύ καλός μπορώ να πω. Η αμυντική λειτουργία του ήταν εξαιρετική, καλή μεσαία γραμμή, ενώ με πολύ καλές αντεπιθέσεις δημιούργησαν προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός. Οι γραμμές του ήταν αρκετά μακριά η μια με την άλλη, και έτσι είχε πολλά αμυντικά προβλήματα. Η επίθεση του δεν πήγε και πολύ καλά χάρις στην καλή άμυνα του ΠΑΟ. Το 1-1 είναι πλασματικό. Πιστεύω πως έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Ο Νικοπολίδης που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κράτησε μονος του την ισοπαλία.

Πάμε και στον αγώνα του Κυπέλλου. Λοιπόν ο Παναθηναϊκός φάνηκε αρκετά κουρασμένος, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός χάρις στις αλλαγές που έκανε ο Λεμονής. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε πολλές φάσεις και πιστεύω πως ο αγώνας ήταν ισορροπημένος παρόλο το γρήγορο (και πωπόφαρδο) σουτ του Λουα Λουα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά αλλά την πρώτη καλή ευκαιρία την είχε ο Σαλπιγγίδης έστειλε την μπάλα πάνω στον Νικοπολίδη. Αυτό που δεν κατάφερε ο Σαλπι το έκανε ο Τορο που αν και αυτός έστειλε την μπάλα πάνω στον Γκαλινοβιτς, η μπάλα τελικά μπήκε μέσα μαζί με τον γκολκίπερ το ΠΑΟ. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟ χάθηκε, προσπαθούσε να βγει στην επίθεση αφήνοντας την άμυνα του εκτεθειμένη. Έτσι απλά μπήκαν άλλα δυο γκολ. Ωραίο γκολ του Νουνιες(και αυτό λίγο ποποφαρδο). Τον Ποστιγκα δεν το είδαμε και πολύ, έκανε μερικές τριπλες και μερικά σουτ, πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ.

3 σχόλια:

avakas είπε...

Για το ντέρμπι της Κυριακής:
Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος και σωστά στημένος. Εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και ευτύχησε να σκοράρει πρώτος. Με ψυχολογία και ομαδικότητα θα μπορούσε να πάρει το ματς. Ο Ολυμπιακός μαλακίστηκε και δεν ειχε κέντρο.
Για το ντέρμπι της Τετάρτης:
Ο Λεμονής διόρθωσε τα λάθη, ενίσχυσε το κέντρο και με την βοήθεια του γρήγορου γκολ δύσκολα θα έχανε. Αυτο γιατι ο ΠΑΟ ήταν διατεταγμένος στο γήπεδο πολύ περίεργα, με ενα 4-2-4 (σχεδόν) και παίχτες κουρασμένους ή βαρεμένους (ο Παπαδόπουλος τι έχει; Σαν να κοιμάται είναι).
Κομβικό σημείο η χαμένη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη. Μα καλά έτρεξε πάνω στον Νικοπολίδη, γιατί;

Κοίτα να δεις έγινα ειδικός, ε;

Κατι άλλο.
Η ΑΕΚ έχει πολλές απουσίες (Δέλλας, Μπλάνκο, Παπασταθόπουλος, Αρουαμπαρένα, Ζήκος), ο Παναθηναϊκός κυμαίνεται απο επίπεδο 3ης εθνικής ώς τσάμπιονς λίγκ στα παιχνίδια του, φοβάμαι πως πάλι ο Ολυμπιακός θα το παρει. Κρίσιμη καμπή του πρωταθλημάτος.

George Kambadais είπε...

4-0...
o olympiakos einai omada pou an 8elei xwnei apo 4 gkolakia kai panw se ka8e elliniki omada....exei poly kalous paixtes kai poly kales metagrafes. Oi pana8inaikoi tou tin legane pou o agwnas prwta8limatos vgike 1-1 kai etsi tous apantise xtes.
O kokalis den i8ele prota8lima, i8ele na kanei kali douleia o olympiakos sto champions league, giauto kai oi paixtes epaizan xalara mexri xtes. Otan prokli8ikan apo ta osa elege o pana8inaikos apantisan....
Telos i megalyteri malakia einai oti enas 25xronos exase tin zwi tou ... ti na pw... makari na stamatisoun ola afta giati einai krima..

AATON είπε...

Δηλώνω πως είμαι φανατικός αντι-ποδοσφαιρόφιλος, και καπάκι έρχεται άλλο ένα ακόμη τραγικό γεγονός, να επιβεβαιώσει τις -ίσως ακραίες- θέσεις μου.
Βλέπω με πίκρα πως, στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο άρχισε να παίρνει διαστάσεις εγκληματικές. Πάλι θρηνούμε ένα νέο παλληκάρι...
Αν είναι δυνατόν, να πας να δεις την ομάδα σου και απο κει να κόψεις δρόμο κατά πάνω; Μα που ζούμε;..Κένυα καταντήσαμε;