Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

9 Βασίλισσες - Nine Queens - Nueve reinas


Πολύ-βραβευμένη τόσο στη λατινική Αμερική όσο και στην Ευρώπη από μια μικρή ματιά που έριξα στο imdb, αν και εδώ στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο γνωστή.

Ο Fabian Bielinsky (σκηνοθέτης) και η Buena Vista International (παραγωγή) είναι οι υπεύθυνοι για αυτήν την εξαιρετική ταινία η οποία ξεκινά με ένα μικροαπατεώνα που προσπαθεί να εξαπατήσει τους υπαλλήλους ενός μαγαζιού όταν ένας αστυνόμος μπαίνει μέσα και τον συλλαμβάνει . Στην πραγματικότητα ο αστυνομικός είναι και αυτός απατεώνας. Κάνει λοιπόν πρόταση στον «ερασιτέχνη» απατεώνα να συνεργαστούν και στο μέλλον. Ο τρόπος; Να πλαστογραφήσουν και στην συνέχεια να πουλήσουν σε ένα συλλέκτη μια σειρά από σπάνια γραμματόσημα τις «9 Βασίλισσες».

Το γεγονός ότι σε κάνει να προσπαθείς να μαντεύεις τι θα επακολουθήσει χωρίς να πέφτεις πάντα μέσα, κάνει την πλοκή ευχάριστα απρόβλεπτη. Οι πολλές εναλλαγές τόσο στο σενάριο όσο και στα συναισθήματα του θεατή είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν την ταινία άκρως ελκυστική.

Είναι επίσης εκπαιδευτική για επίδοξους ταχυδακτυλουργούς (εγώ προσωπικά μερικές σκηνές τις είδα δύο και τρεις φορές) Μην φανταστείτε Prestige…αλλά αξίζει πραγματικά.

Κυρίες και κύριοι μην τυχόν και δε δείτε τις « 9 Βασίλισσες»!

ΥΓ. Ισπανόφωνη είναι, εεε

Βαθμολογία: 88%


5 σχόλια:

geokalp είπε...

η ταινία πραγματικά είναι πολύ καλή! την είδα και στο τέλος χόρευα!
απλά οι τόσες ανατροπές - στα κατά τα άλλα πρωτότυπο σενάριο - ίσως κουράζουν.
πάντως είναι πανέξυπνη και εμένα - λόγω οικονομικών - μου άρεσε η στιγμή που η τράπεζα κατέβαζε ρολλά... μια εικόνα που εκεί έχει γίνει 2-3 φορές...

rafeio.gr είπε...

Χορευεςςς; Τι χορο εριξες;
:D
Ελα ρε συ, οι ανατροπες δεν κουραζουν. Ισα ισα διατηρουν οσο πρεπει την αγωνια και το ενδιαφερον μέχρι το τέλος όπου και τα παντα βγαινουν στην φορα και διαπιστώνεις αν επεσες μεσα στις "μαντεψιες" σου

geokalp είπε...

χόρευα με το τραγούδι των τίτλων... κάτι σε τανγκό..
πάντως δεν πέφτεις μέσα στις μαντεψιές σε καμία περίπτωση!

Myniak είπε...

Ενταξει μωρε. Δεν ηταν κακη αλλα οχι και τελεια. Σιγουρα οχι 88% που την βαθμολογησες mitsinio

Φυτώ είπε...

Αν οχι 88% ποσο?