Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Golf GT vs Astra 1.6T

Πριν από μερικούς μήνες είχα βρεθεί στο παραπάνω διλλημά: Golf GT ή Astra 1.6T;
Από την μέχρι τώρα έρευνα και εμπειρία μου σας παραθέτω μερικές πληροφορίες που ίσως αποτελέσουν & κριτήρια επιλογής.

  1. Το Golf είναι ακριβότερο και έχει ακριβότερα ανταλλακτικά και σέρβις
  2. Έχει εγγύηση 2 χρόνια ( το Astra 6 χρόνια)
  3. Ο κινητήρας του VW είναι πολύ πουσαρισμένος (1400 κυβικά -> 170 άλογα), καίει λάδια για χαβαλέ
  4. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ΠΟΛΛΑ σοβαρά προβλήματα (Κινητήρας, σασμάν) σε καινούργια Golf Gt
  5. Το Astra φέρει τον κινητήρα με την κωδική ονομασία z16let που είναι δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση εδώ και αρκετά χρόνια. (το φορούσε το Meriva OPC)
  6. Η VW έχει κάνει ΤΙΣ γυφτιές για να ρίξει το κόστος παραγωγής (Στις πόρτες έχει πλαστικά πλαίσια που κρατάνε το τζάμι. Μάλιστα υπάρχει ενημέρωση από την αντιπροσωπεία όταν παραλαμβάνεις το αυτοκίνητο γιατί αν κλείσεις δυνατά την πόρτα με μισάνοιχτο το τζάμι έχασες το παραθυράκι σου...Λόγια φίλου & κατόχου του GT)
  7. Το Golf από πλευράς κατανάλωσης κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το Astra αν και ο κινητήρας του είναι κατά 200 κυβικά μικρότερος.
  8. Το Astra συγκεντρώνει ελκυστικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ (Εκ του αποτελέσματος)

265 σχόλια:

1 – 200 από 265   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΙΑ ΔΕΝ ΞΕΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΟPΕL ΜΕ ΕΝΑ GTS.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟΝ PC'S

ΜΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ 0-100
ΓΙΑΤΙ ΤΟ OPEL ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΚΑΤΟ

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Ή ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ
ΠΩΣ ΤΟ GT ΣΕ ΕΧΕΙ ΜΙΑ 3η

Υ.Γ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕΣ !!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ <--ΦΛΩΡΕ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΣΠΟΡΕ-->

rafeio.gr είπε...

Κυριοι λάβετε στα υπόψιν ότι ήμουν κάτοχος VW.Απο τα χέρια μου έχουν περάσει και Golf και Polo.
Τα όσα αναφέρω -λάδια,πλαστικες βασεις που κρατάνε τα παράθυρα,σπάσιμο κινητήρων ,αντικατάσταση σασμαν είναι η ΠΙΚΡΗ αλήθεια.
Οταν μπεις στη διαδικασια να αγόρασεις ένα αυτοκίνητο θα δεις οτι οι επιλογές είναι αρκετες.
Πρεπει λοιπον να σταθμισεις καποιους παράγοντες και να να κάνεις τελικά την επιλογή σου.

Εχε υπόψι σου φίλε (που θέλεις να το παίξεις έξυπνος) ότι τα περιοδικά αυτοκινήτου πολλές φορές γράφουν ότι τους βολέυει.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετές αναφορές σε περιοδικά παγκόσμιας κυκλοφορίας όπως ειναι το EVO (αγγλικό), BBC Top Gear τα οποία είναι λιγότερο υποκειμενικά. Αν θες να δεις και την άλλη όψη του νομίσματος ψάξτο. Αν δεν σε ενδιαφέρει μην κάνεις άκυρα και εμπαθή σχόλια που δείχνουν ότι είσαι άσχετος με το άθλημα.Καλύτερα ρίξτο στο κρίκετ.

Θελεις μερικές ενδεικτικές τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεταξύ των 2 αυτοκινήτων και τις οποίες δεν ανέφερα στο αρθρο μου γιατι μπορεις να τις βρεις στα περιοδικα? Φρένα: 321mm το Opel, ψάξε βρες τι φοράει το GT για να μην σε στεναχωρήσω εγώ. Ανάρτηση: ενεργητική standard το Opel με κουμπάκι για μαλακή/σκληρή ρύθμιση, συμβατικά αμορτισέρ για την Γκόλφω μας. Για βελτιωσιμότητα μοτέρ θέλεις να το συζητήσουμε; Σου λέω ότι το Opel φοράει σφυρήλατα έμβολα από μαμά, μεταλλικό καταλύτη από μαμά, μπεκ λαδιού στα πιστόνια, ηλεκτρονική σκάστρα/wastegate και άλλα ωραία. Δεν ξερω αν ειδες και την δυναμομέτρηση που έχω κάνει.189 άλογα.
Ποια περιοδικα να παρω και να διαβάσω ότι το astra είναι πίσω από το GT?Το ειδαμε στο δρομο πως πηγαινει το Golf...Και να σας πληροφορήσω ότι τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν μαζι. Σε κάποια ανοιγματα βρεθηκε το αστρα μπροστα ενω σε άλλα το Golf

ΥΓ. Ενημερωτικά τα κακοπροαίρετα σχόλια που περιεχουν χαρακτηρισμούς θα διαγράφονται για να διατηρηθει και ένα επιπεδο.

rafeio.gr είπε...

"ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΟPΕL ΜΕ ΕΝΑ GTS"
Καταλαβαίνεις εσυ τι γράφεις; Μαλλον καποιος άλλος γράφει m@l@kies.

"ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ 0-100 "
Εσυ που το είδες; Εγω δεν το εχω δει απλά γραμμένο στα περιοδικα φίλε.Εχω φίλο με Golf GT.


"ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Ή ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ
ΠΩΣ ΤΟ GT ΣΕ ΕΧΕΙ ΜΙΑ 3η"
Ελπίζω μόνο κάποτε να μάθεις πως δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα με τις αντιπροσωπείες, τα περιοδικά και τα διαφημιστικά κονδύλια και τότε έλα πες μου για το ποιο βγήκε πρώτο στα τεστ και πιο τελευταίο. Επειδή εγώ λοιπόν αυτά τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, σου λέω ΑΣΤΟ και το σταματάω εδώ το συγκεκριμένο θέμα. Όπως σου είπα δες γυρολόγια από έγκυρες πηγές στο εξωτερικό.

"ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ"
Χαίρομαι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΟ GT ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΟΣΙΜΟ.ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ 193HP.ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΔΡΑΜΑ ΤΟ ΟPEL ΕΚΛΕΓΕ ΑΠΟ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ-ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ GT ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΣΜΕΝΟ.ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΝΕΟ(18-25)ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΕΝΑ GT ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000ΚΜ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΤΕ Η ΣΙΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ ΤΗΣ VW ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΩΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.(ΤΟ OPEL ΚΑΛΥΤΕΡΩ).ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΙΤΗΣΗ (ΤΟ OPEL ΚΑΛΥΤΕΡΩ). ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΕΙΜΕΝΑ (ΜΙΑ OPEL)-ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ-ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ VW ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ (μαμα τurbo).


Υ.Γ.(1) ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΡΙΜΑ ΜΕ ΤΟ GTS ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΩ ΣΥΓΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ.(2)ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.(3)ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΙΡΙΖΩΝΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ OPEL.(4)ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ.(5)ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΝΙΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΑΝΑΡΜΩΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ.


ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
- ΙΝΟΥΣ -

rafeio.gr είπε...

Ο στοχος του αρθρου δεν ειναι να ερθω σε αντιπαραθεση με τους VWνακιδες.Δεν ειμαι Opelακιας ουτε πιστευω οτι τα Οpel ειναι καλυτερα αυτοκινητα απο τα VW. (ειχα VW παλιοτερα)

Η συγκριση αφορα τα δύο αυτοκινητα και μονο.Εβαλα τα πραγματα κατω και εβγαλα τα παραπανω συμπερασματα.

Δεν μπορω να συμμεριστω την αποψη σου επισης ότι "το astra στριβει χειρότερα απο το Golf". Ο υπερστροφικος χαρακτηρας δεν λειπει και απο δυο αλλα τουλαχιστον στο astra εχει και την επιλογη να διαμορφωσεις ενα πιο σπορ "στησιμο". Θες να το δουμε και με νουμερα σε πιστες? Σταφυλοπατης. Τελος :P

ΥΓ. Οι βασεις των παραθυρων του Opel δεν είναι πλαστικες (2 γενειες τωρα, astra G, astra H I,II).Θα ανεβασω αν το θες το part number απο το προγραμμα ανταλλακτικων της Opel μαζι με τα σχετικα info όταν βρω το χρονο.

Ανώνυμος είπε...

(1)ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟPELΑΚΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΣΤΟ PROFILE ΣΟΥ.(2)ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ OPEL ΦΟΡΑ ΣΦΥΡΙΛΑΤΑ ΠΙΣΤΟΝΟΙΑ.(3)ΠΑΡΕ ΤΑ ΑΝΤΟΙΚΙΜΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΕΙΑ.

VW_0-100 7,9.ΤΙΜΗ-23000ε(ΜΕ ΝΕΑ ΜΙΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ GTS).ΕΠΙΤΟΚΕΙΟ 7,7-72ΜΗΝΕΣ.170HP , 24,5KGM-1750rpm lt-100 7,2.ΤΡΟΧΟΙ 17-225,45,R17.ΦΡΕΝΑ 312mm (μπροστα).
(πισω)286mm. 100-0 36,73m.100-0 2,69sec.ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 10/1.



OPEL_0-100 8,3.ΤΙΜΗ-21000ε ΕΠΙΤΟΚΕΙΟ 9,45-36ΜΗΝΕΣ.180ΗΡ , 23,4KGM-1980rpm.lt-100 7,7 ΤΡΟΧΟΙ 16-205,55,R16.ΦΡΕΝΑ 280mm(μπροστα).(πισω)240mm.100-0 38,71m.100-0 2,81sec.ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ 8,8/1.



ΤΟ VW ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ_ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WINTER.(EDL).

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΩ (ΔΗΛΑΔΗ_ΑΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ) ΠΕΣ ΤΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ.


<-- ΜΕ ΑΓΑΠΗ -->
ΙΝΟΥΣ

rafeio.gr είπε...

Το ότι το Astra διαθέτει σφυρίλατα μέρη -όπως επίσης και το Golf- αληθευει.Οι τιμες πίεσεις είναι αρκετα υψηλες και στα δύο αυτοκινητα και η χρήση της K03 δείχνει οτι εχουν σχεδιαστει για να έχουν πολλες ωρες λειτουργιας κινητηρα(&τουμπινας) ανα ημερα.

Τα όσα παραθέτεις σαν στοιχεια τα εχω δει κατα καιρους σε περιοδικα. Οι τιμες για την επιταχυνση 0-100 σε τι συνθηκες είναι μετρημένες,γνωρίζεις; Οπως και να εχει το GT εχει καλυτερο 0-100 και ο λόγος είναι απλος: δεν χρειαζεται 3η σχέση για να τα φτασει αυτα τα χιλιόμετρα ενώ το astra πρεπει να κουμπωσει και 3η ταχυτητα (αλλαγή σσ χαμένος χρόνος...λογω κοντοτερου κιβωτιου) Απο κει και μετά;;

Τα mm που παραθετεις για τα φρενα ειναι λανθασμενα.Τα 1.6 ,1.8(ατμοσφαιρικα) έχουν αυτες τις διαστασεις. Το αντιστοιχο τουρμπο ΟΧΙ.

Οπως επισης και οι τιμες των hp αλλα και της ροπης ειναι πολυ διαφορετικες στην πραγματικοτητα.Τοσο στο astra όσο και στο golf ειναι αρκετα παραπανω και η τελικες τιμες τους εξαρτουνται απο πολλους παράγοντες(στρωσιμο κτλ κτλ)

Τα όσα γράφω στο προφίλ μου ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να διαπιστώσει οτι έχουν μια δόση υπερβολής και τόνο χιουμοριστικο(παρεπιπτοντως,δεν ειναι δικα μου σχόλια αλλά φίλου).Δεν θα πρεπει να αποτελουν κριτιριο. Εσυ απο την άλλη δεν εχεις καν προφιλ φίλε "ΙΝΟΥΣ".

Βαλάντης Λιόλιος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ....
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
GOLF 1.4 TSI GT SPORTLINE 140 HP, ME TIMH 22 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ESP, CRUISE CONTROL ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, Η ASTRA 1.6 180 HP, SPORTLINE ΕΠΙΣΗΣ, FULL EXTRA 21.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΔΕΙΚΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΝ?
ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ GOLF, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ASTRA....
ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

rafeio.gr είπε...

Φιλε ΧρυσοΒαλαντη ειπες:
"ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΔΕΙΚΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΝ?"

Να σε ενημερωσω οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ενδειξη θερμοκρασιας κινητηρα.
Το Astra διαθετει "κρυφό" μενού με πολλές ιδιαίτερα σημεντικές πληροφορίες αναμεσα στις οποιες και η θερμοκρασια για την οποια προβληματιζεσαι.

Η ελλειψη ESP στο Golf είναι σοβαροτατη.Ο υπερστροφικος χαρακτηρας του VW περιορίζεται με την υπαρξη του esp.Χωρις αυτο τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα.

Το TSI των 140hp(με περιοριμενο εξοπλισμο 22.000e) δεν μπορει να συγκριθει με το Astra 1.6T 180 (full extra 21.500e).

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΘΙΚΑ ΠΙΑ ΝΑ ΠΡΩΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΕ.ΤΑ ΣΤΟΙΕΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΕ ΣΤΑ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΑ SITE.ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΑΓΩΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.ΜΑ ΜΑΘΕ ΠΩΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ VW GT ΜΕ 96.800ΚΜ ΚΑΙ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΔΙΑ (ΠΟΥ ΚΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ)ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΕΞΩΔΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΟΛΙΤΗ ΗΛΙΚΡΙΝΙΑ.


ΙΝΟΥΣ

rafeio.gr είπε...

Τι πρεπει να δεχτω ακριβως ρε φίλε;
Οτι εχω γράψει ΙΣΧΥΕΙ.
Και οποιοδηποτε μπορει να το διασταυρωσει.

Οι κατασκευαστες ΔΕΝ ΛΕΝΕ ψεμματα.Εσυ ο ιδιος ομως αναφέρεις οτι δυναμομέτρησε ο αδερφος σου το Golf και ειδε περισσότερα αλογα από οτι λέει ο κατασκευαστης...Επομενως μπορεις να καταλαβεις (αν θελεις) τι εννοω.

Με απολύτη ειλικρίνεια τα Astra ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ τόσα λάδια όσα ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ καίει το Golf GT

Ανώνυμος είπε...

H THERMOKRASIA ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ GT
ANOIGEIS TON KLIMATISMO,XΩRIS ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟ ECONOMY KAI TO AUTO,PATAS ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ECON ME TΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ(ΑΠΟ ΤΑ 4 ΚΟΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ)ΤΑ ΠΑΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ 19,2 ΜΕ ΤΑ 2ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΥΜΠΙΑ,ΚΑΙ ΠΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ECONOMY

Ανώνυμος είπε...

O IDIOS ANONYMOS APANTA GIA OPEL ASTRA,EXO GT E TO ASTRA EFAGE 1 AYTOK KAI ME XALASMENO SYGXRONIZE THS DEYTERAS MOY

Ανώνυμος είπε...

Anonime, distixos den pitheis.

peneyse to autokinito sou, min propagandizeis omws.

Ase ta "poimatakia" kai tis "karameles". Ola xalane,ola kaine ! nai , alla poso kai pos? protimo tis prosopikes kai tekmiriomenes apopseis.

Mitsinio, an kai den exw thesi stn "diamaxi" sas ,ego dn tha epelega kanena apta dio, alla o logos s me kerdise. Oson afora ta problimata apo prosopiki mou gnosi ta vw ontws xanoun . As einai kala ta MME, pizoun ton kosmaki,tou kanoun plisi egefalou kai otan anagnorisoun tin pragmatikotita theoroudai treloi.

Βαλάντης Λιόλιος είπε...

MITSINIO ENIMEROSE ME LIGO TI AKRIVOS ENNOEIS "KRYFO MENOU" KAI POS FAINETE I ENDEIXI DEIKTI THERMOKRASIAS STO OPEL ASTRA?
EFXARISTO

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΤΙ ΕΣΤΙ VW ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ. ΜΕ 106.000ΚΜ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΠΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ 100 ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΑ.ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΔΥΠΟΡΤΟ GOLF GT ΟΥΤΕ ΛΑΔΙΑ ΕΚΑΨΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ.ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΑ,ΣΤΑ ΑΡ@#%$ΔΙΑ ΜΟΥ.ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΝΤΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ.ΝΟΟΒ.ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ INOYS

rafeio.gr είπε...

Το κρυφο μενου περιλαμβανει επιπλεον οθονες με πολλες πληροφοριες για το αυτοκινητο περιλαμβανομενης και της θερμοκρασιας νερου κινητηρα.
Παρατεταμενο πατημα του κουμπιου SETTINGS και στο BC(Board Computer) βλεπεις τις οθονες.

Ίνους ενα αμαξι δεν το κανει καλυτερο το αν η 2η ταχυτητα του ειναι τόσο μακρια ωστε να πιανει τα 100χιλιομετρα.(Λαβε υποψη σου οτι το κοντο σασμαν σημαινει πιο ευκολο στροφάρισμα και το αυτοκινητο πηγαίνει καλυτερα σε ρεπριζ)
Μάθε δύο τρία πραγματα για τα αυτοκινητα γενικα και μετα πες ότι έχεις να πεις.

Φίλε ανωνυμε που αναφερεις οτι περασες το astra, πες μας ποσες μερες θα μεινεις χωρις αυτοκινητο για να φτιαξεις το σασμαν σου; Ή μηπως θα χρειαστει να αλλαξεις ολο το σασμαν; μετα το περας των 2 ετών που σε καλυπτει η εγγύηση τι θα κάνεις;Ή μηπως τότε θα εκλειψουν τα προβληματα;

Η αξιοπιστια για μενα προσωπικα είναι πιο σημαντικο κριτηριο για την επιλογη μου.
Σκεφτoμαι και το άλλο: ΓΙΑΤΙ η vw πλεον διαθέτει τον TSI στην εκδοση των 140hp?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ Χ ΠΟΣΟ (ΜΑΛΛΟΝ 200ε,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ) ΕΧΕΙΣ 5 ΧΡΩΝΙΑ.ΤΟ ΓΤ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ VW ΟΤΙ ΗΤΕ GT Ή GTI ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΙΣΙΑ.ΑΜΑ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ GOLF ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΔΙΜΟΣΙΕΥΣΩ ΟΤΙ OPEL 4E.ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ GOLF ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΣ OPEL 4Ε.)ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΟΘΙΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΤ ΚΙΒΟΤΙΟΠ ΤΑΧΥΤΙΤΩΝ.ΜΑ ΣΟΥ ΛΕΩ (ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΕ ΟPELΑΚΙΑ) ΠΩΣ
ΓΙΑ ΑΜΑΞΕΙΑ ΜΙΑ ΔΕΝ ΞΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ OPEL ΜΕ ΕΝΑ GTS.OTI KAI NA KANEIS ΤΟ VW ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ OPEL ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ CAR OF THE YEAR 2008 ΜΑ ΕΝΑ FΙΑΤ 500 ΠΑΤΙΣΕ ΑΥΤΙΑ.
ΠΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟΣ ΕΙΜΑΙ.
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ.
ΙΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ TSI ΜΕ 140 HP ΑΛΛΑ ME 122 KAI 7SPEED DSG.ΜΠΑ ΔΕΝ ΞΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΤΑΞΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ OPEL ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ VW(ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑΜΑΣ, ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΕΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ OPEL ΜΠΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΠΑΤΑ ΟPEL ASTRA PROBLEM,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ 1,6 ΤYRBO ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΙΝΙΣΗ

Ανώνυμος είπε...

telika o 1.6T exei piraksei polous anipopsiastous "pelates".apla kapoioi prepei na ksekolisoun kai na katalavoun oti ston planiti gh den iparxei mono h VW iparxoun kai alles eteries pou prospathoun gia to kalitero."OTI KAI NA KANEIS ΤΟ VW ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ OPEL"an thymamai kala prwti se polisis einai i TOYOTA deyteri h OPEL kai triti i polidiafimismeni VW kai ta iperamaksa tis.eleos pia

rafeio.gr είπε...

Μάθε φίλε μου ότι όταν δεν ξέρουμε ή δεν είμαστε σίγουροι για κάτι ΔΕΝ γράφουμε στον άλλον:
ΜΑΘΕ ...ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ Χ ΠΟΣΟ (ΜΑΛΛΟΝ 200ε,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ

Γενικότερα δεν ξέρεις τι σου γίνεται από οτι φαίνεται: Το Golf βγάνει twincharged στα 140hp και πλέον υπάρχει & η έκδοση TSI των 122hp που έχει μόνο τούρμπο. Το αν θα αντικατασταθει ή όχι κάποια στιγμή στο μέλλον η εκδοση των 140hp με αυτήν των 122 είναι άλλο θέμα.

