Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Πόσο κομπλεξικοί μπορεί να είναι μερικοί οδηγοί;

Ένας νεαρός οδηγός ενός VW Golf κινούνταν επί της Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της τροχαίας Αιγάλεω όταν έτυχε να περνώ και εγώ από κει. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ προσεγμένο εξωτερικά (προφυλακτήρες, δίπλες μπούκες κτλ κτλ) και ο νεαρός είχε αφαιρέσει όλα τα logo οπότε δεν μπόρεσα να δω ποια έκδοση ήταν.

Στο επόμενο φανάρι σταματήσαμε πλάι πλάι και ενώ δεν είχα καμία πρόθεση να "ανοίξω" (ξεκίνησα πολύ χαλαρά) πάτησε τέρμα γκάζι και πάτησα και εγώ. Βρέθηκα πολύ μπροστά και έτσι έκοψα και πήγαινα χαλαρά.

Έρχεται λοιπόν φουριόζος ο πιτσιρικάς (γιατί μπορεί να είχαμε την ιδία ηλικία αλλά αυτός κουβαλούσε τα μυαλά ενός πιτσιρίκα από ότι έδειξε) , με προσπερνά και μπαίνει ακριβώς μπροστά μου μειώνοντας ξαφνικά ταχύτητα. Εγώ ήδη κινούμουν με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Λέω δεν πειράζει ας συνεχίσω έτσι. Δεν τρέχει τίποτα. Ε μετά από λίγο είπα να περάσω δεξιά και να φύγω. Με το που ανάβω φλας, ανάβει και αυτός και δεν με αφήνει. Πάω να φύγω από αριστερά....μπροστά αυτός και με κόβει.

Τελικά πέρασα τέρμα αριστερά σε φανάρι για να στρίψω και ο πιτσιρικάς , επί της αριστερής λωρίδας της Λ Αθηνών σταμάτησε για να το παίξει μάγκας και να μου την πει... επειδή ; Επειδή τον πέρασα ;;; Πραγματικά το έχω ακόμη απορία...

Του λέω «που είναι το πρόβλημα σου φιλέ»;
Και άρχισε να βρίζει, υπό το βρισίδι των πισινών οδηγών και υπό τις κόρνες των αυτοκίνητων τους. Ίσως να ήθελε να το παίξει περισσότερο μάγκας για χάρη της κοπέλας του που ήταν συνοδηγός ; Δεν ξέρω ...

Πάντως υπάρχουν πολλοί κομπλεξικοί εκεί έξω, το μόνο βέβαιο. Να προσέχετε!

4 σχόλια:

plants VS anunaki είπε...

Ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της νεοελληνικής κουλτούρας.
"Αυνανίζομαι άρα υπάρχω" το μότο του μαλάκα του Ελληναρά ο οποιός προκειμένου να το παίξει "μάγκας" και ανώτερος κάνει ότι μαλακία του κατέβει,ακολουθώντας βέβαια το life-Stalin.

espeRanGa είπε...

Αμφιαβαλω αν ειναι αντικειμενικη η αφηγηση και κατα ποσο προκαλεσε ο ενας τον αλλον.
Το θεμα ειναι, οτι εμεις οι απλοι χωριατες πρεπει να προσεχουμε και απο τους δυο!

rafeio.gr είπε...

Γιατι αμφιβαλεις?
Οτι γραφω συνεβη. Γνωριζω τι σημαινει προκληση, εχω δεχθει και εχω προκαλεσει και εγω αλλα ποτε μου μεχρι χθες προχθες δεν ειχα συναντησει τετοιον βλάκα

espeRanGa είπε...

Ρε παιδι μου κατι "δεν ειχα προθεση να ανοιξω" και "ξεκινησα χαλαρα" για τον αλλον δεν ξερεις τι μπορει να σημαινουν αυτα..
Ο αλλος μπορει να νομιζει οτι του εβρισες και τη μανα. Εφ'οσον δεν στεκει στα καλα του, τι το ψαχνεις..