Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Comics,Cigarettes & Alcohol


Γεια χαραααα! Σήμερα μάλλον έχω αρκετά να πω. Ναι, αλήθεια... Μισό λεπτό όμως να θυμηθώ απο πού πρέπει να ξεκινήσω... ε... ναι... λοιπόν...
Ας ξεκινήσω απο τα εγχώρια οπου ετοιμάζεται η δεύτερη 24 Hour Comics Day απο το Comicworld καθώς πέρυσι πήγε πολύ καλά η εκδήλωση.
Θα γίνει στις 20 Οκτώβρη και οι διοργανωτές περιμένουν όσους μπορούνε να κάνουν ένα κόμικ 24 σελίδων μέσα σε24 ώρες. Και για να μην σας ζαλίζω εγώ, ακολουθεί το δελτίο τύπου:
"ο 24 Hour Comics Day είναι μια πρόκληση δημιουργίας κόμικ που γίνεται για δεύτερη φορά στην χώρα μας, μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή πραγματοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Οκτώβρη και θα στεγαστεί στην καφετέρια ΟΣΤΡΙΑ (Οικονόμου 4-6 & Θεμιστοκλέους 65 στα Εξάρχεια) και στο comic-café COFIX (Λώρη Μαργαρίτη 11), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός και φέτος πραγματοποιείται συγχρόνως σε 56 διαφορετικές τοποθεσίες σε 14 χώρες.

Το 24 Hour Comics απευθύνεται σε σκιτσογράφους, εικονογράφους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καθώς και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικ 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτώβρη με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17:00.
Άλλες παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι νικητές του Ελληνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν δεκαπέντε μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θα αποφασιστούν από μια τριμελή κριτική επιτροπή που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι τρεις ιστορίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκδοθούν σε τόμο από τις Εκδόσεις Comicworld, όπως έγινε και με τον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2006.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό και τους κανόνες του μπορείτε να διαβάσετε το 24 Hour Comic Day 2006 Hellas FAQ ή να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com/

Για να δηλώσετε συμμετοχή on-line στείλτε e-mail στο info@comicworld.gr με τα στοιχεία σας. (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 4957843 και 210 6856070.
Επίσημος χορηγός του event θα είναι και φέτος η Red Bull. "

Τώρα περνάμε σε ένα άλλο θέμα... The 8th Tehran Cartoon International Biennial! Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός comic/cartoon/caricature.Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ: klik εδώ

Και τέλος ένας γνωστός μου ανακάλυψε έναν πιλότο απο μαχητικό f-16....χαχαχα αστειεύομαι...έναν πιλότο απο μια σειρά ελληνική κινουμένων σχεδίων του 1982. Η σειρά δυστυχώς δεν έγινε ποτέ, αλλά πραγματικά έγινε πολύ όμορφη δουλειά και αξίζει να το δείτε.... klik εδώ Η σειρά θα λεγόταν ο Παντεχνής.
Α και τέλος τέλος, λεω να αρχίζω να ανεβάζω κάθε εβδομάδα απο μια σελίδα απο ένα νέο κομικ που θα κάνω. Λοιπόν έχετε να επιλέξετε μεταξυ δυο σεναρίων. Το πρώτο αφορά έναν φοιτητή ιατρικής ο οποίος τα βράδια δουλεύει σε ένα μικρό παρακμιακό εστιατόρειο και καποια στιγμή μπλέκει σε μια περίεργη υπόθεση. Το δεύτερο είναι μια περίεργη κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου στην οποία βρίσκεται ο ήρωας λίγο πριν τρακάρει με το αυτοκίνητό του. Χμμ αυτά...διαλέξτε!
Αν δεν απαντησετε κατι, απλα δεν θα ανεβασω τίποτα!Χεχε!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ειχε ενδιαφερον να ριχναμε μια ματια στα κομικ που αναφερες

Myniak είπε...

Αυτο με τον videaki του Παντεχνη μου αρεσε. Κριμα που δεν προχωρησε το σχεδιο...

avakas είπε...

εγώ διαλέγω με τον θάνατο, αλλα πιστεύω το άλλο θα είναι πιο ενδιαφέρον αν γίνει καλα...σε μπέρδεψα;

rafeio.gr είπε...

Και εγω απο την αλλη θα ηθελα να δω και τα δυο κομιξ.
Προχωρησε τα !
Την φωτογραφια με το εσπ ???

Myniak είπε...

Εγω θα ελεγα να κανεις το πρωτο επεισοδειο και των δυο και μετα να διαλεξουμε ποιο μας αρεσει.

Φυτώ είπε...

mperdeytika!
to proto nomizo tairiazei perissotero gia komik. To allo isos kanei gia tainia.
Opote ftiakse kai mia tainia opote eykaireseis!

rafeio.gr είπε...

axaxaxa.
ωραια..απο κομικ καταληξαμε σε ταινια
καμια αλλη παραγγελια?
χαχαχα

George Kambadais είπε...

Houm houm houm....Ok Opote kataligoume sto prwto.... Vevaia kali kai i idea tou maniac gia tin prwti selidakai apo ta 2, alla den 8a mporesw na kanw 2 selides se mia evdomada kai na einai kai kales...
Kai oso gia tin tainia, exoume mia sta skaria kinoumenwn sxediwn, an vgei kali mporei to deutero senario na ginei i epomeni tainia kinoumenwn sxediwn...

Ανώνυμος είπε...

I'm extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it's rare
to see a nice blog like this one nowadays.

my web page :: property to buy