Πες μου κάτι:
Τι σχεση εχει η αξιοπιστία με το πως ξεκινάει ένα αυτοκινητο ρε αδαή;

Μην γράφεις αν θες πολλαπλά μηνύματα και με κεφαλαία.
Μια πολιτισμένη κουβέντα ήθελα να γίνει και το έχεις καταντήσει...να μην πω

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ OPEL.(ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΛΟΝΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΑΝ).ΑΜΑ ΘΕΣ ΘΑ ΕΝΥΜΕΡΟΣΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΑ ΛΟΓΙΑ.



ΙΝΟΥΣ

rafeio.gr είπε...

Έχω γνώση του τι καλύπτει η εγγύηση της Opel.Όπως επίσης και κάθε κάτοχος γιατί με την αγορά του αυτοκίνήτου σου δίνουν και ένα αναλυτικό εντυπό.

Μην γραφεις με κεφαλαία. Είναι ενοχλητικό και δυσαναγνωστο το κείμενο σου. Τα ορθογραφικά....βγάζουν μάτι!σ

Ανώνυμος είπε...

(1)Ζοριζεσε και για αυτο μου αναφερεις τα ορθογραφικα.Αν παλι οχι τη να πω,δεν φτεω εγω αλλα η φυση.(2)Κατοχος opel astra 1,6 turbo εχει προβλυμα με την εγγυιση αφου του χαλασε κατι στα ηλεκτρονικα(δεν γνωριζω περετερω αλλα θα του πω να σου γραψει.(3)Πια ειναι ανουσιο να συζυταμε για αυτο το θεμα γιατι και τα δυο αυτοκινιτα εχουν +,-.Απο εκει και περα ειναι στην κριση του αγοραστι.θα μου αρεζε παντος να εβλεπα λιγες παραπανο επιδοσεις απο το opel και κατι ακομα ψιλα οπως ,για να φενετε 1,6 turbo να ειχαι ΄τρελα΄ πραγματα οπως φουσκομενα φτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ακουστε για να μαθαινετε.ΗΜΟΥΝ κατοχος ενος opel astra 1,6 turbo,και ενω πιστευα οτι με το οπελ θα περνουσαμε μια ζωη εγω και αυτο μαζι αλλαξαν τα δεδομενα.Κατα τη διαρκεια του στρωσιματος ολα ηταν μελι-γαλα τα πρωτα μου προβληματα ηταν στο τιμονι.Ηταν τοσο σκληρο που οταν εβγαινα απο το αυτοκινητο δεν ειχα δυναμη να κλεισω την πορτα.Αφου το προβλημα δεν ηταν (φυσικα) δικο μου η εγγυηση σηκωνε τα χερια ψηλα.Ειπα οτι με φαγανε τα κακα ματια και δεν εδωσα σημασια.Αλλα μετα το αλλο ηταν περα απο τα ορια της επιστημονικης φαντασιας αφου ο κλιματισμος τα εφτυσε.Αλλα παλι η εγγυηση τα καλυψε ΄ολα΄.Μετα απο αυτα τα πραγματα δεν αντεχα αλλο αφου μου αφερεσαν την εγγυηση.Το τελικο χτηπημα ηταν με τον εγκεφαλο.Τωρα το πουλαω 14.000Ε (δηλαδη ψαχνω για μαλακα)Αμα αυτα σας αρεσουν τοτε OPEL για μια ζωη.Αντε mitsinio επειδη σε συμπαθησα για σενα 13.000ε.

Ανώνυμος είπε...

φίλε που είχες προβλήματα, γιατι εχω την εντυπωση οτι υπερβάλεις;
Ηταν τοσο σκληρο που οταν εβγαινα απο το αυτοκινητο δεν ειχα δυναμη να κλεισω την πορτα. Κάτσε κάτω από τη μπάρααα.... ναιιι, τα κατάφερες έστριψες!!!
Το τελικο χτυπημα λες ήταν στον εγκεφαλο...τον δικο σου απο ότι φαίνεται για να το πουλας 13.000ε

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι αυτα που αναφερω περιεχουν και μια δοση πλακας.Αμα θες να το αγωρασεις φυσικα και δεν ειμαι κατοχος πια γιατι το εδωσα σε μια μαντρα.Η τιμη του ηταν 16,500Ε.Αυτα για τα αξιοπιστα OPEL.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια φιατι τσακωνεστε? Εγω πριν ενα μηνα πηρα αμαξι. Θα σας πω πιο μετα πιο πηρα. Ημουν αναμεσα σε οπελ αστρα 1.6Τ και το γκολφ το gt. Λοιπον πριν ειχα το πολο του 2002 το 16βαλβιδο με τα 100 αλογα το οπιο ηταν γαμ...το. Αλλα μου ειχε βγαλει πολλα προβληματα και κυριως στα παραθυρα τα οποια τα εφτιαξα τουλαχιστον απο 2 φορες το καθενα, επισης μου εκαιγε λαδια του σκοτομου. Για να παρω αμαξι το εψαξα 5 μηνες και οδηγησα και τα 2 αμαξια και βρηκα ανοτερο το αστρα. Πολυ καλο και το γκολφ αλλα σχαση τιμης κα εξοπλισμου το αστρα ειναι χρονια μπροστα, ενας φιλοσ μου πηρε το γκολφ το Gt και μποω νας σας πς οτι αν δεν εχς το sport ενεργοπιημενο μου σκαει αλλα αν το ενεργοποιησω του σκαω.
ΑΑΑΑΑ και κατι αλλο ισως απο συμπτωσει αλλα του φιλου το γκολφ το εχει ενα μηνα και του εβγαλε στα παραθυα και δεν του κουμπωνουν οι ταχυτητες. Λετε να ειναι συμπττωσει με αυτα που λεγονται για το γκολφ??????????

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε φιλε μου νευριαζεις????
Εμεις εδω σηζηταμε αν εσυ δεν εχεις επιχειρηματα και δεν ξερεις τι να πεις δεν σου φταιμε εμεις!!!!!
Αν εχεις επιχηρηματα πες κατι αλλιως μην γραφεις απο τα νευρα ου οτι σου κατεβει γιατι εμεις δεν βρισαμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε που πουλας το Astra.Με ενδιαφερει. Στειλε μου στο lordofmyrings@hotmail.com πληροφοριες ή το τηλεφωνό σου να τα πουμε.

Ανώνυμος είπε...

sorry alla kati axseto bab mipws paizeis anagenisiaka basileia?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε bab.Μου θημειζεις εναν καθηγητη μου που ελεγε bab - 5.Σιγα τα σοβαρα πραγματα που λετε.Αντι να μειλατε για κάρα μειληστε για γκομενες.

Ανώνυμος είπε...

MITSINIO που χαθικες.Μπας και καρφωθικες πουθενα με το opel;Και σου ειπα δεν εχει φρενα.Τι ΑΒS και ιστοριες για αγριους αφου το σαπιο τζαμπα τα εχει.Αλλα δεν πειραζει(ετσι δεν φωναζει η κερκιδα στους χαμενους);

Ανώνυμος είπε...

καλα δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι το opel ειναι αμαξι και εσωτερικα και εξωτερικα αλλα και μηχανικα; To Golf απο πισω ειναι σαν χοντροκ...λα σιγα την εμφανιση και εσωτερικα δεν εχει τιποτα τελειως σπαρτιατικο τωρα μηχανικα σιγα τα αβγα ριξε μου στην εκκινηση ποσο θα φυγεις μισο αυτοκινητο; Γιατι παραπανω δεν μπορεις μετα ελα να με πιασεις και οχι μονο στην ευθεια αλλα και σε στροφες. Τωρα αν θελεις να δωσεις τα ωραια λεφτα σου για ενα golf που ειναι και ασχημο και βγαζει ψιλοπροβληματα και ειναι και αδειο μεσα δωστα ρε φιλε τι να σου πω. Αφου εισαι κολλημενοσ με το Golfακι.

Ανώνυμος είπε...

Μαθε mpoyrlismene ή οπος σκατα σε λενε πως κανενα αστρα σεν μπωρει να βγαλει 250 σε ευθεια.Και στα παπα....ια μου τι πιστευεις.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Γελασαμε και παλι σε καλο να μας βγει.χοχιατικα.

Ανώνυμος είπε...

μαρεσει που σε βλεπω και νευριαζεις αντε γεια μικρε

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΙΛΑΣ ΒΡΕ ΦΛΟΡΕ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΣΠΟΡΕ.ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ.ΟPEL ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ.GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTSPORTSI

mygas είπε...

loipon paidia epeidh vlepo poly provlimatsmo sxetika me golf gt kai astra 18t tha sas pw ta ekeis ...epeidh tyxainei na douleyw mhxanikos se vw audi to gt exei apodeixth para poly kalo an skefthtai oti kai emeis san moixanikoi to fovomaste otan hlthe.to amksi einai poly kalo kai grhgoro kai aprovlimasto.kai den nomizw oti to pernei to astra se kontra otan phgainei dipla dipla me gti

rafeio.gr είπε...

mygas μακάρι τα πράγματα να είναι όπως τα λες. Έχω γνωστούς και φίλους που είναι ευχαριστημένοι με τα Gt. Εχω φίλους που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολυ που βλέπουν VW και τρέχουν μακριά.

Η αληθεία κρύβεται κάπου στην μέση.

Ινους με τα γραφόμενα σου δείχνεις τι μυαλό κουβαλάς.Μην περιμένεις απο τους άλλους να σε παίρνουν στα σοβαρά όταν γράφεις αυτά που γράφεις.

Διέγραψα κάποια ποστ που περιείχαν βρισιές ή ασυναρτησίες.

Κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό:
Το gt δεν έχει καμία επαφή με το νεο gti(axx). Μην λεμε ότι θέλουμε.

DIMIS είπε...

εχω το gt και το αμαξι περα του προβληματος των πλαστικων της κονσολας(τριγμοι)στο πανω μερος των αεραγωγων δεν εχει παρουσιασει τιποτε αλλο.το εχω 40.000 χλμ και ειμαι ευχαριστημενος. το εχω δυναμομετρησει και εχει 197ιππους.περα απο αυτο θα μου βγαλει προβλημα με τα συγχρονιζε της 2ας και ειναι σχεδον σιγουρο γιατι το κανουνε ολα. η αληθεια ειναι οτι εχει εγγυηση 2 χρ και αγορασα αλλα 2 με 400 ευρω σχεδον.δεν μ'αρεσε γιατι για ενα αυτοκινητο 24000 ευρω ειναι σχεδον απατη! οπως και να εχει ομως το πηρα γιατι το αμαξι ΠΕΤΑΕΙ!!εχω περασει 325bmw mod 04, leon fr 200, octavia 193hp, και astra 180 για πλακα.και το σημαντικοτερο καιω 9.3lt βενζινη/100χλ.εχω βαλει επισης συρματινο φιλτρο και εξατμιση ποπάυ.

rafeio.gr είπε...

Τα 197 άλογα είναι πολύ καλό νούμερο. να χαίρεσαι το gt σου, από τις κόντρες που παραθέτεις φαίνεται ότι το χαίρεσαι. Πάντως για ένα πράγμα να είσαι βέβαιος: το ότι έχεις περάσει ένα Αστρα ή ένα bmw 325 εύκολα δεν λέει τίποτα.
Ειδικά αν ο άλλος οδηγός δεν είναι κοντράκιας. Κι εγω έχω ρίξει σε GT απο στάση 0-500μέτρα.
Και σε corsa opc έχω ρίξει.
Και σε Leon TSI και Peugeuot 207 RC και σε πολλά άλλα αυτοκίνητα. Kαι?

Ένα αυτοκίνητο δεν είναι γρήγορο από μόνο του.Παίζει πόλυ σημαντικό ρόλο ο οδηγός του.

ΥΓ. Το να δίνεις επιπλέον κάποια χρήματα για να αγοράζεις 2 χρόνια εγγυήση είναι όντως ΓΥΦΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

αυτο που θα ήθελα να πω ειναι οτι ειδικά τα vw ειναι υπερελκτιμημένα (οχι οτι είναι κακα αμάξια) ημουν 3 χρόνια γερμανία και λόγο της μεταφοράς των εργοστασίων η ποιοτητα εχει πέσει. Τα opel είναι σχετικά πιο αξιοπιστα. Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να έχεισ αμάξι με 10000 χιλ και να καίει λάδι!!!!!!βασικά αν είχα τα 24000 θα επερνα το honda 1.8 sport ,ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ και αν είσαι κοντράκιας το πας με 4000 στα 200+...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια πρεπει να καταλαβετε πως δε μπορουμε μα μιλαμε για αξιοπιστια αφου το ιδιο αμαξι σε καποιον μπορει να βγει καλο,ενω σε καποιον μαπα.Φιλε ανωνυμε, συμφωνω πως τα honda ειναι πολυ προσεγμενα,αλλα δεν ξερεις ποτε τι μπορει να σου τυχει και πιστευω πως σε αυτο συμφωνεις κι εσυ.Εγω παντως,ειμαι κατοχος ενος kia proceed 1.4.Πριν το παρω ρωτησα ενα γνωστο μηχανικο μου και μου ειπε πως δε θα μου βγαλει προβλημα.Ηδη απο τα 4.000 χλμ. οταν επιταγχυνω με 1η απο σταση ακουγετε ενα δυνατο τρανταγμα απο τον κινητηρα.Μηπως μπορει να μου πει καποιος ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?Ακομη καποιες φορες το ABS δεν πιανει με αποτελεσμα να φυγω μια φορα απο το δρομο.Καταλαβαινεις λοιπον πως ενω μου ειπαν πως ειναι καλο,εγω δεν ειμαι ευχαριστημενος.

rafeio.gr είπε...

Παιδες για τα προβλήματα που έχουν τα GT έρχονται κι άλλοι απογοητευμένοι κάτοχοι να με επιβεβαιώσουν:
http://www.dragster.gr/forum/viewtopic.php?t=14633

Επειδή για να δείτε το ποστ αν θυμαμαι καλα θέλει register θα παραθεσω έδώ κάποια πράγματα:

-kalispera paidia!exo k go to gt..kalitera na min sas po ti traviksa...mexri pou allaxa moter!!!
-το εστρωσεσ το αμαξι???το ζεσταινεσ ποτε πριν το σπασεισ??για δωσε λεπτομερειεσ...
-paidia to amaxi to estrosa kanonika k me to nomo!kathe mera imoun sto sinergeio!exoun allaxei..tourbina,kompresora,kapaki,2 fores egefalo...k pola alla...
-εχουν αναφερθει - δυστηχως - πολλα κρουσματα προβληματων για τον συγκεκριμενο κινητηρα..
Οσοι το Group VAG εδωσε ρεστα με τον 1.8Τ στο παρελθον (και παρον αφου πολλα μοντελα ακομα πωλουνται με τον συγκεκριμενο κινητηρα) αλλο τοσο τα σκ@τωσε με αυτο το μοτερ...

Ανώνυμος είπε...

mitsinio,θελω να σου θυμισω,οτι στο ιντερνετ γραφει ο καθενας ο,τι του καπνισει.Σιγα μην αλλαξε και το αμαξωμα.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.

syneiditopoihmenos είπε...

kalispera paidia.tha hthela me thn seira moy na afhsw ena sxolio an kai diavazwntas ayta poy parathetete kapoioi moy dinoyn thn entypwsh oti "h einai mikroi se ilikia h einai anwrimoi dystyxws"!eimai katoxos enos leykou golf gt to opoio exei sto energhtiko toy 15000xm exwntas idi pragmatopoihthei to 1 service!eimai para poly eyxaristhmenos apo to aytokinhto se poloys tomeis.poly gazi gia thn "ellhnikh pragmatikothta"poly wraio sthsimo ston dromo rythmisimh symperifora kai arketa oikonomiko an xereis na xeiristeis swsta to gazi.oso gia to sxoloio poy diavasa"to golf einai spartiatiko"se type-r file exeis mpei h se subaru impreza?ti htheles?na rythmizeis to clima stoys 23 kai na vgenei gomenaki apo to tasaki kai na soy royfaei ta p@p@ri@?ayta gia thn wra.......

Ανώνυμος είπε...

S MAZI SOY.ASPRO GT STHN KORYFH.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνο με τον συν...... για το σπαρτιατικο που εγραψε ο βουρλισμενος.βουρλισμενε εχεις μπει ποτε σε μιτσουμπισι εβο να δεις εξοπλισμο?λες πως το γκολφ ειναι χοντροκολα.γιατι το αστρα πως ειναι?εγω λεω πως ειναι σαν πατιμενο σκατο.το γκολφ βεβαια εχει το μαυρο προφυλακτηρα πισω και του χαλαει καπως την εμφανιση,αλλα αμα θες το βαφεις.εγω παντως πιστευω οτι το χρωμα που κανει το γκολφ πιο ομορφο ειναι το ασπρο.αντε να μη γραφουμε μακακιες.

Ανώνυμος είπε...

Apanthseis poy isws enoxlisoyn kosmo giati kappoia apo ayta poy grafwntai kyriolektika vgazoun mati
1:pros kyrio bourlismeno
kappoia stigmh grafete" του φιλου το γκολφ το εχει ενα μηνα και του εβγαλε στα παραθυα και δεν του κουμπωνουν οι ταχυτητες"GIA thn istoria otan to amaxi douleyei psila kai kapoios thelei na to "pezei raniwti" gia osous ton xeroun, prwta termatizei h diadromh toy syplekth kai meta allazeis.se kathe allh periptwsh h gratsounas ton disko h pairnhs to sasman sto xeri
2:opel kala sta mixanika?
den mporw na fantastw pio axiopisth kai pio exeligmenh thn teleytaia trypa ths flogeras sthn germania ennow thn opel gia osous den katalavan mprosta ston kolloso pou akouei sto onoma group vag blepe audi vw skoda seat bugatti bentley klp...Oloklhro astra opc kai den axiothikan oute gia ena mploke diaforiko re paidi mou...
3:asxhmo to golf?
den nomizw ektos an einai kakogousto to megalytero agoristo koino sthn sygekrimenh katoigoria paneyropaika...

Ανώνυμος είπε...

APANTHSH PROS MITSINIO
"-paidia to amaxi to estrosa kanonika k me to nomo!kathe mera imoun sto sinergeio!exoun allaxei..tourbina,kompresora,kapaki,2 fores egefalo...k pola alla.."
FILE MOY STO DIMOTIKO AYTON TON LEGANE AISOPO H MHPWS ESY EXEIS FANTASIA MEGALH?EGW PANTWS EXW STA MPETa kainoyrgia garsoniera ston arh...
ta symperasmata dika sas!

rafeio.gr είπε...

Τα όσα έχουν γραφτει από τον χρήστη του φόρουμ του dragster.gr μπορω πλεον να τα επιβεβαιωσω. Μιλησαμε προσωπικα και απο κοντα με τον φίλο.

"Απο προβληματα άλλο τιποτα τα golf, το αν κάποιο θα βγει καλό, τείνει να γίνει η εξαίρεση και όχι ο κανόνας." Λογία του φίλου που ήταν καιρό στο τρέξιμο και στις αντιπροσωπείες. Εγω προσωπικα το θεωρω υπερβολικο αυτο που λεει.

Το θέμα ομορφιάς ειναι υποκειμενικο.
Το θέμα της λιτότητας δεν ειναι.
Ξεχνάτε το θέμα του άρθρου ειναι η συγκριση μεταξύ ΔΥΟ αυτοκινήτων: golf & astra.

Ανώνυμος είπε...

AGAPHTE MITSINIO
SYNHTHWS AKOYGETE TO EXEIS:OTI PLHRWNEIS PARNEIS.PISTEPSE ME KATI XERW KAI SOU TO LEW AYTO.
Ena amaxi pisteyw kai to axiologeis me ta "froyfroy kai ta arwmata"poy exei apo "thn mama toy"alla apo thn texnologia apo thn poiothta kataskeyhs kai apo thn metapwlhtikh toy axia(to kyriotero).einai dynaton na aksizei 50000eyrw h lotus exige?ma to eswteriko toy einai aysthra kai kyriolektika gymno!pistepse me aksizei mexri teleytaias draxmhs,kai gia na teleiwnei h istoria gia to golfaki...kapoioi phran kai toys evgale provlima,egw phra kai eimai eyxaristhmenos para poly,kai kapoio alloi me ta lefta toy mpampa kanoyn thn kavla toys,tou g@m@ne thn mana kai ton patera kai meta soy lene.aaaaa exei provlhma xalase!den ftaiei kanenas,h m@l@ki@ tsto kefali toys mono...
SYNEIDITOPOIHMENOS

rafeio.gr είπε...

