Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Λεφτά, λεφτά λεφτά. Αλλα ποιός πληρώνει;


Οι υπερβάσεις του πλαφόν που έχει ορίσει η Βουλή για τα τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και οι οποίες φτάνουν τα 32εκ. ευρώ παρολίγο(;;) να πληρωθούν από τους πολίτες!
Α
υτά τα λεφτά αντιστοιχούν σε ετήσιο μισθό 1600, αρκετά καλοπληρωμένων, εργαζομένων. Δηλαδή 1600 από εμάς πληρώνουν τα τηλέφωνα των βουλευτών!

26,7 εκ. ευρώ είναι τα ετήσια έξοδα του Ταμείου Κληρικών, τα οποία αναλαμβάνει το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων και με διάταξη η ακίνητη περιουσία του Ταμείου Κληρικών δίδεται στην Αρχιεπισκοπή. Δηλαδή μεταφέρονται στο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων μόνο τα ελλείμματα. (στοιχεία από εδώ και από εδώ.)
Αυτά τα λεφτά αντιστοιχούν σε ετήσιο μισθό 1400 εργαζομένων.


Τα ετήσια ελλείμματα σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ απαιτούν 2,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μην μεταφερθεί και το έλλειμμα αυτό στο 2008.
Αυτά τα λεφτά αντιστοιχούν σε ετήσιο μισθό δεν ξέρω και εγώ πόσων εργαζομένων, και μάλλον όταν φτάσει η ώρα, μία μέρα, θα το πληρώσουν μη-λαμβάνοντας την σύνταξή τους!

Κλπ κλπ κλπ

Τελικά ο καθένας απο εμάς δουλεύει για να έχει ο πολιτικός-βουλευτής-παπάς-νονός-τσογλάνι-επιχειρηματίας τζάμπα τηλέφωνα, σπορ αμάξια, μοντέλα με αναλογίες 35-22-35, uzi και κοκαΐνη.

Άντε έχει και Λαζόπουλο, πάω να τον δω, έχει κέφια τώρα τελευταία.

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εμεις τους ψηφισαμε...οποτε ας τους χαιρομαστε λοιπον...

espeRanGa είπε...

Τωρα δηλαδη, ο ελληνας δεν τα ηξερε ολα αυτα? Επρεπε να το δημοσιευσει η ταδε εφημεριδα για να ξεσπασουμε;
Ετσι ειμαστε.
Και μετα απο μια εβδομαδα μοκο..

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς... από φαγοπότια άλλο τίποτα..