Δεν διαφωνώ ειδικά όσον αφορα τους νέους που οι γονείς τους κάνουν "δωρο" ένα γρήγορο αυτοκίνητο και προς το οποίο δεν δείχνουν ΣΕΒΑΣΜΟ.
Αυτό που λες ειναι ιδιαίτερα συχνο φαινόμενο και στην Ελλάδα.

Παρεπιπτόντως ο Βασίλης με το gt (με τον οποιο και τα ειπαμε) είναι οικογενειάρχης με ένα παιδάκι και το αμάξι δεν το έχει για "κόντρες"...
Οποτε μπορεις να καταλάβεις τι θέλω να πω.

Τέλος δεν θα ήθελα να αναφερθω στο θέμα "Τούρμπο αυτοκίνητα και μεταπωλητική αξία".......ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο

Ανώνυμος είπε...

syneiditopoihmene o theos se fotise kai to pires se aspro giati kai ego to exo se aspro.Auta pou lete peri problimaton einai mparoufes giati exo 95000km(logo sixnon metakiniseon thesalonikis-athinas).KANENA PROBLIMA GIA TO ASPRO MOU GOLF GT.diabasa gia ton mitsinio auta pou grafei kai ena thelo na tou po TO AMAXI POU EXEI EINAI OPEL OTI KAI NA KANEI.ena megalo errotima einai giati afou einai problimatika ta golf toso kairo apo tote pou paragonte einai prota se polisis?

Ανώνυμος είπε...

kapote eixa diabasei sto profile sou oti eisai opelakias tora giati to alakses?ntrepese gia to gegonos oti sou aresoun ta opel????????

rafeio.gr είπε...

Η απάντηση στο γιατί ειναι πρωτα σε πωλήσεις έχει δοθει αν διάβασες τα μέχρι τωρα σχόλια.

Ινους επειδη με επεισες οτι τα golf gt είναι αξιόπιστα και επειδη ντρέπομαι που έχω οπελ και όχι ΦαουΒέ.
αχαχαχαχαχα

Ειστε πολυ αστείοι μερικοι...

Ανώνυμος είπε...

to amaksi sou einai kai gamo.giati xaneis apo ena fiat bravo me 150hp,dil... 30hp ligotera.xaxaxaxaxaxaxax,ma pos ginete na xaneis apo ena fiat?xaxaxaxaxaxaxxa apo fiatxaxaxaxaxaxaaxax,pou na ebgaze kai 180hpxaxaxaxaxax

Ανώνυμος είπε...

kai ta dio autokinita mporou na vgalou problima se olous, katalabeteto epitelou,.afou einai turbo.se alon mpori na vgei aksiopisto kai se alon m@l@kia.ego ksero pos o kosmos den pai kala.oli theloun to fthino-grigoro-aksiopisto-oikonomiko,ma oli zitoun pola.san ta atmosferika den exei.

Ανώνυμος είπε...

thelete na doume pio einai to pio aksiopisto metaxi opel astra kai vw golf?parte to teuxos 20 autobilt pou ta ekanan 200.000km.Athanata vw.

Ανώνυμος είπε...

ένα Fiat περνάει ένα Άστρα.. Φοβερό το κριτήριο αξιολόγησης σου...

Το autobid το έχω διαβάσει και αν προσέξεις και εσύ αναφέρεται σε κινητήρα diesel οπότε πάλι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Όσο για το αν όλα τα αμάξια βγάλουν ζημιες, χαιρώ πολύ και ατμοσφαιρικά είναι ζημιάρικα. Μια πρόσφατη έρευνα του AutoTriti (τα αποτελέσματα της οποιας βεβαια δεν αποτελουν και αξιοπιστα στοιχεια για μενα προσωπικα) έδειξε οτι απο τα πλεον ζημιάρικα αυτοκίνητα είναι τα Alfa 159. Και εκει αυτο που κοιτουσαν ειναι στατιστικα βλαβών. Με βάση τα στατιστικά κάποιο αυτοκίνητο ειναι λιγότερο ή περισσότερο αξιόπιστο-ζημιάρικο.

Ανώνυμος είπε...

(1) Ne re si ena fiat pou to diko sou to sapio mexri ta 100 se exei re si.(2)anaferese se ena autokinito to opoio omio tou den exei vgei pote.oute mercendes oute bmw.To an to autotriti to ebgale problimatiko den mou lei tipota.ama ena autokinito den to agorasis to mono pou mpori na les einai mparoufes.(3)Gia to tuv ti exeis na pis?Prosekse giati edo milame gia stixia tekmiriomena.(4)pio teuxos anaferi auti gia tin 159 giati den to agorasa?Thenks

Ανώνυμος είπε...

To site gia ta tuv einaiwww.auto24.gr/html/ent/362/ent.27362.asp

Ανώνυμος είπε...

συνειδιτοποιημενος:1on pisteyw oti yparxei theos kai deyteron oti tipota den einai tyxaio se ayth thn zwh kai exhgw...
xthes to vrady afoy diavasa ligo ta sxolia sas sto forum vgainw apo thn kafeteria poy douleyw an kai eixa paei san pelaths mpainw sto golf kai me to poy xekinaw vlepw kapoion na erxetai grigora sxetika apo pisw mou.sthn arxh den katalava ti amaxi htan ligo meta synideitopoiw oti htan astra alla to thema htan poio?
vgenoume se mia eythia konta sto xiliometro aytos apo pisw kollimenos kai egw 2a kai 50...anoigoume...
meta apo 10 lepta akolouthwntas o typos thn idia diadromh me mena vgazw alarm kai toy kanw nohma na stamatisei...htan to gtc 1.6turbo
......to apotelesma;"RE FILE HMOUN AKRIVWS APO PISW SOU PRWSPATHWNTAS NA MAZEPSW AERA KAI ESY SIGA SIGA APOMAKRINOSOUN.to 1.4 einai?"...logia dika toy....ta symperasmata dika sas...

Ανώνυμος είπε...

Telika tora katalabeno giati se lene siniditipoiimeno.WHITE GOLF GT MEN

Ανώνυμος είπε...

Κατ΄αρχας καλησπερα.Πριν απο 6-7 μηνες τρακαρα με το αυτοκινητο μου, ενα mini cooper s, αν και του ειχα κανει μικτη ασφαλεια πηρα μονο 23000 euro οποτε επρεπε να πσακσω για ενα αυτοκινητο με αυτα τα χρηματα.Οπως θα καταλαβατε ημουν αναμεσα σε αυτα τα 2 αυτοκινητα.Ελα ομως που και στα δυο εριχνα απο 2-3 κολονες.Αρχησα να ρωταω και να βλεπω τα αυτοκινητα στις αντιπροσωπιες οπου η καθε μια μου ελεγε τα δικα της.Ειχα παρει την αποφαση να παρω το GOLF αλλα για καλη μου τυχη γνωρισα ενα παλικαρι στην δευτερη δουλεια μου οπου ηταν μηχανικος στην VW και μου ειπε καποια καλουδια για το GOLF οπου μου αλλαξαν γνωμη.Μου ειπε οτι το αυτοκινητο βγαζει προβληματα και μαλιστα σοβαρα στο σασμαν και στη κεφαλη του μοτερ.μου ειπε μαλιστα αμα θελω να περασω απο εκει να τα δω και μονος μου.Εγω παντοσ για να μη σας λεω μ@λ@κιες δεν περασα αλλα μου ειχε αλλαξει γνωμη.Τωρα εχω παρει το ASTRA το εχω και 210 hp και κανω πλακα σε ολα τα GOLF GT.Παντος mitsinio στην αντιπροσωπια που ρωτησα δεν μου ειπαν οτι το αυτοκινητο φοραει σφυριλατα εμβολα.

Ανώνυμος είπε...

Τα έμβολα είναι σφυρήλατα από μαμά σε ZXXLEH μοτέρ.

SK GT είπε...

Loipon paidia sas xairetw apo kypro. eimai katoxos enos triportou GT edw kai ena xrono. re paidia giati tosi exthra pros to GT?? pragmatika aporw. proswpika eimai apolyta euxaristimenos apo to diko mou. paidia oi germanoi exoun dimiourggisei mia katapliktiki mixani teleutaias texnologias..megali ippodinami, xamili katanalwsi..oso gia to sxolio twn psematwn tis antiproswpeias o logos pou i VOLKSWAGEN dilwse 170bhp einai apokleistika nomikos (den mporouse na dilwsei perissoterous ippous logw tou poli xamilou kivismou tou kinitira). enas kinitiras 180 me 185 bhp pou den kolwnei pote kai travaei san lyssaleos. nai yparxei polli katanalwsi ladiou ALLA EINAI FYSIKOTATO AUTO afou i mixani einai kai supercharger kai turbo. sta prwta 8000km ypirkse ligo perissoteri katanalwsi ladiou kai psilofovithika ALLA i antiproswpeia me eixe enimerwsei oti etsi prepei na einai logw tou oti einai ta arxika xiliometra. twra sta 23000km i katanalwsi ladiou einai se poly apodexta plaisia. twra an kapoia gt parousiasan provlimata isws na ftaine oi katoxoi tous. merikes symvoules mou einai na pairnete panta to autokinito stin wra tou gia service kai gia allages ladiwn, min to amelate. na to prosexete gia na sas prosexei. otan thelete na treksete me to GT min to pairnete mexri ton kofti. kai stin kontra den einai yper sas. na to pairnete mexri tis 6300 strofes kai ap eutheias allagi taxititas. to autokinito me auto ton tropo apodidei kalytera kai den ginetai zimia sti mixani. apo type Rakia16 mexri rx-8 high power exoun faei tin skoni mou opws kai polla alla bmw3 cabrio 2.2 V6, mercedes SLK 2.0 COMPRESSOR. oso gia to provlima twn tzamiwn egw proswpika den kserw kanenan pou na katevainei apo to autokinito tou, na afinei to tzami misanoixto kai na kleinei tin porta, na to kleidwnei kai na feugei apo konta tou... ti na sas pw re paidia, trelos einai o germanos pou katexei ena megalo pososto eurwpaikis agoras na vgalei mia axristi mixani kai na tin valei panw se ola tou ta montela kai na aposirei tis palies tou?? TRELOS EINAI?? kseroun ti kanoun stin volkswagen. Twra yparxei TSI 170, 140 KAI 122BHP. a nai kai min ksexnate oti tin texnologia TSI tin forese kai to neo AUDI A3 me 122bhp opws kai to SEAT LEON me 160bhp(1.8TSI)..file mitsinio poly kalo autokinito kai to opel alla na min isopedwnoume to GT. tha simfwnisw mazi sou oti to eswtwriko tou ASTRA einai pio wraio, oso gia tin ekswteriki emfanisi einai thema goustou gia ton kathena.KAI TA DYO EINAI POLY WRAIA AUTOKINITA. SAS XAIRETW APO KYPRO.

Ανώνυμος είπε...

Sosta ta logia sou file mou kiprie.Tha simfoniso apolita se auto pou les oti ama to prosexete tha sas prosexei.Osi lene to golf sapio malon den exoun kathisi sto kathisma tou. OK?

SK GT είπε...

file inous poly swsta egrapses oti kapoioi pou den exoun kathisei sto kathisma tou GT viazontai na to krinoun..to GT paidia einai ena autokinito to opoio vrisketai genika poio konta sto GTI para sta koina golf fsi 102 115bhp kai tsi 122 kai 140bhp..sas synistw na pate na kanete ena test drive me ena GOLF GT kai meta tha katalavete polla pragmata..EINAI TERASTIA I DIAFORA TOU APO TA KOINA GOLF.. pistepste me..kati katexoume ki emeis apo aytokinita..kante to ena test drive kai meta elate na to ksanasizitisoume to thema..

Ανώνυμος είπε...

syneiditopoihmenos::diavasa ena sxoloio toy anwnymou prin apo liges hmeres"phra to astra 1.6t to ekana 210 kai skaw plaka me ta golf gt" kai apantw:
1:etoimazetai programmataki mesa me telh martiou apo thn mtm gia GOLF GT.ypologizetai me 200-205 aloga me 29-30 kgr torgue...gia opoion symvibazetai yparxei kai ths nothelle pali 1 stadio 205hp kai 30kgr torgue
2:milltek axausts appo downpipe mexri teliko me eggyhsh pali konta sta 200 xwris na peiraxeis tipot allo...exeis thn psevdesthsh oti tote tha skas plaka..
3:milame file mou gia original amaksia ellinisth "mama"kai oxi peiragmena...
A Y T A GIA THN WRA

Ανώνυμος είπε...

Tora tha sou doso file mou mia simbouli file syneiditopoihmene gia na fenete to amaksi pio oreo.Pane kai vapse olon ton profilaktira aspro kai tha me thimithis.

Ανώνυμος είπε...

Efxaristo gia ta logia sou SK GTkai pisteuo oti mono 3-4 apo edo kseroun ti lene.Exo mpi kai se opel astra 1,6 turbo kai se golf gt.H mera me tin nixta einai, allo na stribis se mia sigekrimeni strofi me 160 me to golf kai 145-150 me astra.

Ανώνυμος είπε...

Καθησα και διαβασα ολο το τοπικ προσεκτικα και με ενδιαφερον!Πιστευω οτι ακουστικαν καποιες πραγματικοτητες αλλα επισης οτι και καποιοι δεν εχουν ιδεα αυτον που γραφουν!Τον δεκεμβριο εψαχνα για αμαξι ηθελα 2 πραγματα!1ον Γερμανικο!2ον ΓΡΗΓΟΡΟ!Οπως καταλαβαται κινηθικα γυρο απο αυτα τα 2 αμαξια!Οταν πηγα στη vw και ειδα το gt μαζι με τα εξτρα που ιθελα πατουσε τα 26700!Ο ιδιος ο πωλητεις ξερεται τι μου ειπε:Δε βαζεις αλλα 3 4 χιλιαρικα να παρεις το gti και να εχεις το κεφαλι σου υσηχο!Καλο ε?Οταν το ακουσα εμεινα για λιγο αλλα μετα επιβεβαιωθικαν ολα αυτα που ακουγα περι προβληματων των gt!1500 km/1lt λαδι!Δηλαδη βενζινη η λαδι καιει?Μηπως ειναι 2χρονο και εχει τοσα γκαζια?Στο βενζιναδικο συμπληρωνετε και λαδακια?Ενοειτε οτι εφυγα τρεχοντας και εκλεισα το opel!Που φοραει ενα μοτερ δοκιμασμενο χρονια τωρα!Ειμαι πολυ ευχαριστημενος μακαρι να συνεχισω!Οσο για τα wv που καποιοι τα θεωρητε ποιο γερμανικα απο τα οπελ εισατι καημενοι!Με τα ανοιγματα που εκανε h vw προς ισπανια και τσεχια κτλ...Ας μου πει καποιος τι χερι σηναρμολογισε το gt που διαλεξε...?Μαλον θα το ψαχνει για χρονια!Τουλαχιστων το δικο μου gtc ειδα στα χαρτια του το Made!Οσο για το αν το Gt ειναι κατα 0,2 ποιο γρηγορο στο 0-100 απο μενα στα @ρχ/*ια μου θα το δουμε ποιο θα ζησει περησοτερο!Και αν καποιος πιστεβει οτι με το golfaki του κοβει 325 bmw καλητερα να κοψει τα π@παρ*/α του!Ελεος τι αλλο θα διαωασω!!Τα ακουνε απο κατι παπ@ρ*ς οι πιτσιρικαδες σαν και εσας και τα διαδιδουν κιολας!Συνελθετε και ανοιξτε τα ματια σας να δειτε τι σας πουλαει η ΜΕΓΑΛΗ VW στα 25.000 καιδειτε το εσοτερικο σας!Του ceed παιζει να ειναι και καλητερο!Φιλικα και συγνωμη για το υφος αλλα διαβασα πολλες μ@λ@κ/*ς...

SK GT είπε...

EIPAME NA DIATIRISOUME ENA EPIPEDO ALLA O ANWNYMOS AP OTI FAINETAI DEN KSEREI TI SIMAINEI EPIPEDO. LOIPON ANWNYME TO GT DEN EINAI MONO 0.2 PIO GRIGORO APO TO OPEL ALLA SXEDON 1 DEYTEROLEPTO. (DOKIMASMENO) KAI OSO GIA TIN KOUVENTA POU EIPES GIA TO BMW 325, E MIN MAS LES KAI PSEUTES KAI AYTO DOKIMASMENO EINAI ARA SE PARAKALW POLY PROSEKSE LIGO TA LEGOMENA SOU..

Ανώνυμος είπε...

Eπιδη μαλον σας φαγαν οι δοκιμες και επιδει εγω εχω μαθει να πιστευω μονο τις μετρησεις των εταιριων παραθετω λοιπον για τον φιλο που κραζει:
bmw 325i:0-100->6.6 sec
opel gtc 1.6 turbo:0-100->8,2 sec
golf gt:0-100->7.9 sec
Συγνωμη ειχες δικαιο κατα 0,3 ειναι ταχυτερο!Αφιστε λοιπον τις δοκιμες και ξεστραβοθιτε!Μπητε στα site της καθε εταιριας και διαβαστε!!!Και μαθεται να γραφεται!ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!!!

SK GT είπε...

Anthrwpe mou ksereis posous ippous anakoinwse i volkswagen gia to GT?? 170bhp...kai opws katalamvaineis den einai 170 einai perissoteroi telika...ksereis omws giati i volkswagen perioristike se auto ton arithmo? mallon den eisai diavasmenos kala..tha sou eksigisw kapoia pragmatakia me apla ellinika..loipon i volkswagen anakoinwse 170bhp kai oxi 180-185 pou einai i pragmatiki ippodinami tou autokinitou LOGW tou poli xamilou kuvismou tis mixanis tou(1.4i)..oi 170bhp itan to orio pou mporouse i volkswagen na anakoinwsei LOGW EURWPAIKWN NOMIKWN LOGWN ASFALEIAS..To katalamvaineis auto re file? OPWS KAI TO NOUMERO 7.9 EINAI POLY PSILO..proswpika re file ekana to 0-100 me to diko mou GT se 7.6 kai 7.3 gi auto sou lew oti einai sxedon 1 deuterolepto pio grigoro apo to opel.. kai an ertheis pote diakopes stin kypro tha xarw na sou to apodeiksw.

Ανώνυμος είπε...

(1)File anonime den kseris PANAGIA apo amaksia.Mallon den sou patise ta autia gt gia auto ta les auta.Opote thes perna kai apo Drama na dis ti esti gt.Kai mathe na sizitas kai oxi na brizis giati kai emis kseroume brisies se oles tis glosses [pohuι].(2)Den exis katsi piso apo to kathisma enos gt gia na dis diafora sta aloga.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε sk gt τα λες πολυ ωραια και οντως ετσι ειναι αλλα ξεχνας οτι αυτα δεν ισχιουν μονο για το gt αλλα και για το opel!Εχω μαθει να πιστευω μονο τις μετρησεις των εταιριων και οχι δεικες μου ουτοπικες!λες οτι το gt εχει 185 ιπους!Και το opel εχει 193 και τι να λεει αυτο?Εφοσον η εταιρια λεει 180 αν με ρωτησει καποιος δε θα πω 193 αλλα 180!!!Ακομη και 7 να εκανες με το δικο σου που δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινετε το κοντερ σου στα πραγματικα χλμ το ιδιο μπορω να σου πω και εγω για το δικο μου opel!Οτι κανω 6.5 αλλα για μενα αυτα δεν ισχιουν!Εχω μαθει να διαβαζω και να πιστευω πραγματικες μετρησεις!επομενος για μενα 8.2 το ενα 7.9 το αλλο!Και κατι αλλο εσυ εκανες 0.6 λιγοτερο απο το πραγματικο γιατι το οπελ να κανει παλι 8.2 και να μην κανει και αυτο 7,6?Ελεος!Οσο για τον φιλο τον innous κρατα φιλε μου τις αποψεις για τον εαυτο σου!Πολυ θα ηθελε να εχεις περασει απο το 1/5 των αυτοκινητον που περασα εγω αλλα αμφιβαλω αν εχεις καν διπλωμα!Επομενος μην με κρινεις σαν ασχετο αλλα κοιτα τις δικες σου γνωσεις!Οσο για το καθισμα του gt πιστεωε με εχω κατσει και test το εκανα ε λοιπον στα 12.500 χλμ που ειχε το αμαξι τριζαν ολα μεσα!Εσυ δεν ξερω σε ποσα αυτοκινητα εκατσες στη θεση του οδηγου και να περπατανε κιολας ε?Κατσε λοιπον και τα ξαναλεμε!Φιλικα παντα και να ξεκαθαρισω οτι δεν εβρισα κανεναν προσωπικα αλλα βαρεθικα να διαβαζω ανακριβιες!Αν θελετε ουσιαστικη συζητηση που ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα συνεχιζουμε αλιως αποχωρω!Ας συνεχισουν τα παιδια της vw που νομιζουν οτι η λεξη αυτοκινητο συμενει vw!!!

SK GT είπε...

file anwnyme exeis dikaio gia auta pou les..na sou pw omws oti kai egw me ti seira mou exw kathisei se polla autokinita..ALLA file egw den irtha na katigorisw to opel kai an diavases kala auta pou egrapsa DEN katigorw oute ipomidenizw to opel (etsi pliroforiaka egw proswpika pira tin mitera mou stin OPEL kai tis ypodeiksa na paraggeilei to neo opel corsa cosmo kai to perimenoume apo mera se mera)..egw file anwnyme milisa yper tou GT kai oxi KATA tou astra, prosekse auta pou lew giati exoun megali simasia..kai milisa giati apla kapoioi alloi se auti tin sizitisi exoun ekmidenisei to GT kai to exoun parousiasei ws ena autokinito olo provlimata re file..kai proswpika sixainomai autous pou vgainoun kai katigoroun to opoiodipote autokinito..katalamvaineis re file ti thelw na pw?? parakalw olous opws synexisoume me ousiastiki sizitisi opws poly swsta file anonyme eipes.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Ψαχνοντας στο Web για να βρώ απεγνωσμένα λύσεις στα παμπολλα προβλήματα που με βασανίζουν μετα την αγορά ενός Golf 1.4 (με τον τουρβο-κομπρεσορα και τους 140 ίππους) θα σας πω το εξής: μην κοιτάτε το πόσο πιο γρήγορο είναι ένα αμαξι απο ένα άλλο όταν και τα δυο είναι διαολεμενα γρήγορα. Κοιτάχτε αντι αυτού την ποιότητα και τηνα αξιοπιστία, η οποία στην περιπτωση του Golf είναι απλά τραγική... Πρότου φθάσω σε αυτό να σας πω ότι είχα πιο πριν στην κατοχή μου το ακριβως προηγούμενο Golf 1.6 με τους 102 ίππους το οποίο αγόρασα του κουτιού. Το τι προβλήματα μου έβγαλε αυτό το αμάξι δε λέγεται, καμμένες φλάντζες, προβλήματα συνεχώς με τις ντίζες στο κιβώτιο (για να μπει η τρίτη έκανες προσευχή) 4 φορές ακινητοποιήση και μεταφορά στο συνεργείο της Kosmocar οι οποιοι όλο το έφτιαχναν κι όλο χαλούσε και τη βλάβη δεν μπορούσαν να τη βρούνε και μου έλεγαν ότι δεν το οδηγώ καλά ή ότι φταεί η βενζίνη και άλλα τέτοια κουλά. Δε θα πω για τα ηλεκτρικά παράθυρα γιατί απλά είναι κάτι σα μόνιμος πονοκέφαλος, τα είχα στο παλιο τα έχω και σε αυτό. Τέλοσπαντων με τα πολλά στα 70.00χλμ το πούλησα διότι δεν άντεξα τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα του και το δυσβάσταχτο κόστος (τελευταιο service 880 Ευρω ΦΙΛΙΚΑ!)και η εγγυήση που δίνει η VW είναι μόλις 2 έτη.
Δυστυχως το δις εξαμαρτείν... όλοι μου έλεγαν ότι απλά έτυχε να πέσω στην περίπτωση αυτοκινήτου της Δευτέρας, είδα και τα τεστ περιόδικών που το έβγαζαν σουπερ-ντουπερ και ειπα "Απλά μου έτυχε!!!" Πήρα το νέο Golf όπως σας είπα και το έχω μέχρι στιγμής 38.000χλμ (ανεβοκατεβαινω 2-3 φορές το μήνα Θεσ/νίκη λόγω διδακτορικού και η δουλεια μου είναι στον Πειραια ενω το σπίτιμου είναι Πευκη, δηλαδή κάνω μονο για τη δουλεια καθημερινά περι τα 50 χλμ , το χρόνο κάνω και 50.000χλμ, λοιπόν το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε 1 φορά στην Kosmocar πάλι όπου διεγνωσαν αστοχία του μηχανισμού εμπλοκής-απεμπλοκής του κομπρέσορα κι έμεινε 7!!! εργασιμες μέρες μέσα γιατι περίμεναν το ανταλλακτικό απο έξω. Μετά χάλασε ο κομπρέσσορας του κλιματιστικού και ακόμη περιμένω να το φέρουν... ααα!! τα ηλέκτρικά παράθυρα!!! του συνοδηγού κατεβαίνει, αλλά... δεν ανεβαίνει (θα μου πείτε πως το ανεβάζεις??? αφήστε το καλύτερα!) Το ABS (η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα) αλλάχτηκε στο service των 20.000χλμ, όπως και οι φλάντζες κυλινροκεφαλής και αντλίας νερού γιατι παρουσίαζαν διαρροή. Τελευταία, εδώ και μια εβδομαδα έχει αρχίσει να κάνει μόλις το βαλεις μπρος σαν τρακτερ και τραντάζεται ολόκληρο, ενω οι ασφάλειες του κεντρικού κλειδώματος παρασυρόμενες απο το κλιμα των τελευταιων ημέρων σκέφτηκαν να απεργήσουν κι αυτές... Κατα τα άλλα είναι ένα αξίοπιστο VW!!! με την τραγικά μεγάλη εγγύσηση των 2 ετών (τόσο εμπιστεύεται η VW τα προιόντα της). Α! να σας πω ότι αν αλλάξετε το μηχανισμό απε-εμπλοκής του κομπρεσορα εκτός εγγυήσης το ποσό που θα χρεώθείτε ανέρχεται στην προκαταβολή ενός μικρού αμαξιού (σας αφήνω με την αγωνία!!!). Εν πάση περιπ΄τωση εγώ πήρα πλέον ολοκληρωτικά απο τη VW διαζύγιο και το Golf απλάθα πουληθεί τους επόμενους δυο μήνες γιατί αλλιώς φωτια στην τσέπη μου.

ΣΥΓΝΩΜΗ για την πολυλογία μου αλλα είμαι αγανακτισμένος

Ανώνυμος είπε...

Φιλε sk gt Συμφωνω σαυτα που γραφεις και χερομαι που μιλησες τοσο σωστα!Δεν σε κατηγορισα πουθενα απλα σχολιασα καποιες υπερβολες!Χερομαι που δεν εισαι κολημενος!Οπως και εγω!Ποτε μου δεν ειχα opel πρωτη φορα απεκτησα και ποτε δεν ημουν παραδωσιακος σε καποια εταιρια!Παντα ανοιχτος προς ολες!Αρκει να καλυπταν τα γουστα μου!Γκαζι-αξιοπιστια-ποιοτητα!Παντα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!Και χερομαι που μπορουμε να κανουμε ομορφη συζητηση!Τωρα για τον φιλο τον ανωνημο με το golf φιλε μου ενταξει περνας εναν εφιαλτη αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ολα τα golf ειναι ετσι!Οτι εχουν προβληματα ειναι αληθεια αλλα αυτα που εγραψες ηταν απειρα!!Κατα πασα πιθανοτητα εισουν (τυχερος) και μαλιστα 2 φορες!Τεσπα ευχομαι στην επομενη εταιρια που θα διαλεξεις να σου ερθουν ολα βολικα!Φιλικα Link..

Ανώνυμος είπε...

AMAN! TI LETE RE PAIDIA! EXO ENA GOLF GT KAI EXO KANEI 17000. ME EXETE TROMOKRATISEI, GIATI TO AMAKSI EXEI ARXISEI NA MOU KANEI ZABA PRAGMATA. STIS 5000 MOU XALASE TO CD-PLAYER TO ALLAKSAN STIN EGGYISI, ALLA PERIMENA 5 EBDOMADES NA TO FEROUN OI GYFTOI! STHN ANTIPROSOPEIA. TO HLEKTRIKO PARATHIRO OTAN KATEBAINEI "KOLLAEI" KAI OTAN ANEBAINEI KANEI SAN HLEKTRIKO TRIPANI. tO DIKO MOY, TOU ODIGOU DE LEITOURGEI TO AUTOMATO. AUTO OMOS POU ME TROMOKRATISE EINAI OTI EXEI ARXISEI NA KANEI TO EKSIS PERIERGO: MERIKES FORES ARXIZEI KAI TRANTAZETAI SAN KOMPRESER KAI META "PSOFAEI" LES KAI OI 170 HP GINONTAI 50. TO PIGA EKEI STOUS KARAGKIOZIDES STIN ANTIPROSOPEIA KAI MOU EKLEISAN RANTEBOU EPOMENI EBDOMADA GIATI YPOPSIAZONTAI OTI KATI XALASE -DEN KATALABA KAI KALA - STO TURBO? PANTOS EXEI ARXISEI NA GINETAI EKNEURISTIKO... TI TO ITHELA? EIXA MIA COROLLA KAI TIN EKANA 280000 KAI POTE DEN EPATHE KATI. RE ANONYME ME TON COMPRESSORA POU SOU ALLAKSAN PLIROSES TIPOTA? DEN EINAI STIN EGGIUSI? AMAN! KAINOURGIO AMAKSI KAI MOU PAROUSIAZEI TETOIA? KAI OI ALLOI OI KARAGKIOZIDES ANTI NA SOU POUNE FERE RE MEGALE NA TO BALOUME MESA NA TO DOUME, PREPEI NA KLEISEIS RANTEBOU LES KAI EINAI GIATROI GIA NA SOU POUNE OTI TO ANTALLAKTIKO THA ERTHEI TOU XRONOU

Ανώνυμος είπε...

Oute ego pisteuo pos ta vw einai amaksares aplos metaxi auton ton dio protimo gt.Kai ta dio bgazoun parapano aloga kai auto einai standar.File anonime pisteuis pos den exo diploma,alla kanis lathos,kai diploma exo kai odigao apo ta 13 mou autokinita.Den mou aresoun ta germanika autokinita giati ta italika pisteuo pos einai kalitera.Parepiptontos bgeni i kainourgia alfa romeo junior me 180 kai 235 hp sta 1,8 kibika.Tha klapsoun poli germani.

Ανώνυμος είπε...

Gnorizo polous anthropous pou exoun ta apla golf 1,6 kai mou anaferoun problimata.Basika tou aderfou mou den exei bgali problima me 45000km.Euxome omos na min bgali.Apo tin ali exo akousi kai gia opel pos ta 1,6 den tous aresan giati ebgalan problimata,alla ego leo oti ama den to prosexis den se prosexi.Makari kanena amaxi na min ebgaze problima pote.

Ανώνυμος είπε...

Oups ksexasa onoma


INOUS

Ανώνυμος είπε...

Φιλε inous ποτε δεν θα αγοραζα ιταλικο 1.8 με 235 αλογα ουτε 180!Ειχα καποτε ιταλικο...καλα αλλα παθιαρικα!Αστο οταν μιλαμε για γερμανους μιλαμε για αυτοκινητα!Ουτε ισπανους ουτε ιταλους ουτε γαλους!Στο μονο που ζηλευω τους ιταλους ειναι η φινετσα τους!Αλλα εκει ξεκινανε και σταματανε αυτοματα!Οποτε αστο...Φιλε με το golf μαλον θα σε ζορισει λιγο αλλα να ευχεσαι οτι να σου κανει να στο κανει τωρα στη εγγυηση γιατι μετα βρωμα η δουλεια...

Ανώνυμος είπε...

diabazontas ta parapano sxolia,thelo na milhso ki ego gia ena golf 1.400 fsi,to opoio exei traviksei polla.se ena xrono ekane 96000km.to amaksi den anhkei se mena alla se ena thio mou,o opoios doyleyei se mia etairia me kapna.katalabainete loipon oti metakineitai synexos.mexri stigmhs an pas na rothseis to thio mou an einai kalo to golf,tha sou pei to kalitero.bebaia kaiEI liga ladia{300gr peripou ana 6000km},alla rotise ena filo tou mixaniko kai toυ eipe ola ta golf to kanoun, mhn anhshxeis.tora exei gyro sta 110000km kai skopeyei na to poulisei gia na parei....,pio?ksana to idio.ego ap th meria mou exo ena jetta 1600 mpi.mexri stigmhs sta 21500km de mou kaiei oute ladia oute tipota.o pateras mou exei ena polo 1.4 sta 36000km ki ekino tipota.tora pos se kapoious ta vw gamiounte sta problimata,den ksero.an thelei kapios na erthi na mou pei pos ta vw einai problimatika,tha ton syndeso zontana me ta arxidia mou.auta pou lew, den ta leo gia na po oti ta opel einai kaka amaksia.Y.G.SYGNOMI GIA TA BRISIDIA.

Ανώνυμος είπε...

Are anonime pou na kseris ti xaneis.Exeis odigisi mia bmw 320i kai tin alfa romeo 159 2,2.Me to pou katebenis apo to bmw kai anebenis stin alfa estanese tin diafora terastia.Oti kai na mou pis gia ta alfa romeo ,fiat kai lancia tha ise ektos.sigkrine tin 159 me opio thes,to bravo me opio thes to delta me opio thes.Ante na akouso kai auto kai na pethno.....

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε thancar μη μας σκοτωσεις κιολας!Εφοσον εσενα τα vw σου βγηκαν κορυφη μραβο σου!Δεν θελει και να τρελενεσαι!Χαλαρωσε λιγο!Ο καλητερος τροπος ειναι να κανεις βολτουλα με το jettaki σου!Ρε inous με δουλευεις?Τι ειναι αυτα που λες?Μπαινεις απο bmw σε alfa και βλεπεις διαφορα υπερ της alfa?Δηλαδη θα καραφλιασω!Ελεος συγκρατισε λιγο αυτα που λες!Ειπαμε καλα τα ιταλικα αλλα συγκρινετα με ισπανικα οχι με γερμανια!Ελεος...Παει θα πεσουν τα μαλια μου και ειναι και πολλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Α ναι παρεπιπτοντος εχουν περασει απο τα χερια μου και τα 2 αμαξια!Για δοκιμη ασε το αλφα ειχε 17000 και νομιζες οτι θα πεσει ο ουρανος να σε πλακωσει!Μακρια απο μενα οι ρωμαιοι!!!Το bmw κλασικο ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!Αθορυβο και ο 6κυλινδρος να παιζει συνγχορδιες!Αστο μην κανεις ανοητες συγκρισεις!Φιλικα παντα..

Ανώνυμος είπε...

Giati den mou les ena amaxi pou na to sigkrinis me tin 159.Pes mou na dis ti thelo na po.Se prokalo na mou pis.

Ανώνυμος είπε...

A kai pia alfa eixes?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ποτε δεν ειχα alfa!Οπως ειπα ειχα οδηγησει σε δοκιμη!Ειχα bmw 320 170 ps!Δεν μπορεις καν να αναφερεις τετοια δοκιμη!Θα μπορουσα να συγκρινω την 159 2.0 ισως με μια bmw αλλα μονο σε θεμα γκαζιου που ειναι πολυ δυνατη!Αλλα σε θεματα αξιοπιστιας-ποιοτητας....!Η alfa παει περιπατο!Αλλα ας μην το κανουμε αυτο ειναι ΙΕΡΟΣΗΛΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Asxoloume me ta autokinita apo poli mikros.Tote(epi alfa155)tha simfonousa pos ta amaxia eixan problima aksiopistias.Ma tora exun alaksei oi kairoi.Tora blepoume ta alfa na exoun prodiagrafes gia 6 asteria sta ncap.Akousa na lene pos to golf den pliroi tis prodiagrafes gia 6 asteria.Einai alithia?

Ανώνυμος είπε...

Οντως ειναι αληθεια πως οι ιταλοι αναιβασαν κατα πολυ σε συγκριση με τοτε την ποιοτητα τους αλλα αυτο δεν σημενει οτι φτασαν στο αλλο ακρο!Δηλαδη την γερμανικη ποιοτητα!Το golf που ρωτας ειναι 5αστερο!Και πιστεψε με αυτο δεν ειναι το μονο κριτιριο για να κρινεις ενα αυτοκινητο καλο-κακο,αξιοπιστο-αναξιοπιστο...Ειναι και παρα πολλα κριτιρια ακομα!

SK GT είπε...

geia sas paidia..sas xairetw olous..loipon paides as min sigkrinoume twra ta germanika me ta italika i gallika..pros theou i diafora einai megali..as perasoume ligo sto thema mas..loipon diavasa gia enan filo o opoios exei ena swro provlimata me to tsi 140 bhp..eipa kati se proigoumeno sxolio mou, na to prosexete to autokinito sas gia na sas prosexei..i den to prosexes file i isoun trometa atyxos eis diploun..ti na sou pw re file??? poly parakseni i periptwsi sou..tin idia wra diavazw episis kai gia enan allo filo pou menei apolyta ikanopoiimenos apo ta volkswagen pou yparxoun stin oikogeneia tou..edw ti na pw twra..eilikrina den kserw.. NAI RE PAIDIA TO GT exei mia 'evaisthiti' mixani...den swnei kofti auti i mixani..nai to paradexomai.. omws re paidia eseis pou lete gia ta provlimata twn volkswagen dierwtithikate pote giati i volkswagen exei akomi auto to megalo meridio agoras....kai kati teleutaio emeis edw stin kypro pws kai den exoume akousei gia provlimata twn GT????

Ανώνυμος είπε...

συνειδιτοποιημενος:me thn seira mou an kai exw na ekferw kapoia apopsh arketo diasyhma parathetw ta exhs:
eipame exw golf gt kalo xryso alla mhn to parathetoume se sygrimh me kamia bmw klp giati tha pesei fwtia na mas kapsei.xthes phga taxidi thessalonikh kai sthn egnatia mia aplh 320i me zorise se telikh toso pou telika den katafera na thn perasw...poly aneth sto dromo par,ola ta 150 aloga ths.na nai kala o 6kilindros strait ths bmw mamas etairias.
h axiopistia toy golf moy dokimasthke shmera.diodia malgara iwannina 1k 55 lepta.apisteyto.xerw den nomizw na me pistepsoun kai poloi...einai poly zorikh diadromh kai den nomizw na to xanadokimasw!thn evgala thn egnatia me 230km konter kai apo grevena kai meta to amaxi sto orio!!h poreia gia ton kinhthra tha deixei!na eiste sigoyroi kyroioi kyroioi oti to paramikro provlhma sthn leitoyrgia toy kinhthra tha einai h aformh prwtos na vgw na fwnaxw gia to provlhma...to oiodipote provlhma!!
to mono arnhtiko to opoio me anushxhse...me 95 o kinhthras kompiaze kai enw phgaina tapa kyriolektika ston dromo o khmhthras moy ekane mikra kena!den anyshxw...ftaiei h poiothta ths venzinhs...as wpsete to lathos toy venzina pou den rwthse kai thewrhse dedomenh thn aplh 95 ron

Ανώνυμος είπε...

sk gt.Pes mou ena germaniko amaksi na sou to sigkrino me to italiko.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω απολητα με τον φιλο ανωνυμο!Οπως τα ειπε τα ειχα πει παλιοτερα και καποιοι με κραζαν!Ρε φιλε inοus φτανει!Να στο πω χοντρα μη ζητας να συγκρινει καποιος τη πο*τσ* με τη βουρτσα!Μοιαζουν σα λεξεις αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο!Ετσι ειναι και στα αυτοκινητα!Αλλο ιταλικο αλλο γερμανικο!Επιτελους δηλαδη!Αμαρτια ειναι!Φιλικα παντα Link..

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχετε πολύ πλάκα...δλδ όσα άντεξα να διαβάσω.Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά το λέω. Μπορεί κάποιος να μου πει, επειδή είμαι ανάμεσα σε αστρα opc και golf gti(200hp)τι να πάρω?Αλλά με επιχειρήματα...και για να σας προλάβω νομίζω ότι το αστρα είναι καλύτερο εξωτερικά και εσωτερικά αλλά να μην εχει μπλοκε διαφορικο ούτε ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που ακουστηκε?Ειμαι κατοχος polo(1000 κυβ. μεν)9 χρονια τωρα και ποτε δεν με προδωσε ενω το εχω ξεσκισει το καημενο...αρα αυτο δινει ενα συν στο gti.Επιπλεον ξέρω οτι ο κινητηρας του gti ειναι πολυ μπροστα τεχνολογικα.Αναμενω απάντηση όσο το δυνατον συντομοτερα!

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

Ama thelete na stamatiso na leo oti ta italika einai kalitera apo ta germanika ,giati den mou lete ena germaniko autokinito na to sigrino na doume.

Ανώνυμος είπε...

File _ΝeKrA-LePrA_einai kai to ti zitas apo to autokinito.Etixe na pao taxidi kai me ta dio autokinita.Se epidosis mou fanike kalitero to opc apo to gti.Alla to gti mou fanike pio olokliromeo giati se ola ta alla iperterouse.Stis strofes mou fanike kalitero to gti kai sta frena.Se emfanisi den mporesa na diakrino kanena afou kai ta dio mou aresan.Apo tin ali ama to thes pio grigoro pare to gti edition 30.Pou einai poli oreo.Auta eixa na po makari na kaneis tin kaliteri epilogi gia esena.

Ανώνυμος είπε...

file inous se euxaristo gia ti simvouli sou.Den tha mpo sti diadikasia omos na sou protino ena germaniko kai ena italiko autokinito gia na sigkrineis.Tha sou po kati pou einai genika apodekto:oi italoi einai san tous ellinarades,arpa kola kai oti katsei.Nai sti finetsa alla as min koitame mono to eksoteriko perivlima,alla to esoteriko dld mixanologika ti fasi paizei.Apo kei kai pera peri orekseos...kolokithopita!Apla etixe na exoun oi dikoi mou mia alfa kai tous g***se tin psixologia logo provlimaton pou evgaze.

_NeKrA-LeprA_

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ:FILE INOUS otan anafereis sygrish metaxy italikwn kai germanikwn aytwkinhtwn ennoeis sygrish aplwn thnitwn aytokinhtwn hyperaytokinhtwn?na dieykrinhseis gia na synnenooumaste...
SYGRISH THNITWN AYTOKINHTWN:
DEN NOMIZW NA EXEIS YPOPSIN SOY KANENA APLO AYTOKINHTO PX LANCIA,FIAT,ALFA POY NA ERXETAI APEYTHEIAS SE ANTIPARATHESH ME OPOIODIPOTE GERMANIKO OIKO
SYGRISH YPERAYTOKINHTWN:
lamborgini,ferrari,mazerati...ayta?
germania:buggati(pleon),porcshe,audi(r8),bmw(m6),mercedes(slr h opoiodipote amg me kthnwdh roph 100 feyga kgr torgue)...pes moy ti thes na akouseis kai xanasyzhtame....

Ανώνυμος είπε...

Φιλε _ΝeKrA-LePrA_ οσο αφορα την ερωτηση σου για τα 2 αυτοκινητα εγω θα σου προτινα το OPC!Το αυτοκινητο απλα τα σπαει!Το εχω οδηγησει!Δεν μπορω να περιγραψω τη δυναμη του!Ειναι ανεπαναλιπτη!Σκεψου 0-100 σε 6,4 σε αντιθεση με το golf που ειναι καπου στο 7!Απο αποψη ποιοτητας κινητηρα πολυ καλο το golf πολυ αξιοπιστο!Αλλα το οπελ ειναι απλα.....OPC!(opel performance center)Ειναι ενα αυτοκινητο τρομερα ποιοτικο οσο και αξιοπιστο!Φρενα απιστευτα!Ειλικρινα
δεν καταλαβα ποτε προλαβαινε και εκανε 200-0!Ηταν τρελο...Στις στροφες το opc ηταν πραγματικος διαβητης!Γενικα απο καθε αποψη και ειδικα με τα χρηματα του ειναι απιστευτο!!Ομορφια υποκιμενικο,για μενα μεσα εξω το opc ειναι ομορφοτερο!Γενικα να ξερεις το opc ειναι ενα αυτοκινητο ΤΟΥΜΠΑΝΟ απο το εργοστασιο το golf ειναι ενα golf...Ειδικα αν μιλαμε για το nirbugrin edition...Εκει τα λογια περιτεβουν...Η αποφαση δικη σου!!!Inous Συγγρινε τη BMW 325 coupe με οποιο ιταλικο θελεις....Φιλικα Link!

Ανώνυμος είπε...

file Link simfono oti einai kai gamo to opc alla re file an einai na pao stin Nürburgring Edition to kostologio ksefeugei.An thes na milisoume gia opc kai gti kai an valeis kai dsg kivotio sto golfaki i diafora tous sta 0-100 einai 0.5sec.. dld klain main.Ekei pou skalono einai oti to opc den exei mploke kai pollaplous sindesmous pragma pou to kanei perissotero astathes eidika stis strofes.Ase pou an thimamai kala to gti eixe kalitero frenarisma.To allo pou to pas?to opc roufaei venzini san trelo.Arxika kai ego gia opc eimouna alla me kapoia filarakia pou milisa me eipan kapoia pragmata kai stamatisa.
Thelo na prostheso kai mia paratirisi genikoteri oso afora ti sigkrisi vw kai opel.oi perissoteroi exete pei "mou to eipe enas mixanikos pou douleuei stin vw oti vgazoun provlimata" apo kanena den exo akousei na leei to antistoixo gia tin opel.H dikia mou gnomi einai kai oi dio autokinitoviomixanies einai poli kales kai vgazoun sxetika poli ligotera provlimata se sxesi me alles opos p.x.alfa romeo pou einai korifaia se vlaves simfona me arthro pou diavasa sto auto triti

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

Ax tora kselafrosa.Akou na dis.Den exo kanena antistixo italiko na sou po gia ta kibika pou mou les.Alla as pame mia katigoria pio kato stin 318ci(e46).Tora sou xalao to onoiro kai sou perno tin alfa romeo gt.1995cc h bmw kai 1970cc h alfa.0-100:8,7 GIA TIN ALFA 0-100:9,2 GIA TIN BMW.timi 34000 gia tin alfa 38000 gia tin bmw kai o eksoplismos tis alfa einai kaliteros.teliki 216 gia tin alfa 218 gia tin bmw.Emfanisi den sou milao kseris.Emena me simferi na sigrino to opelastra to 1,6 me tin alfa 147.Thes?Na gelasi ligo to xilaki mou.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε _ΝeKrA-LePrA_ εγω οτι ειχα να πω το ειπα και οπως ειπα ηταν προσωπικη αποψη!Μην νομιζεις οτι με το golf εχει διαφορες σρα στροφιλικια ειναι μυθος!Οσο για την καταναλωση ενα εχω να πω η κ@υλα πληρωνεται!Με ποιανεις νομιζω!Στο φρεναρισμα ειναι 100% καλητερο το opc!Ψαχτω και θα δεις!Οσο για τα χρηματα ειναι πολυ κοντα το nirbugrin αν θελεις golf dsg!Ουτε 2 χιλιαρικα!Καλη επιλογη και κανε 4-5 test!Ειναι μεγαλο διλημα!Inous αστο δεν θελω να συνεχισουμε αλλο την παροδια!Τα ιταλικα ποιοτικα ειναι 0 σε σχεση παντα με τα γερμανικα ε!Σε σχεση με γαλους συμφωνω οτι ειναι πολυ κοντα..Φιλικα Link!

Ανώνυμος είπε...

Den eipa pote pos ta italika exoun kaliteri piotita apo ta germanika alla exoun kanei geneodores prospathies na anabathmistoun kai na miasoun auta ton germanikon.Perimenis esei na akousis trigmous apo to tablo tou neou fiat bravo.H alfa 147 exei mini piso poli se piotita kai pisteuo pos einai ena apo ta teleutea.A tis proales gnorisa enan o opios exei opel astra 1,6 turbo kai tha tou po na ekfrasi tin gnomi tou gia ta amaxi.

makisbo είπε...

Προχθές με το Αστρακι μου τα έριξα σε ένα Χ5 4.4 άντε πιάστο με τη Γκόλφω........ και παρεπιτώντος εσείς οι γκολφάκιδες έχετε δεί ποτέ ταχύτητες πάνω απο 230 χ.α.ω ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 -> Ναί μόνο στις ταινίες
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 -> Ναί μόνο όταν το ρίξω απο γκρεμό!!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε makisbo mallon eisai ektos topoy kai xronoy.agori moy exeis diavasei katholou to forum gia na exeis mia apopsh gia to olo thema h mhpws soy aresei na les aero g@MIES.psaksto ligo kai pali edw eimaste...
synideitopoihmenos...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε makisbo ητερα ας μη λεμε χαζα!Το Χ5 εχει επιταχινση που σε καμια περιπτςση δεν προλαωενεις ουτε καν να το δεις!Εκτος και αν εχεις OPC ΕΠομενος ας αφισουμε τις μλκς!Αστρα εχω και εγω αλλα οχι υπερβολες!Ενδικτικα το BMW που αναφερεις εχει επιταχινση 6.8!Αστο!ΤΩρα για τις τελικες που αναφερεις συμφωνω οτι τα Golfakia δεν πανε πανω απο 230!Φιλικα Link..

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa.Den kserete panagia apo golf.As mou pei kapios to e@mail tou na tou stilo binteo me 240 se euthia gia tin plaka tou.

Ανώνυμος είπε...

Inous παψε πια να λες μ@λ@κι*ς!Το golf βια πιανει 230 και δεν παει βημα παραπανω!Εκτος και αν το ετρεξες σε καμια κατηφορα με κληση 50% και τα 230 οχι για την πλακα του αλλα καταυδρωμενο!!!Παρε και ενα ενδικτικο video να σου ληθουν οι αποριες!
http://www.youtube.com/watch?v=Z1SRZyFcOpY Φιλικα link..

Ανώνυμος είπε...

akouste gia na mathenete:
o omilos tuv anedeikse ta mazda ta poio piotika amaksia gia to 2008.
telili katataksi:
1o:mazda 3
2o:mazda 2
3o:vw golf kai ford fusion
4o:honda jazz
kai sas rotaw pou sto diaolo einai ta opel kai ta bmw?
gia osous milan gai tin eguisi tis vw pou einai 2 xronia kai mou parousiazoun ta bmw gamata, na mathoun pos ta bmw exoun ki ekina 2 xronia eguisi.sta vw mporeis na tin kaneis 4 xronia,sta bmw mporeis?me kanena theo.ta gt pigainoun gia tin plaka tous 240+.auta pou blepete sto youtube ta exoun malakes kai ta exoun kanei strosimo 600km.

Ανώνυμος είπε...

Ante florakia mou spasate ta paparia mou anta pate na dite sto youtube VW GOLF GT TOP SPEED 240KM kai meta pes mou.Alla ti na mou pis afou dikeologies tha psaxnis gia na mou pis pos gia px den einai eutgia alla katifora i pos einai piragmeno.lipon akou na dis stin arxi einai euthia ma tria atoma kai meta exei proporeuomeno oxima opou kai frenari kai meta anifora 25tis ekato.Kai ama den pisteueis ella mia bolta apo drama na mou klasis ta prismena paparia.

Ανώνυμος είπε...

Pou eisai re mitsinio na gelasoume?

rafeio.gr είπε...

Ειστε εκτος θέματος.
Ινους προσοχη στους χαρακτηρισμους σου.
Παντως ρε φιλε θελω να σε δω απο κοντα να ανοιξω και με το golf του αδερφου σου να δουμε τι ψαρια πιανει.
Καλοκαιρι θα ανεβω στο χωριο που ειναι κοντα στη Δραμα.

Κατα τ αλλα
οι ενδειξεις περι αξιοπιστιας των golf GT ΟΧΙ των golf και των VW γενικοτερα συνεχιζουν να μην ειναι ευοιονες...κι αλλη περιπτωση γνωστου μου με προβληματικο σασμαν.
Ευτυχως ειναι εντος εγγυησης....

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA MH TSAKONESTE ADIKA. H KONTRA METAKSY ASTRA TURBO KAI GOLF GT EXEI PAREI TERASTIES DIASTASEIS PANELLADIKOS!! EGO EXO TO ASTRA TURBO KAI NA SAS PO TIN ALH8EIA DEN TO EXO BALEI POTE SE KONTRA ME ALLA AMAXIA KAI EIDIKA ME TO GOLF GT. GIA ENA POLY APLO LOGO... DEN XREIAZETE. EXO FTASEI TO AMAKSI STA ORIA TOU KAI XERO TI PSARIA PIANEI (PIANEI POLLA!!) KAI AYTO TO EXOYN DIAPISTOSEI KAI OI SYNEPIBATES MOY. 8A PO MONO AYTO TO TELEYTAIO. OTAN PHGA NA LIALEXO AMAKSI PERASA KAI APO TA 2 MONTELA. STIN OPEL PHRA TH GNOMH APO TON DIEY8YNTI TIS ANTIPROSOPEIAS O OPOIOS TREXEI EDO KAI 7 XRONIA SE RALLY ME OPEL (OPOTE KATEXEI KAPOIA PRAGMATA PARAPANO APO MENA)KAI MOY EIPE ''KANTO OTI 8ELEIS DEN PA8AINEI TIPOTA''. OTAN PHGA STIN VW XERETE TI MOY EIPE O DIEY8YNTIS - POLHTHS? ''EINAI POLY KALO, ..EXEI GAZI... KTL, ...ALLA MIN TO PATAS POLY...!!!!! TA SYMPERASMATA DIKA SAS...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Thancar λησε μου μια απορια ρε φιλε!Που στο διαολο ειναι τα marcendes?Ρε παλικαρι μου εχεις ανεβει σε κανενα αλλο αυτοκινητο εκτος απο τα χαζοvw?Μη με τρελενεται βραδιατικα!Παντε οδηγηστε κανενα αμαξι της προκοπης και μετα τα λεμε!Τα bmw δεν χρειαζονται πανω απο 2 χρονια και τα 2 τυπικα ειναι γιατι δεν χαλαν ποτε!Τα vw εχουν 2 γιατι κανεις δεν πληρωνει για την επεκταση και κονομανε τα αντερα τους απο τους μ@λ@κ*ς που πληρωνουν για την επισκευη του κουβα!Οσο inous για σενα απεδιξες για ακομη μια φορα οτι εισαι 10 χρονων!Ανοριμος πιτσιρικας!Φιλικα Link..

Ανώνυμος είπε...

ANTE BRE PAPARES ME TA OPEL KAI TIS MALAKIES SAS O ALOS MOY LEEI OTI TA BMW EINAI TOSO AKSIOPISTA POY STO TELOS DEN THA XRIAZONTAI EGYISI.OLOI SAS ERXESTE DEYTEROI GIATI TA EXEI STISI O ADERFOS MOY ME OPEL KAI OTAN EXASE GIA 4-5 AMAXIA DIAFORA ARXISE NA LEEI POS DEN TO EIXE ENERGOPIIMENO TO SPORT KAI ALES MALAKIES.OTAN TOY ZITISAME KSANA KONTRA ME TO SPORT ON ELEGE POS DEN EITHELE NA KAPSI ALI BENZINI GIAUTO NA TO AFISOYN EDO. A RE MITSINIO MOY PRAGMATOPIIS ENA ONIRO NA FAS PSOLIA APO TO ASPRO GT TOY ADERFOY MOY.ANTE RE LINK RE SI ELLE MAZI ME TON MITSINIO NA TROTE DIO DIO TIS PSOLIES.MATHE PROTA TI EINAI TA TUV KAI META PES MAS POU EINAI TA MERCENDEZ.AKOUO TOSO KAIRO TIS MALAKIES SAS POU THA ARXIZO NA PISTEUO POS TA KALITERA AUTOKINITA EINAI TA OPEL.XAXAXAXAAXAXAXAXAXAXA KALO EEEEEE.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα Inous εισαι βλακας και ανοητος!Κριμα που ασχολιθικα τοσο και ρο μαζι σου!Οταν μετα απο 15 χρονια παρεις διπλωμα και οδηγησεις κανα αμαξι ισως τα ξαναπουμε!Link..

Φυτώ είπε...

Inous το εχουμε ξαναπει, ακομη κι αν εχει δικιο το χανεις με τον τροπο που μιλας.

Οταν ανεβω πανω θελω να σε δω απο κοντα να δω με ποιον μιλαω τόσο καιρό.θα ανοιξω εφοσον το θες με τον αδερφο σου ακομη ρολαριστα απο χαμηλα που εχετε και τον κομπρεσορα εσεις.

Το θεμα μας ειναι αλλο παρ αυτα

Ανώνυμος είπε...

KALA RE PAIDIA AMA SAS XALAO TIN KOUBENTA(LEME TORA)APOXORO ALLA ENDOXA GIATI KATALABA ESIS POSO PAIDIA EISTE POU MOU LETE OTI THA ERTHETE KAI GIA KONTRA.TI NA PO.ENTAKSI ME PISATE POS TA OPEL EINAI FERRARI OK...KAI GAMO TA AMAXIA.OTE ALFA ROMEO OUTE TIPOTA MONO OPEL.EGO AUTA EIXA NA PO TORA AN KAPION XALASAN AUTA POU EIPA TOTE .... THA TON KANO ZONTANI SINDESI ME TA PALIA MOU PAPOUTSIA(GIA NA MIN PO KATI SAN TOU THANCAR).EGO PANTOS ENA EXO NA PO AFISTE TA OPEL,VW KAI TIS MALAKIES SAS KAI DITE KAMIA ALI ETERIA.BUY

rafeio.gr είπε...

Αλανταλων...εσυ δηλαδη καταλαβες οτι θα ερθω στη Δραμα για να κανω κοντρα?
Τι να πω...
offtopic συνεχεια δείτε το opel astra να καταδιωκετε σε γνωστη ταινια που παιζει στους κινηματογραφους :)
http://www.youtube.com/watch?v=QGmJcNEXgss&NR=1

Ανώνυμος είπε...

kala re tin paleuete?re file sk gt to ksero oti to leo poli kathisterimena alla einai dinaton sti dinamometrisi na sou evgale perissotera alogakia apo oti evgale i etaireia se sinthikes ergastiriou?se ligo tha mas peis oti exeis to gti kai den to exeis katalavei...xalarose re file giati an nomizeis oti ksereis tis leitourgies kai tis stratigikes tis vw ek ton eso anti na mas taizeis papades trava doulepse sto ergostasio re file kai pes se ekeinous tis gamatosines pou les se mas na pesoun apo ta gelia giati an ikseres oti oi sinthikes ergastiriou einai idanikes sinthikes dld xoris trives kai oti pernoun tin katheri dinami apo to strofalo den tha eleges m$$&^)@s.des kapoia pragmata se pragmatikes sinthikes metrisis kai oxi stis dikes sou outopikes kai fantasiopliktes!

GOLF GT
Κυβισμός: 1.390 κ.εκ.
Κύλινδροι: 4 σε σειρά
Μέγ. Ισχύς: 158,3 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ.*/170 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ.**
Μέγ. Ροπή: 22,5 χλγμ στις 2.900 σ.α.λ.*/24,5 χλγμ στις 1.750 σ.α.λ.**

Τελ. ταχύτητα: 220 χλμ/ώρα**
0-100 χλμ/ώρα (δλ): 8,2*/7,9**
Ρεπρίζ 50-80 με 3η (δλ): 3,4
Ρεπρίζ 80-110 με 4η (δλ): 4,8
Ρεπρίζ 120-140 με 5η/6η (δλ): 5,2/5,8
Φρενάρισμα 120-0 χλμ/ώρα (μ.): 57,5
Μέση κατανάλωση λίτρα/100 χλμ: 10,7*/7,2**

*4TROXOI
**TIMES KATASKEUASTI

ASTRA 1.6T
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.6
ΚΥΒΙΣΜΟΣ 1.598 κ.εκ.
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 180 ίπποι/5.500 σ.α.λ.
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 23,4 χλγμ./1.980-5.500 σ.α.λ.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ*
0-100 χλμ./ώρα 8,2 δλ.
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 221 χλμ./ώρα

*ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

ante ksestravothite merikoi merikoi giati me flomosate stis p@@!es.mipos telika ta 10 alogakia apo to astraki pianoun mono xoro? ANTE GEIA!

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

...eixa grapsei prin apo merikes meres ena sxolio oti ta eriksa se ena X5 me to astra mou... miloysa se telikh kai oxi se epitaxynsh (lathos moy an den edosa na to katalavete) parepiptontos tora teleytaia odigisa kai to golfaki, etsi gia na mou lythei h aporia, de leo kalo amaksaki alla paidia de bainei se strofes opos to astra... ase poy mou fanike oti paei varka gialo...mou kanei kati se oikogenaiako me polla aloga kai gia na eimai kai apolyta adikeimenikos to kalytero basimo (kai logo anarthshs) to kanei to LEON 1.8 tsi. parte kai 2 links etsi gia na ksekavlosete 1.http://www.youtube.com/watch?v=Xfe9eFFp_OY&feature=related
kai pistepste me paei ki allo (tsibaei ta 250)!!!
AN DE PISTEVETE DEITE!
2.http://www.youtube.com/watch?v=dAo_DwiQ6Vc&feature=related
KAI EPEIDI ARXIZO NA VARIEMAI DEITA KAI AYTO....
3.http://www.youtube.com/watch?v=JhDXKonSy94&feature=related
(etsi gia na mhn diavazete oti grafoun ta periodika !!!!!!)
ADE GEIA TORA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και ειπα οτι δεν θα ξαναγραψω δεν μπορω να διαβαζω ανακριβιες!Λοιπον φιλε μου ανονημε δεν παιζει περιπτωση να εριξες σε Χ5 τελικη!Ολα εχουν 250 καθαρο οχι κοντερισιο!Αστο απλα μαλον το παλικαρι με το ΒΜW πηγαινε χαλαρα!Δευτερον στο 2ο βιντεο που παραθετεις το Astra ειναι 2λιτρο!Και 3ον κανεις δεν ειπε οτι το TSI ειναι ποιο γρηγορο απο το ASTRA!Μιλαμε για το gt!!Οσο για τον φιλο το Nekra πιστεψε με τα 10 αλογα δεν πιανουν χωρο αλλα με 6η και 100 χλμ αναιβενεις ανηφορα με 35% κληση στο χαλαρο!Κατι που τα golfakia εκτος του GTI Δεν το κανουν με τπτ!Φιλικα Link..

Ανώνυμος είπε...

Μιτσο αν εχεις το χρονο πεσμου σε παρακαλω αν ανοιξες εσυ η καποιος γνωστος σου με Leon tsi 160hp και πεσμου τι εγινε!Θα το εκτιμουσα πολυ!Link..

rafeio.gr είπε...

Εχω ανοιξει με Λεον Tsi το οποιο φορουσε μεσαιο-τελικο.
Ημουν 2 αμαξια μπροστα. Βεβαια όσες φορες δοκιμασαμε ανοιξαμε απο σταση οπου μετραει και ο οδηγος.
Απο οτι παραδεχτηκε και το παιδι ομως φαινοταν η διαφορα στην δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ινους επειδή θέλω να γελάσει και εμένα το χειλάκι μου λίγο, σύγκρινε μου το Astra με την A147 όπως σε προηγούμενο post σου απείλησες αν μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εγω οντας ακομα σε αναζητηση αυτοκινητου μικρομεσαιου εκανα τεστ ντραιβ σε 4 αυτοκινητα που με απασχολησαν σε συντομα χρονικα διαστηματα και σχηματισα μια πρωτη αποψη, αλλα οχι ολοκληρωμενη. Ειδα λοιπον Seat Leon 1,8 TSI , Opel Astra 1,6T , Golf TSI 140hp, Golf GT. (Ελεγα να κανω τεστ και Bravo 150 και Civic Type S, αλλα το Bravo το απεκλεισα μολις ειδα την μετρια ποιοτητα κατασκευης και το Civic, αν και καλο θα ηθελα κατι πιο σβελτο)

Τα συμπερασματα μου ηταν :
Το Leon υπολειπεται σε ποιοτητα συγκριτικα με Golf, Astra. Oμως εχει κορυφαια οδικη συμπεριφορα, διαθετει καλο τιμονι, στριβει πολυ ωραια και βγαζει πλουσια ροπη ευκολοτερα απο ολα τα αλλα. Ειναι καπως πιο καγκουραμαξο σε στυλ, ενω τα αλλα ειναι πιο πολιτισμενα. Αν κανεις σκεφτεται πολυ το χρημα, ειναι μια εξαιρετικη επιλογη στην εκδοση Sport Up με 17αρες ζαντες, ESP στον 1,8 TSI, ο οποιος κινητηρας μου φανηκε πιο γρηγορος να πω την αληθεια στα χαμηλα συγκριτικα με Astra και Golf. Ο κινητηρας του ειναι πολυ καλος και πραγματικα φαινεται να ειναι παραπανω αλογα απο 160. Σιγουρα βοηθουν και τα 1,8 λιτρα.Κυριο προσον του κινητηρα αυτου ειναι πως ηταν πιο νευρικος και νιωθεις το αμαξι να βγαζει πιο ευκολα ροπη.

Το Astra τωρα ειχε κορυφαια ποιοτητα κατασκευης,ισως και τη καλυτερη, και θα το χαρακτηριζα ηρεμη δυναμη. Ο κινητηρας του ειναι πιο γραμμικος/ηπιος σε λειτουργια συγκριτικα με Leon και θυμιζει το Golf. Το μονο κακο ηταν οτι σε χαμηλες στροφες δε τραβουσε τοσο κι εκανε αποτομο ξεσπασμα μετα τις 2000, οπου και εβγαζε πολυ δυναμη. Συγκριτικα με Golf GT και Leon θα ελεγα οτι υπολειπεται ελαφρα σε οδικη συμπεριφορα, καθως δε στριβει το ιδιο απολαυστικα. Τιμονι αν και ωραιο στην αισθηση δε μεταφερει την ιδια πληροφορια. Σε γενικες γραμμες ενα καλο και στιβαρο αυτοκινητο απο ολες τις αποψεις. Νομιζω επισης οτι αυτο ειχε τη χειροτερη καταναλωση απο ολα στην δοκιμη με μεση τιμη 13,5 λιτρα/100χιλ. Δυνατο του σημειο τα εξαιρετικα φρενα και η καλυτερη λαμαρινα. Σιγουρα ομως και σε πλεονεκτικη τιμη τωρα και ειναι καλυτερο γενικα απο το TSI που ειναι στην ιδια τιμη.

Τωρα για το Golf. Το TSI 140 ειχε πολυ καλο κινητηρα και μου εκανε εντυπωση η αμεση δυναμη απο χαμηλα. Τα φρενα καλα, αλλα οχι ανταξια των περιστασεων κι επισης πολλες κλισεις στις στροφες...Πολυ μεγαλο κακο η απουσια ESP σε ενα αυτοκινητο που κινειται τοσο γρηγορα.Σιγουρα to Golf ειχε το καλυτερο τιμονι, αλλα και εξαιρετικο κιβωτιο. Η ποιοτητα κορυφαια και παρομοια με του Astra.

Το GT σαφως καλυτερο απο το TSI, με την διαφορα να ειναι εντονη οχι τοσο στα γκαζια, αλλα στο στησιμο. Πολυ καλυτερα φρενα, ESP και εξαιρετικο κρατημα. Ισως το καλυτερο σε οδικη συμπεριφορα απο ολα τα παραπανω. Για γκαζια δε μπορω να πω ποιο ειναι το καλυτερο γιατι οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες και δε τα ανοιξα πολυ.
Χειροτερο θεμα του Golf ειναι η τσιμπημενη τιμη συγκριτικα με τα αλλα κι ο αντιστοιχα φτωχος εξοπλισμος.

Oλα ηταν πολυ καλα αυτοκινητα κι απο ενα σημειο κι υστερα ειναι στην κριση και γουστο του καθενος ποιο του αρεσει. Το Leon μην το υποτιματε..τελικα ειναι πολυ καλο αυτοκινητο κι εξαιρετικα γρηγορο κι αυτο. Συνολικα πιστευω τελικα ηταν λιγο καλυτερο το Golf GT με το κυριο προσον του να αποτελει η κορυφαια οδηγικη αισθηση κι ευχαριστηση.

Ανώνυμος είπε...

Na kai kapoios pou milise omorfa.mpravo re file anonime..an katalava kala proto vazeis to leon kai meta to gt.ekei pou paizeis mpala einai mono ta kivika opote sou euxomai kali epilogi!

file Link auto pou mou egrapses den exei sxesi me to teleutaio comment mou

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

Φιλε νεκρα εχει απολυτη σχεση!Γιατι ελεγες οτι το αστρα εχει 10 αλογα τζαμπα παραπανω και σου απαντισα γιατι δεν ειναι τζαμπα!Δηλαδη θα τα δικαιολογουσες μονο αν ηταν ταχητερο στο 0-100?Ελεος!Το αστρα φιλε μου εχει πολυ δυναμη και βαριεμε να αναλησω για ακομη μια φορα!Εσυ τελικα τι πηρες?GTI-OPC?

Ανώνυμος είπε...

an diavazes pio prosektika ta stoixeia pou parethesa, to gt ipoleipetai tou astra se teliki 1 mono xlm simfona me tous kataskeuastes kai sto 0-100 to gt exei kaliteres epidoseis(8.2sec) opos tha eides se normal sinthikes eno to astra den metrithike se tetoies sinthikes apo tous 4troxous kai parola auta exei to idio 0-100 (8.2sec) ara to astra tha exei parapano 0-100 sto dromo.opote to simperasma pou evgala einai oti ta 10 aloga den voithoun se kati.
akoma den exo epileksei kapoio alla m'aresoun kai ta 2 gi auto eimai kai antikeimenikos.

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

΄Καλησπέρα, εγώ πάντος σαν κάτοχος Golf GT μετά από 27.000 km μπορώ να πω ότι δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα ή χαλαρά και ταυτόχρονα πολύ οικονομικά ...δεν μου έχει κάψει σταγόνα λαδιού.

Ανώνυμος είπε...

Kαι εγω φιλε μου νεκρα σου απαντισα γιατι δεν ειναι τζαμπα τα 10 αλογα!Δεν φαινονται μονο στο 0-100 η την τελικη αλλα στη δυναμη και την εκρηξη του αυτοκινητου στο δρομο πχ σε μια μεγαλη ανηφορα με 6η εισαι κυριλα με το golf οχι oπως ουτε με το leon!Τα οδηγησα ολα και ξερω τι σου λεω!Φιλε με το gt λες οτι ναναι μετα απο 27.000 χλμ σου εχει καψει πανω απο 2λιτρα λαδι συνολικα γιατι απλα ειναι τουρμπατο και ειναι φυσικο να καιει!Και τα 2λιτρα ειναι νορμαλ αν κατι δεν παει καλα περισοτερα καιει!Παρακαλω οχι αλες ανακριβιες δεν καταιβηκαι κανεις απο τα βουνα..Link

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια μην μαλωνετε. Εγω οδηγησα και τα 3 αυτοκινητα και σχηματισα αποψη..

Πιστευω πως στα πρωτα μετρα αν οχι στα 0-100 , το Leon σιγουρα τα παταει και τα 2(GT και Astra).

Παντως εγω δε καταλαβα διαφορες σε αλογα που λετε για 10 αλογα διαφορα. Το GT μου φανηκε λιγο πιο γρηγορο απο το Astra, γιατι παιρνει μεγαλυτερη δυναμη απο πιο χαμηλα.

Παντως ξεχνατε τα βασικοτερα...Το συστημα διευθυνσης και το κιβωτιο του Golf ηταν τα καλυτερα απο τα 3 και συνεισφερουν σε πολυ ευχαριστη οδηγηση. Το GT εχει επισης καλυτερο κρατημα λογω 17αρας ζαντας και καλυτερη οδικη συμπεριφορα εναντι 16αρας του Astra.
επισης το Astra εχει σημαντικο μειονεκτημα για μενα την αρκετα ψηλη καταναλωση του Ecotec...Στη διαδρομη που εκανα μου την υπολογισε στα 13,5 λιτρα /100km. Στα υπολοιπα ηταν χαμηλοτερη. Το δυνατο χαρτι του Astra ειναι η χαμηλοτερη τιμη μαζι με τα 6 χρονια εγγυηση.

Τελικο μου συμπερασμα ειναι πως αν τελικα ειναι αξιοπιστο αυτοκινητο και διαχρονικο το GT ειναι το καλυτερο αν λαβουμε υποψιν μας ολα τα στοιχεια.

rafeio.gr είπε...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΟΥ-ΚΑΤΟΧΟΥ GOLF GT:

Είμαι τώρα με το Golf στον περιφερειακό και τα έδινα με ένα punto t-jet και στο γέμισμα της 3ης με περίπου 130-140 χλμ αντί για τετάρτη βάζω δευτέρα Shocked yikes. Το αυτοκίνητο κανονικά κοφτιάζει στις 6500rpm και με το που αφήνω συμπλέκτη το αμάξι γονατίζει και το στροφόμετρο δείχνει 8000 yikes.Τη βγάζω αμέσως βάζω τετάρτη γεμίζω λίγο στροφές βάζω πέμπτη και σε μισό λεπτό περίπου ανάβει το λαμπάκι μηχανής και αρχίζει να δουλεύει παρπαριστά. Σβήνω ξανανάβω πάλι το ίδιο.
Τη δυτέρα το πηγαίνω στη VW και σήμερα μου λένε: Ο εγκέφαλος μας έδωσε μια οδηγία, τη στείλαμε στο εργοστάσιο κατασκευής (Γερμανία)
και μας είπαν οτι ο κινητήρας έχει υπερβεί το όριο στροφών του και ζητάνε να τους στείλουμε φωτό απο το κεφαλάρι (εννοείτε αφού ανοιχτεί)
Χάνει λένε συμπίεση ο τέταρτος κύλινδρος και πιθανόν είναι απο τις βαλβίδες.

Εγώ βέβαια δεν τους είπα οτι έκανα κατεβασιά, αλλά σημασία έχει οτι με 2000χλμ ο κινητήρας θα κατέβει και θα ανοιχτεί η κυλινδροκεφαλή.
Λέτε να κλειστεί καλά ή θα...

Ανώνυμος είπε...

Το ιδιο ακριβος κατεβασμα (αντι για 4η 2α) εκανα στην παλια μου BMW (318is) το αποτελεσμα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!Ουτε κεφαλαρια ουτε μ@λ@κιες σε καινουριο αμαξι!Ποσο μαλον το δικο μου που ηταν και 9 ετων!Τα συμπερασματα δικα σας..

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακι μου ηταν αναμεσα σε astra leon k gt!Τα οδυγησε και τα 3 και μου ειπε οτι το astra ηταν το δυνατοτερο (αυτη την αισθηση ειχε) μετα το gt και ουραγο το leon!Mε 6η σε ευθεια 100χλμ 2000rpm δεν τραβουσε!Ακομα δεν αποφασισε αλλα το leon βγηκε απο τη λιστα γιατι τον ξενερωσε αυτο!Αυτα για το φιλο που λεει οτι το leon του φανικε δυνατοτερο απο τα 3!

Ανώνυμος είπε...

Παλικαρι απο το skoda-club γραφει:
Σχετικά με το 1.6 turbo το ξαναοδήγησα και ομολογώ ότι μου φάνηκε πολύ γρηγορότερο από το LEON 1.8 με τα 160 ονομαστικά.

Εξίσου γραμμικό και δυνατό από πολύ χαμηλά (έχει αρκετά κοντύτερες σχέσεις από το GT μου και έχει και 6άρι όπως το LEON) και επίσης έχει φρενάρες που μπροστά στο GT μου δείχνουν να έχουν απόδοση εξαπίστονων.

Τώρα δε το έσκισα κιόλας για να μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι γρηγορότερο ή όχι από τα GT μας, αλλά με άνεση λέω ότι σαφώς υπερέχει στα φρένα και στην αποτελεσματικότητα του χειροφρένου.

θα επανέλθω όταν το χώσω δίπλα στο δικό μου για φιλικό άνοιγμα.
Συμπερασματα δικα σας..

Ανώνυμος είπε...

Eπανερχομαι λοιπον ξανα μετα τα σχολια μου για τα 3 αυτοκινητα. Εγω απλα ειπα οτι το Leon μου φανηκε πιο γρηγορο απο χαμηλα, λογω καλυτερης ροπης που διαθετει απο τον 1,8 σε σχεση με τον 1,6 και 1,4. Δεν μπορουσα σαφως κανενα να το ανοιξω πολυ για να βγαλουν μεγιστες ροπες τα turbo κτλ, γιατι test drive απλα μεσα σε πολη εκανα και δε ξερω ποιο ειναι καλυτερο σε τελικες, ανοιγματα σε ψηλοτερες ταχυτητες κτλ. Ουτε καν 0-100 δε μπορουσα να καταλαβω.

Τα φρενα οντως και σε μενα μου φανηκαν τα καλυτερα να ειναι στο Astra. Καλυτερη οδικη συμπεριφορα ομως στο Golf.

Παιδια παρακαλω οσοι γραφετε να παραθετετε αντικειμενικες γνωμες κι οχι να εκφραζετε αποψεις φορωντας γυαλια αποχρωσης της εκαστοτε μαρκας που υποστηριζετε και να θαβετε τις αντιπαλες...
Αντε γιατι ετσι οπως παει το πραγμα με βλεπω να καταληγω σε κανα Civic type S να εχω και το κεφαλι μου ησυχο απο turbo κι ιστοριες...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου αποψεις αλαζουμε!Κανενας δε μαλωνει!Με το τροπο που γραφεις για τη ροπη οτι ο 1.8 εχει μεγαλητερη ειναι κατι τελειος θεωριτικο!Αν ηταν ετσι ο 1.8 tsi θα ξεφτελιζε το 1.4 του gt αλλα κατι τετοιο δεν γινεται!Τεσπα εφοσον μιλαμε λοιπον για καποιον που σκευτεται την αγορα αυτοκινητου σκεψου καλα φιλε μου πριν πας σε seat!!!!
1)Ισπανος (νομιζω δε χρειαζεται να πω κιαλλα)
2)Μεταπωλικη αξια!
3)Ποιοτητα κατασκευης!
4)Εγγυηση! 2χρονια?ελεος και μετα?Α ναι θα πληρωσω για να αγορασω αλλα 2!Ελεος laptop θα παρω?
5)Oτι και να κανεις οτι και να πεις παλι seat θα εχεις!
6)1.8 turbo με 213 χλμ τελικη?ΟΧΙ!
6 λογοι που λενε ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ SEAT!
Οσο για το civic καλο χρυσο ΑΛΛΑ τπτ δεν ειναι αθανατο..
1)Ποιοτητα κατασκευης εσωτερικου!Κατω του μετριου.. (Ιαπωνας)
2)Σαρακακης!
3)Service ανταλακτικα!Ακομα ενα αμαξι σε κοστος χωρια τα το περιμενουμε εδω και 3 μηνες!
4)Θα σε χεραιτανε ακομα και τα 106 απο μακρια!
5)Ποτε δεν θα εχεις το κυρος του Γερμανικου!
6)Ποιοτητα κυλισης κατω του μετριου..(Ιαπωνας)
7)ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ!ΑΠΛΑ ΠΑΝΑΚΡΟΙΒΟ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!
8)10 χρονια εγγυηση!Τα 3 πρωτα τα παντα τα αλλα 7 ΤΙΠΟΤΑ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΓΓΕΦΑΛΟ) ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΚΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΗ Η ΕΓΓΥΗΣΗ!
Η αποφαση δικη σου ελπιζω να σε βαλω σε σκεψης ασχολουμε 15 χρονια με αυτοκινητα!
Σκευτεσαι και πρατεις!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και τα εχω σκεφτει ολα αυτα που γραφεις φιλε και γι αυτο θα παρω GT κι οχι Seat , ακομα και να ηταν πιο γρηγορο.
Το ονομα VW ειναι εγγυηση σε ποιοτητα κατασκευης και μεταπωληση.

Το Leon ποτε δεν ειπα οτι θα το παρω...απλα ειπα πως ειναι ενα καλο αυτοκινητο και το οποιο μου φανηκε χαμηλα πιο νευρικο απο τα υπολοιπα, ομως μονο εκει (γιατι τα αλλα αν τα σανιδωσεις πιθανοτατα του ριχνουν σκονη σε ρεπριζ και τελικες).

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη επιλογη φιλε μου!Αλλα δε εκανες καποιο σχολιο για το civic πανω σε αυτα που ειπα!Γιατι αραγε?Τεστ το εκανες?Αν το κανεις και δεις αυτα που σου ειπα θα καταλαβεις οτι εχω 100% δικαιο!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω σκοπο να το κανω τεστ, γιατι ουτως η αλλως δε μου αρεσε τοσο οσο τα 2 γερμανικα μοντελα εξωτερικα και ειναι κι ακριβο για οσα δινει οπως ειπες...

Οσο και για το GT που το θαβουν αρκετοι σε σχεση με το Astra , εγω απο test drive μπορω να πω οτι βρηκα κομματακι καλυτερο το Golf. Μεγαλυτεροι χωροι, πιο ευχαριστη οδικη συμπεριφορα και περισσοτερη δυναμη απο χαμηλα. Το Astra ειναι κι αυτο δυνατο, αλλα για να βγαλει δυναμη πρεπει να σκαρφαλωσεις λιγο παραπανω στο στροφομετρο, γιατι δεν εχει και κομπρεσορα οπως το GT.

Πολυ σημαντικο στοιχειο ειναι η αρκετα καλυτερη καταναλωση του GT συγκριτικα με το Αstra, λογω και βασικου κινητηρα 1,4, αλλα και υπαρξη χαμηλοτερων ασφαλιστρων και τελων κυκλοφοριας εξαιτιας αυτου. Το Astra χρησιμοποιει μονο turbo για να παρει δυναμη και επειδη αυτο βγαινει απο χαμηλοτερα συγκριτικα με το turbo του GT,αυτο εχει ως αποτελεσμα και πιο αυξημενη καταναλωση, αφου μολις ανοιγει πινει πολυ βενζινη.

Eπισης η VW ειναι λιγο πιο δυνατη σαν ονομα απο την Opel, αν και εχουν πολλες ομοιοτητες σαν γερμανικες μαρκες.Αυτο σημαινει λιγο καλυτερη μεταπωληση για το Golf.

Και τα 2 ειναι καλα αυτοκινητα κι οποιο και να παρω απο τα 2 δε με χαλαει, αλλα λογω των διαφορων που ανεφερα παραπανω εκλινα τελικα προς το GT.

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα που λες φιλε μου καλα και σεβαστα!Ακου τωρα γιατι εγω επελεξα το ΑΣΤΡΑ!
1)6 χρονια εγγυηση (σε αντιθεση με 2 του golf)
2)Service 30.000 χλμ λαδια στο αστρα 10.000χλμ στο Γκολφ!Γενικο service 60.000χλμ στο αστρα 30.000 στο γκολφ!Κοστος για service πολυ μεγαλιτερο!
3)Κατα πολυ ακριβοτερο απο το αστρα και με χειροτερο εξοπλισμο!
4)ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!Ψαξε λιγο στο internet για το ποσο αξιοπιστο ειναι το μοτερ αυτο..Πολυ λαδι!Παραθυρα να πεφτουν σασμαν κτλ..Και αν εισαι μεσα στην εγγυηση λες δε γ@μεις αλλα αν οχι..τσουζει η VW!
Αυτοι ηταν οι λγοι που πηρα ΑΣΤΡΑ!Τωρα για τη μεταπωληση που λες συμφωνω θα παρεις 1 χιλιαρικο πανω στο golf και?Αν ολα αυτα τα χρονια εχεις δωσει τα 5πλασια!Οσο για την καταναλωση ποτε μου δεν ειδα πανω απο 9.4/100χλμ με αλαγες 3.500-4.000 rpm τωρα αν εσυ θες να εισαι συνεχεια κοφτες τι να πω..
Η αποφαση δικη σου και σεβαστη!

Ανώνυμος είπε...

xaxaaxaxaxax.Kala e exete poli fasi.Lipon tha sas po ego tora giati na epileksete vw.
(1)I opel se pio group ipagete?aaaaaa.
(2)ama tha dite tous xorous ton dio tha katalabete tin diafora xoris metrisis.
(3)apo thema katanalosis den leo tipota mono pou akous oti 1,4 to ena kai 1,6 to alo telos.
(4)ti kalipti i egiisi tis opel kai ti tis vw.
(5)Mono pou tha pas se mantra i tha balis polite kai pis oti exeis vw golf tin ali mera to poulises.
stin arxi

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Γρηγορε με εκανες να μετανιωσω που πηρα οπελ!
1)Που κατασκευαζεται το γκολφ?αααα
Το αστρα?Γερμανια Βελγιο!
2)Εσωτερικο Γκολφ σα του παπου μου το Γκολφ 2 που εχει!Συγνωμη εχει και μια οθονουλα υγρων κρισταλων!
3)Απο θεμα κομπρεσορ κατω?Σου λεει κατι?
4)Οτι καλιπτει και οι εγγυηση της vw ετσι και τις οπελ τα 2 χρονια!Μετα?α ναι η μια τπτ και η αλλη τα μισα μερη!
5)Ασε ρε καημενε βαρεθικα να ακουω τα την αλλη μερα το πουλησες!@ρχιδι@ πουλας!Τα ειδα τα γκολφ ποσο πουλιουντε!
Αντε τωρα πανε κανε καμια κοντρα και μη χαλας την ηρεμη σηζητηση που εχουμε!Και προσοχη στα οπελ ε!Μη σου βγει κανενα και ψαχνεσε...

Ανώνυμος είπε...

Οτι το Golf ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το Astra ειναι γεγονος, κρινωντας συνολικα ολα τα δεδομενα κι οχι ενα ενα. Ειναι ασκοπο καποιοι να προσπαθουν να πεισουν αλλους πως το Golf δεν ειναι καλο αυτοκινητο.

Ειναι ευρεως γνωστο κι αποδεκτο απο τους περισσοτερους, πως το Golf ειναι το μεγαλυτερο ονομα στην κατηγορια του κι απο τα ιστορικοτερα αυτοκινητα στο κοσμο.
Ακομα και το Top Gear ,που ειναι εκλεκτικο και δυσκολο στις κριτικες του, αναφερει ως το καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας του το Golf 5. Δειτε κριτικες στο topgear.com και θα δειτε οτι ισχυει αυτο.

Καλο δε λεω, ειναι το Astra, αλλα το Golf ειναι λιγο καλυτερο συνολικα. Εκει εγκειται και η διαφορα στην τιμη τους.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ο καθενας εχει τις αποψεις του τα θελω του και τα κριτιρια του!Σου αρεσει το γκολφ παρε γκολφ το αστρα παρε αστρα και τελειωνει το θεμα!Αναφορικα ανεφερα γιατι δεν αγορασα γκολφ και αγορασα αστρα!Αυτα που ανεφερα ηταν πολυ σημαντικα για μενα και γιαυτο κατεληξα εκει!Αν εσυ θελεις να κανεις αγορα κατι που σου προτινει το topgear η το autotriti ειναι δικο σου θεμα!Απλα να ξερεις οτι το αυτοκινητο δεν ειναι μπλουζακι που θα το πεταξεις στην ακρη αν δεν σου αρεσει αλλα κατι που θα εχεις για 4-6 χρονια το λιγοτερο!Και πανω απολα τι σου αρεσει αλλα και τι σε συμφερει!Και μενα μου αρεσουν οι ferrari αλλα αντε και πηρα ποιος θα την συντηρει?Επομενος η αποφαση του καθενα πρεπει να ειναι το θελω του αλλα και πολυ οριμη!Δες το και σε ποιο βαθος χρονου!Για να εχεις την καταληλη επιλογη!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην καλησπερα σε ολους. Διαβασα ολο το φορουμ κ διαπιστωσα οτι ειπωθηκαν πολλες κ διαφορες γνωμες για τα 2 αυτα αυτοκινητα. Αποψη μου ειναι πως ολα ειναι υποκειμενικα. Στην τελικη ο καθενας θα παρει κ θα υποστηριξει το αγαπημενο του αυτοκινητο. Κ γω ρωτησα ενα φιλο μου μηχανικο ποια ειναι η αποψη του για το golf κ αυτοσ μου ειπε πανω κατω οτι ειπωθηκε κ πιο πριν: "πολυ πουσαρισμενος κινητηρας τον φοβαμαι.. Παρε καλυτερα το tsi με τα 140 να σαι ησυχος" Ξερετε τι του ειπα, δεν με νοιαζει εγω θα το παρω. Γιατι τα αλφα ρομεο δεν ειναι ελλατοματικα κατα γενικη ομολογια κι ομως υπαρχουν ανθρωποι που τρελενονται γι αυτα κ τα αγοραζουν. Ετσι κ γω θα αγορασω το golfaki μου οχι γιατι ειναι το καλυτερο αμαξι αλλα γιατι το γουσταρω εγω κ οτι κ να μου λενε εγω θα το υποστηριζω. Το μονο που δεν ξερω ακομη ειναι τι χρωμα? Ασπρο,μαυρο η κοκκινο?

dimikara11!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε φιλε dimi! Συμφωνω μαζι σου. Κι εγω αυριο το παραγγελνω το GT, γιατι απλα μου αρεσε...Βεβαια βαζω και μερικα εξτρας για να το εμπλουτισω λιγο παραπανω, καθως δεν ειχε ορισμενα πραγματα βασικα που τα ηθελα...(το μονο αρνητικο που μου την εσπασε..)

Οσο για το χρωμα, εγω πιστευω οτι τα καλυτερα ειναι ασπρο και κοκκινο. Το μαυρο δεν τονιζει την μαυρη μασκα μπροστα. Οποιο και να διαλεξεις απο τα 2 ειναι πολυ ομορφο.

Απλα για το κοκκινο πιστευω πως πιο ομορφο ειναι το απλο παρα το μεταλλικο...Το ασπρο ειναι τωρα της μοδας και παει πολυ επισης στο αυτοκινητο αυτο...

Ανώνυμος είπε...

dimikara11!!! pisteuo pos to mauro einai diaxroniko kai to kalo einai oti vgainei se metalliko.apo tin alli epeidi kai ego to idio dillima eixa,to aspro pou einai tora tis modas se ligo kairo tha ginei soupa opos egine kai me to asimi.to kokkino opos mou exoun pei den vgainei se metalliko opote se liga xronia paizei na to deis ligo ksethoriasmeno.ego kateliksa sto mauro giati to agrieuei perissotero to autokinito.i apofasi diki sou...

_ΝeKrA-LePrA_

Ανώνυμος είπε...

Αποφασισα παιδια... Ασπρο με μαυρες ζαντες κ ηλιοροφη!!! Καλο ε??

Dimikara11

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος,καλοριζικο!! Εγω το πηρα κοκκινο με κλασσικες πολυακτινες ζαντες, ηλιοροφη και φιμε τζαμια με μεβρανη!

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικα και στους δυο σας.Και προσοχή στους δρομους.

Ανώνυμος είπε...

Skase re thancar tsapa odige.

Ανώνυμος είπε...

grigore eisai mounodoulos.taou e taou.broglougla.

Ανώνυμος είπε...

Mipos thes na tus po oti trkares me opel astra 1,6 turbo
epidi kitouses tin othni?

Ανώνυμος είπε...

loipon ....diabasa oli tin selida exo gt sasman moter problima alitheuei......omos den kaei oute stagona ladi....to astra troei 2 ayto kinita + toulaxiston ....to strosimo einao kathoristiko exo 2 filous me gt giana min kourazomaste to corsa to opc mou kanei 3 aytokinita stin kalyteri se repriz 1 eos 5 xoris xilino odigo apo 30 mexri 160 ....peri poiotitas kai esoterikou tha to afiso asxoliasto ....

Ανώνυμος είπε...

Για εσενα φιλε με το GT ποια θα ηταν τα χαρακτηριστικα ενος καλου στρωσιματος?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνυμε εχω αστρα 1.6τ παψε να λες ανοησιες!Εχω ανοιξει με gt ρολαριστα απο 2ες μεχρι να κουμπωσω 4η ηταν μπροστα 1 προφιλακτιρα και μετα τον εβγαλα φωτογραφια!Ασε τα 2+ αυτοκινητα και τα διαβαζουν και οι αλοι με τα gt και χερονται!Τωρα αν ανοιξες με κανα πιτσιρικα που μολις πηρε διπλωμα τζαμπα χερεσαι!Οσο για τα λαδια δεν τα λεμε εμεις!Εσεις οι ιδιοι τα λετε και οι μηχανικοι!Αντε καλα χλμ παιδια και καλοριζικα!

Ανώνυμος είπε...

Οσο για το corsaki εχεις 5 αυτοκινητα στη πλακα!μεχρι τα 200+!Για το εσωτερικο συμφωνω μαζι σου!αλλα μη λες ανακριβιες!Αντε χερετισματα!

Ανώνυμος είπε...

To GT ειναι εμφανως πιο ευστροφο χαμηλα συγκριτικα με το Astra. Tα εχω οδηγησει και τα 2 κι εχω δει τις διαφορες.

Η παρουσια του κομπρεσορα κανει τη διαφορα στην αφθονη ροπη απο χαμηλα για το GT,σε χαμηλες στροφες οπου το Astra ειναι εμφανως πιο ψοφιο μεχρι να ανοιξει το turbo.....
Αυτο εχει ως συνεπεια το GT να ξεκινα πολυ γρηγοροτερα κι οσο διατηρει τη ροπη του δε μπορει το Astra να το περασει...Στα ψηλα δε ξερω τι γινεται με τελικες και λοιπα...ισως το Astra να εχει καποιο μικρο προβαδισμα λογω 1,6 λιτρων.

Παντως σιγουρα ο κινητηρας του GT ειναι πιο εξελιγμενος και λογω καλης γραμμικοτητας και λογω οτι δεν εχει καθολου turbo lag,σου δινει την αισθηση οτι οδηγεις ατμοσφαιρικο πανω απο 2 λιτρα.
Αντιθετα ο κινητηρας του Astra ειναι ενας κλασσικος κινητηρας turbo νεας γενιας χωρις βιαια ξεσπασματα, αλλα με ενα μικρο κι αισθητο turbo lag. Ειναι σχετικα ψοφιο στα χαμηλα πριν ανοιξει το turbo κι αποδιδει δυναμη καλη στις μεσαιες και ψηλες στροφες.

Ανώνυμος είπε...

Tora diabasa auta pou elege o mitsinio gia tis baseis sta parathira kai exo na tou po pos einai lathos.Aniksa to kapaki tis portas gia na alakso ta ixia me pio dinata kai exei alouminiou baseis.Tha ithela episis na mou sigkrinei o mitsinio pou to paizi kai maagas to gti me to opel stin strofi kai sta frena.Min mou ta sigrineis me to opc alla kai oute min mou les pos to opel 1,6 turbo me to gti den figrinonte.

Ανώνυμος είπε...

Tora diabasa auta pou elege o mitsinio gia tis baseis sta parathira kai exo na tou po pos einai lathos.Aniksa to kapaki tis portas gia na alakso ta ixia me pio dinata kai exei alouminiou baseis.Tha ithela episis na mou sigkrinei o mitsinio pou to paizi kai maagas to gti me to opel stin strofi kai sta frena.Min mou ta sigrineis me to opc alla kai oute min mou les pos to opel 1,6 turbo me to gti den figrinonte.

Ανώνυμος είπε...

Tora diabasa auta pou elege o mitsinio gia tis baseis sta parathira kai exo na tou po pos einai lathos.Aniksa to kapaki tis portas gia na alakso ta ixia me pio dinata kai exei alouminiou baseis.Tha ithela episis na mou sigkrinei o mitsinio pou to paizi kai maagas to gti me to opel stin strofi kai sta frena.Min mou ta sigrineis me to opc alla kai oute min mou les pos to opel 1,6 turbo me to gti den figrinonte.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια με τα Astra....ποιον πατε να πεισετε οτι εχετε καλυτερο αυτοκινητο απο το Golf???

Το Astra απλα ειναι ενα υποκαταστατο του Golf σε χαμηλοτερη τιμη. Ειναι κι αυτο ενα καλο γερμανικης φιλοσοφιας αυτοκινητο, αλλα Golf ομως δεν ειναι οπως και να το κανουμε...

Τρελοι ειναι ολοι οσοι δηλαδη λενε για την ανωτεροτητα αυτου του αυτοκινητου??

Ειναι γνωστο πως τα προηγουμενα Golf δεν ηταν τοσο καλα, ειχαν ατελειες κι ακομα κι αυτο εμφανιζει καποιες βλαβες, ειδικα στο σασμαν...

Παρολα αυτα παραμενει ενα εξαιρετικο αυτοκινητο για να εχεις και το καλυτερο στην κατηγορια του για πολλους και διαφορους λογους. Θελετε να πουμε για ποιοτητα, οδικη συμπεριφορα, εξελιξη κινητηρων, αυτοματα κιβωτια, τεχνολογια, μεταπωληση ?? στα παντα σχεδον ειναι ανωτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια με τα golf τι τρογεστε?Οποιος δε θελει 2χρονο αυτοκινητο αγοραζει κατι αλλο οποιος θελει παιρνει golf!Δεν τα λεω εγω η μηχανικοι τα λενε!Fsi η μεγαλητερη μ@λακια που εχει βγει!1000 χλμ 1 λιτρο λαδι!Οσοι τα εχετε να τα χερεσται!Τι μας πριζεται?Εδω ο αλλος λεει σιγκρινε το gti με το 1.6τ!Δηλαδη τι μ!λακια αλλη θα διαβασω?Συγκρινετω αγορι μου με το opc!Γιατι δεν το κανεις?Επειδη δε μπορεις?Τοτε παιξε με το golfaki σου και μη μας πριζεις!Το ελεος δηλαδη!!!Εγω θα προτεινα στο μιτσο να το κλεισει το τοπικ!Πανηγηρι εχει καταντησει!Ο καθε πικραμενος πεταει και τη παπαρια του εδω!!!

Ανώνυμος είπε...

akousa kai apo ena gnosto mou simera to anekdoto tis xronias.O filos molis parelave to kainourio tou corsa opc kai leei xaroumenos:eutuxos den dialeksa to gti giati einai skotostra!!!eleos eseis oi opelakides..oti pipa sas lene amesos na tin peite.oso gia ta parathira simfono me to grigoro.enas politis sti vw paradextike oti ta proigoumena 3thira montela eixan plastikes laves kai epeftan ta parathira oxi giati itan plastikes apla topothetousan tis idies laves me ta 5thira kai apo to varos tou tzamiou den mporouse na anteksei to plastiko.pleon ta exoun antikatastisei me metallika.

Ανώνυμος είπε...

Afou den kserete ti skata milate.Akou anonime esi pou ipes oti to gti sigrinete me to opc.Ego den antilego ma mathete re zoa pos to gt exei ta idia frena kai tis idies enartisis me to gti.Opote stin strofi ti gti ti gt.Akousa gia ta extra tou opc kai ida mploke diaforiko.xxaxaxaxaxaxaxaax.malakes.Ama pei i vw na klisei i opel auti eklise.Ama pei i vw ai pidiksou tha pidixtei i opel.Oses fores kai na ta stiso me opel 1,6 turbo kai stin ipotithemeni ropi tou to gamousa xalara.Ta estisa kai me opc kai paradexome oti exasa alla gia 3-4 amaxia ,ekinisi imouna0,5 amaxia pio mprosta kai arxise na me feugi meta ta 145km.Ama tha ixa gti i r32 tha to epine to tsai xliaro me mia kofti koutalia meli.


akoma diabaza auta pou elege o inoys kai fenete pos einai diabasmenos arketa.Am diabazei gia emas as grapsi kai as ton akouo mono ego.

Ανώνυμος είπε...

Καλα Γρηγορε εισαι τερμα βλακας!Αν ειναι δυνατον να πιστευεις και αυτα που γραφεις!Ελεος το opc σε εφυγε μετα τα 150 Εισαι πολυ ανοητος!Αντε μαευτειτε τωρα ολοι με τις παπαρες τα gt σας και πειτε ιστοριες!Το ελεος δηλαδη πικραμενε!Εχεις 0-100 8 και το opc εχει 6,4 πανε πες τις ιστοριες για μαλακες σε αλλο τοπικ καραγκιοζακο που να το διαβαζουν ανηλικα οι ασχετοι φυγαν απο δω!Οσο για τις μαλακιες που γραφεις πριν ειναι αναξιες σχολιασμου καημενε!Συνεχιζε τωρα να βαζεις κοντρες με το κουβαδακι σου αλλα μην ξεχασεις!ΝΑ ΣΥΜΠΛΙΡΩΝΕΙΣ ΛΑΔΑΚΙΑ ΚΑΘΕ 500 ΧΛΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ!Α και παρενθεση μπορει να γαμησες πολλα οπελ γαμικο αλλα μαλον ετρεχες με ατμοσφαιρικα που ειχαν σηματακι turbo και εσυ ελεγες ναι γαμισα κιαλο και χεροσουν γιατι με τα τουρμπατα...καλητερα πανε για ψαρεμα...

Ανώνυμος είπε...

Ααα ρε πικραμενε Opelakia οτι θες λες κι εσυ...

Το 7,2 εγινε 6,4 του OPC...χαχαχα

Το GT εχει χρονους απο 7,6 μεχρι 7,9. Και με DSG αστο καλυτερα για τις ρεπριζ...

Εγω δεν αρνουμαι οτι το OPC ειναι γρηγοροτερο απο το GT.
Αλλα γιατι μου συγκρινεις ενα αυτοκινητο το οποιο ειναι φτιαγμενο μονο για κοντρες με ενα αλλο που ειναι φτιαγμενο για γρηγορη και παραλληλα ανετη οδηγηση, καθημερινη χρηση και μεγαλα ταξιδια με ανεση για 5 επιβατες.

Το Corsa ειναι χειροτερης ποιοτητας κατασκευης, εχει σκληρη αναρτηση που δεν ευνοει καθολου την ανεση για καθημερινη χρηση, εχει ανυπαρκτους χωρους για τους επιβατες συγκριτικα με το Golf και εχει μεγαλυτερη καταναλωση.
Ευχαριστω αλλα εγω δε θα παρω ενα αυτοκινητο μονο για να κανω κοντρες και να φευγω πρωτος στο φαναρι για να νιωθω ψευτομαγκας σαν και σενα. Θα παρω αυτοκινητο που θα με εξυπηρετει για ολους τους σκοπους και θα καλυπτει τις αναγκες μου, οι οποιες δε περιοριζονται μονο στη γρηγορη οδηγηση, αλλα και στην καλη ποιοτητα κυλισης και ανεση.
Γι αυτο λιγα για το Golf....

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι ο πικραμενος?Καταρχην δε μιλουσα για το corsa opc αλλα για to astra!Εσυ ειπες να γινει αυτη η σιγκριση!Αν ενοουσες να σιγγριθει το corsa με το golf εισαι ασχετος μιλαμε για 2 τελειος διαφορετικα αυτοκινητα!Οσο για τα 0-100 με dsg εχεις 7,7 xvriw 7,9 επομενος εισαι και παλι μονιμα πολυ πισω ΑΠΟΛΑ ΤΑ OPC!!!!Και θα συμφωνισω μαζι σου που λες οτι το golf ειναι για βολτες και οχι για κοντρες!Γιαυτο παψε να το σιγκρινεις με OPC!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω φιλε μου προφανως θελω αυτοκινητο για αλλη χρηση απο αυτη που κανεις εσυ!!Θελω να συνδυαζω ποιοτητα μαζι με ταχυτητα. Οχι να ειμαι καγκουρας!!!
Aναμεσα στο Astra OPC και GTI, εγω και παλι θα διαλεγα παντως Golf GTI απλο η edition 30.
Για ριξε μια ματια σε ολες τις κριτικες που τα συγκρινουν και τα ξαναλεμε.Καληνυχτα στο OPC!!
Πολυ καλο στην ευθεια, πολυ ροπη, αλλα απο οδικη συμπεριφορα πατατα μπροστα στο GTI. Σε πιστα με ανεση το GTI ειναι μπροστα. Αλλα μη ξεχναμε οτι ειναι πολυ καλυτερο και για καθημερινη χρηση.
Παρτε OPC ολοι οι αδαεις...Το καλυτερο GTI αυτοκινητο εδω και πολλα χρονια ειναι το Golf. Τα παραπανω αλογα του OPC δεν κανουν την διαφορα...κανουν μονο συχνοτερες επισκεψεις στο βενζιναδικο ουσιαστικα!!

Ανώνυμος είπε...

Akou file anonime na kseris.Ego se ilikia na ise sigouros pos den iparxei periptosi na me pernas.Mou aresi pou sou grafo ki olas kai den diabazis kala.Den ipa oti to gt einai grigorotero apo to opc.Aplos autos me to opc itan kai ligo malakakos ala den thelo na estiaso eki.Exo 65000 xiliometra sto amaxi.To ladi pou ekapse einai to exis.Apo ta 0 mexri ta 5200km estrona.Meta to plakosa apotoma kai sta 5700km ixa apolia 350g ladi.Apo eki kai meta mexri ta 65000km den mou exi figi stagona.Tha ithela na mou pis an exis odigisi gt (oxi test drive giati einai ola gamimena)kai an exis mpi se opc kai gti edition 30.Prin paro to gt ithela opc alla meta alaksa gnomi.Giati to opc den me ikanopiise gia tous elinikous dromous.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην για τον πρωτο φιλο μαλον εσυ φιλε μου εισαι αδαης και κατα πασα πιθανοτητα ασχετος!Σε πιστα το OPC Ειναι πολυ μπροστα!Ειναι παγκοσμιος γνωστο αυτο!Βλεπε OPC Nirbugrin edition απο εκει πηρε το ονομα του!Διαβασε λιγο και θα καταλαβεις πολλα!!!Οδικη συμπεριφορα το GTI ηταν μπροστα οσπου εσκασε το OPC!Οσο γιαυτο που λες για το βενζιναδικο ειναι αλλο ενα χαζο επιχηρημα!Το OPC παρα πολυ γρηγοροτερο και δυνατοτερο του gti!
Φιλε γρηγορε ηληκιακα ειμαι 25 εσυ ποσο εισαι?Διαβασα παρα πολυ καλα αυτα που εγραψες!Οριστε τι ειπες :(Tha ithela episis na mou sigkrinei o mitsinio pou to paizi kai maagas to gti me to opel stin strofi kai sta frena.Min mou ta sigrineis me to opc alla kai oute min mou les pos to opel 1,6 turbo me to gti den figrinonte.)Εΐναι δυνατον να γινει αυτο?Μαλον οχι!Επομενος..Και στη συνεχεια μου λες οτι ανοιξες με OPC corsa και του εφυγες μεχρι τα 150 χλμ!Αδυνατον εκτος και αν το κορσα δεν ειχε οδηγο!Παρακατω δεν υπαρχει turbo αυτοκινητο ακομα και ο θεος να το κατασκεβασε που μεσα σε 60.000 χλμ δεν σου εκαψε σταγονα λαδι!Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ!Ειναι φισιολογικο να σου καψει το τουρμπατο!Αλλα μαλον δεν εχεις ιδεα απο αυτοκινητα και απλα λες τα δικα σου!Εχω οδηγηση OPC GTI και GT kai Astra 1.6t και κατεληξα στο 1.6τ ολα ηταν τεστ που να βρω αμαξια εκτος τεστ?Καλητερο απολα μου φανικε με διαφορα το OPC Μετα το gti και μετα το 1.6τ καλο και το gt αλλα παρα πολλα προβληματα και πολλα ακομα - σε συγγριση με το οπελ οπως εγγυηση,τιμη,σερβις και αξια ανταλακτικον!Επομενος μακρια απο μενα!Εσεις που τα εχετε να τα χερεστε!Ασχολουμε πολλα χρονια με τα αυτοκινητα και ας εχει ο καθενας τις αποψης του!Αρκει να μη λεει ασυναρτισιες!!!

Ανώνυμος είπε...

Kανεις τεραστιο λαθος...δε μπα να βγηκε το OPC...το GTI παραμενει ενα γενικοτερα καλυτερο αυτοκινητο...Εχει την καλυτερη συμπεριφορα στο δρομο κι ειναι πολυ ανωτερο του OPC απο καθε αποψη εκτος απο ταχυτητα, λογω των παραπανω αλογων του OPC.

Καταρχας το Golf ειναι πολυ πιο ευχαριστο κι ευκολο στην οδηγηση συγκριτικα με το Astra. Το Astra OPC ειναι ενα αυτοκινητο που οταν το πιεσεις γινεται δυσχρηστο στο χειρισμο, λογω του γεγονοτος οτι 240 αλογα δεν ειναι ανεκτα απο τους εμπρος τροχους μονο....Ειναι υπερβολη.
Επισης πηγαινε μια βολτα στους δρομους μας με το GTI και μια με το OPC να δεις διαφορες...με το OPC αποχαιρετας την ανεση, ενω το GTi εχει πολυ καλυτερη αναρτηση και δεν ειναι κουτσουρο. Το GTI ειναι πολυ πιο ισορροπημενο και all around καλυτερο αυτοκινητο.

Γι αυτο μην ακουω παπαριες...κι εγω ασχολουμαι χρονια με αυτοκινητα...και τι παει να πει αυτο??
Για τραβα διαβασε κανα συγκριτικο των 2 αυτοκινητων και τα ξαναλεμε. Ριξε και μια ματια και στα video του Top Gear....
Ολοι μα ολοι παραδεχονται ως ανωτερο το GTI!!! Μηπως ειναι συμπτωση?? ;)

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου φασκεις και αντιφασκεις!Ειπες πριν οτι το gti σε πιστα ειναι γρηγοροτερο του opc και τωρα λες για οδηγικη συμπεριφορα!Τελος παντον κρατα τις αποψεις σου εμενα δεν με επιρεαζουν!Ουτε συγκριτικα τεστ διαβαζω του τυπου το leon ειναι καλητερο του astra και βγαζει και 190 αλογα ενω η σεατ το δινει 160 το ελεος δηλαδη δε μαρεσουν τα καραγκιοζιλικια!Και μην ξεχνας ειναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ!Που δεινει το group σου!Ειναι γνωστα αυτα παψτε και με το παραμυθι αλλα και μην τρωτε κουτοχορτο!Εχω κανει και βολτα και με τα 2!Το gti δεν με αφισε αφωνο πουθενα!Σε αντιθεση με το OPC που με αφηνε Μαλακα γενικα!Ιδικα με την τερατοδη δυναμη και ροπη!

Ανώνυμος είπε...

Μην το λες για πλακα αυτο...Ισχυει.

Το Leon ειναι γενικα ενα καλυτερο αυτοκινητο απο το Astra. Δεν εχει την ιδια ποιοτητα, αλλα ειναι πολυ καλυτερο στο δρομο...εχω οδηγησει 1,8 TSI και 1,6 T και μπορω να πω οτι το Leon ειναι καλυτερο.Πολυ πιο αμεσο σε συμπεριφορα, στριβει καλυτερα, με μεγαλυτερους χωρους και ειναι πιο απολαυστικο στο δρομο. Φυσικα οσα γραφονται περι 190 αλογα τα θεωρω υπερβολικα...αν και μπορω να πω οτι ο κινητηρας αυτος δεν εχει πολλες διαφορες σε ισχυ απο GT, 1.6Τ.
Θα ελεγα μαλιστα οτι ειναι ο πιο ροπατος κι απο τους τρεις. Η VW δεν τον βαζει τυχαια και στο Audi A3....
Το Astra τωρα το νιωθεις πιο στιβαρο, πιο βαρυ αυτοκινητο, με καλη επιταχυνση και αποδοση στην ευθεια, αλλα στις στροφες σε απογοητευει καπως...το τιμονι του αν και ειναι ωραιο σε υφη και αισθηση, δε μεταφερει στο δρομο την ιδια αμεσοτητα οπως το Leon, Golf. Τα φρενα του ειναι πολυ καλυτερα, αν και καπως αποτομα.Επισης και το κιβωτιο του Astra θα μπορουσε να ηταν καλυτερο και αποτελεσματικοτερο σε αισθηση κι αποδοση. Γενικοτερα, σου αφηνει την γευση μιας πιο αχρωμης και ξερης οδικης συμπεριφορας και σιγουρα δεν ειναι καθολου παιχνιδιαρικο συγκριτικα με τα αλλα 2 χατσμπακ.

Οσα γραφω παραπανω ειναι βαση δικιας μου εμπειριας κι ειμαι απολυτα αντικειμενικος, χωρις να θελω να υποστηριξω καμια εταιρια παραπανω. Ουτως η αλλως μεχρι στιγμης ποτε δεν ειχα αυτοκινητο απο ολες αυτες τις μαρκες.

Παρολα αυτα εγω Astra θα επαιρνα, γιατι συγκριτικα καλυτερη μαρκα και μεταπωληση η Opel απο Seat. Με VW ομως καμια συγκριση και οι 2 τους...το μεγαλυτερο ονομα απο τις 3. Δεν ειναι τυχαια το Golf το πρωτο αυτοκινητο σε πωλησεις στην Ευρωπη σταθερα. Ο κοσμος αναγνωριζει, εκτιμαει και τελικα αγοραζει αυτο που πραγματικα αξιζει.

Ανώνυμος είπε...

re file den iparxei ekfrasi to eleos.to diavazo kathe treis kai ligo kai ponaei i kardia mou...sketo eleos einai xoris to "to".episis an den ksereis orthografia grapse greek-english.kai gia na po kai tin apopsi mou epi tou thematos simfono me ton teleutaio anonimo.ego tha paro to gti kai den pa na exei kai 800 aloga to opc.i polli dinami mprosta odigei se sixnes episkepseis sta voulkanizater!!

Ανώνυμος είπε...

Ante re anonime opelakia mas eprikses to kato kefali mas.Opio tileoptiki ekpompi pou asxolite me autokinita anedikse to gti to kalitero stin katigoria tou.Afou to gti einai kalitero stin strofi kai sta frena giati tote to gt na einai xirotero apo to opel afou fora ta idia amortiser kai frena.Asta auta pou sou leme kai psemata kai malakies ama thes pisteuia ama thes oxi ala min mas les kai pseutes.OK?Ego eimai 36.

Ανώνυμος είπε...

A kai na min ksexaso na po oti iparxei kai to r32 to opoio to opc to skizi pantou.Eanonime opelakia?I tha mou pis to antitheto?

Ανώνυμος είπε...

Κρατιστε τις αποψεις σας για τον εαυτο σας!Και μην πριζεται εμας με τα οπελ!Ουτε εμενα!Φτανει με τις μλκς βαρεθικα!Γρηγορε το r32 ειναι 3.200cc και το συγκρινεις με ενα 2.0 εισαι σοβαρος?Οσο για τα φρενα λες παπαντζες γιατι το gt δεν εχει τα ιδια με το gti ξυπνα και ασχολισου!Εισαι 36 ρε φιλε και μου λες οτι κανεις κοντρες με opc corsa?τι να πω μπραβο αλλα θα μπορουσες να παρεις gti και οχι ενα 14αρι παπαδιστικο!Και θα ειχες και το κεφαλι σου υσηχο οπως το λενε οι ιδιοι οι πωλητες της vw!Οποιος ξερει θα καταλαβει τι εννοω!Αντε να τα χερεσται!

Ανώνυμος είπε...

Α και κατι ακομα οποιος απο εσας τους gtδες βαζει κοντρες με αστρα turbo την επομενη φορα ανεβαστε και ενα video sto youtube να γελασω λιγο και εγω οχι μονο εσεις!Ξερετε με την ανεση που τα φευγετε.....!οαχαχαχαχα....Και κανεις δεν σας αποκαλεσε ψευτες!Απλα πιρατε μια μαλακια το καταλαβατε οτι ειναι μαλακια και δεν το παραδεχεστε ουτε στον εαυτο σας αυτο...Και ειναι κριμα....

Ανώνυμος είπε...

Αααα ρε καημενε opelakia....

Καταρχας σε πληροφορω οτι οντως ανενημερωτε ανθρωπε τα GT και GTI φορουν ακριβως τους ιδιους δισκους στα φρενα!! Μονη διαφορα ειναι καποιες μικρες ρυθμισεις στην αναρτηση, κινητηρας αλλης φιλοσοφιας και πιο σπορ εσωτερικο.

Ημαρτον πια με το θεμα αξιοπιστιας...Ολο ακουω ατομα με αυτοκινητα αλλης μαρκας να λενε για βλαβες στα δικα μας αυτοκινητα.Σαν να μη φτανει αυτο ολο βγαινετε και ριχνετε ψευτικες συκοφαντιες του στυλ, ενας φιλος μου με το GT του εβγαλε αυτο κτλ...Ρε Καραμητρο, ας βγει ο φιλος σου να το πει κι εσυ κατσε στα αυγα σου! Ξερετε εσεις καλυτερα απο εμας τι γινεται?? ασε να το κρινουμε εμεις κι αν ειναι θα το πουμε.Προς το παρον οι νεοι κινητηρες της VW με τη σωστη χρηση πανε παρα πολυ καλα κι ηδη υπαρχουν πολλα παιδια με 50.000 km χωρις προβληματα.

Θα σου πω εγω τι γινεται..οτι πληρωσεις παιρνεις...Αυτο που ισχυει ειναι οτι εσεις πηρατε μια μαλακια, γιατι απλα δε πηρατε VW...Κατα βαθος το ξερετε και σας τσουζει μεσα σας και γι αυτο εξαλλου ανοιχτηκε αυτο το θεμα εδω περα. Μπας και πεισει ο καημενος φιλος με το Astra οτι εχει καλυτερο αυτοκινητο απο το Golf. Το Golf ειναι Golf ρε ανιδεοι και ποτε το Astra δε μπορει να φτασει την ποιοτητα του και την ιδιαιτεροτητα του χαρακτηρα του.H VW κανει αλματωδη βηματα μπροστα και ειναι πρωτοπορος. Εσεις μεινετε με τους δευτεροτριτους...Αντε γεια ρε καημενοι!!!

Υ.Γ. Μην σας πετυχουμε σε κανα φαναρι..Να προσεχετε...

Ανώνυμος είπε...

Ante asxolisou kai esi more malaka min me tsatizis.Otan tha ginis kai esi 36 na nomizis pos teliose i zoi sou.To periodiko to bible sou leei kati?Pane se enan periptera na sou ferei to teuxos pou milaei gia tin istoria ton vw.Auto to periodiko exei asxolithi me oles tis markes ton autokiniton ama thes pare kai gia ta opel na dis ti leei.Anaferete kai sat problimatika montela kathe eterias.Den einai pio grigoro to opel,den frenarei kalitera to opel,den stribi kalitera to opel,DEN EINAI KALITERO TO OPEL.Gia auto skase kai diabase kanena periodiko pou na ta sigrini(ta exo ola)kai ama thes na sou po teuxi na paris.An exeis periodiko pou na leei oti to opel einai kalitero apo to gt pes mou na to paro na to do.aksiopisto periodiko e?

Ανώνυμος είπε...

Ti egine tora to pas sta kibika?Na mas pige.Afou les pos to r32 einai fisika kalitero apo to opc tote giati to gt(pou einai ligotera kibika)einai grigorotero tou 1,6turbo.E?Ti einai to opc tourbo ti einai to r32 atmosferiko.Ta turbo einai pio grigora apo ta atmosferika sta -10 aloga.4kinito to alo(xani epidosis)mprosta to alo.Kai pali omos re pousti i vw brike tin sintagi na sas gamisi esas me ta opc ta astra.GIAUTO MIN MOU LES EMENA APO AMAXIA GIATI IXA OPEL KAI DEN BGIKA KAI POLI EFXARISTIMENOS.

Ανώνυμος είπε...

Tελικα εισατι ολοι μαλακες κανενας δεν μπορει να μιλησει με επιχηριματα!Συνεχιστε την παροδια μονοι σας καραγκιοζηδες και πιστε ο ενας τον αλλο οτι κανατε την καλητερη επιογη!Ναι ρε τρομπα παω στα κυβικα και το r-32 ειναι για το πεος αμα θες ατμοσφαιρα πανε σε bmw που απο 3.200 σου δινει 350 αλογακια και οχι τη μαλακια που μου αναφερεις!Για το μονο φιλε που ελπιζω ειναι οτι οταν γινω 36 να ξερω να μιλαω και να γραφω καλητερα απο σενα αλλα και να εχω και ενα αυτοκινητο πανω απο 1.8 κυβικα και οχι 1.4 σαν εσενα!Και οσοι θελετε να βρειτε τα προβληματα του gt για να μη γραφω ψαξτε στο internet!Αμετρητα θα βρητε!Και μακαρι να βρεις φιλε κανα οπελ σε κανα φαναρι και οπως σου ειπα καντο βιντεο και αν το φυγεις πραγματικα θα γελαω και εγω!Ανοιξτε 500 μετρα και τα λεμε...Αντε γεια δε μπορω να διαβαζω αλλο τις μαλακιες σας συνεχιστε μονοι...
Και να ενα παραδειγμα για το ποσο ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ ΕΙΝΑΙ Η VW--->
http://www.autotriti.gr/Autotriti/_magazine/viewthema_autotriti.asp?id_thema=32124

Και αντε γαμηθητε καραγκιοζηδες!Κολημενοι..

Ανώνυμος είπε...

Οπ δε φανηκε!Οριστε εδω το γελιο-
http://www.autotriti.gr/Autotriti/_magazine/
viewthema_autotriti.asp?id_thema=32124

Το παληκαρι δε τη παλεψε!

Ανώνυμος είπε...

Οι βρισιες σου δε περνανε εδω. Eσυ να πας να γαμηθεις φιλε μου μπας και ισιωσεις λιγο. Μας πρηξατε τα αρχιδια με τις βλαβες του Golf...εγω ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι που τις αναφερουν ειναι στημενοι.
Εγω βλεπω τι γινεται με τα Golf, ειμαι και μελος σε forum και μιλαμε με τα παιδια ανοικτα για οτι προβληματα βγαζει το αμαξι. Αν το αμαξι εβγαινε ελλατωματικο 1)καταρχας δεν θα ημασταν μαλακες να το παιρναμε και 2)η VW δε θα φοραγε τους κινητηρες αυτους σε ολα τα μοντελα του group της για να καταρευσει οικονομικα.

Εγω εχω να πω οτι ολα τα αμαξια βγαζουν προβληματα κι ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανει ο καθενας. Παντως η αληθεια ειναι οτι το 90% απο οσα λεγονται για το Golf και τα απειρα προβληματα του ειναι μυθος.
Οταν σε πετυχω στο δρομο σε ευθεια ειτε κανοντας μια διαδρομη με στροφες θα καταλαβεις γιατι το Golf ειναι καλυτερο. Μπορει να ειμαστε σχεδον τα ιδια σε επιταχυνση κι αλογα, αλλα το Golf στριβει πολυ καλυτερα κι εχει πολυ ανωτερο στησιμο απο το δικο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά το Golf δεν φρενάρει σε καμία περίπτωση καλύτερα από το Astra. Στην πραγματικότητα φρενάρει πολύ αργότερα (ναι ακόμα και το ακριβό GT σε πολλά συγκριτικά κάνει 40 μέτρα τα 100-0).

Βέβαια μπορεί και να αγόραζα Golf αν δεν υπήρχε η τραγωδία του EuroNCAP. Μπείτε στο euroncap.com διαβάστε τι έγινε στο crash test του Golf και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αλλά αυτό και μόνο αυτόματα το βγάζει εκτός συναγωνισμού για μένα (συγνώμη κιόλας).

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να οδηγώ ένα ασφαλές αμάξι :D.

Ανώνυμος είπε...

Αγνωστε Χ μολις ειπες την μεγαλυτερη παπαρια που μπορουσες να πεις.

Η ασφαλεια καθοριζεται πρωτα απο την ενεργητικη ασφαλεια και συμπεριφορα στο δρομο, η οποια στο Golf κατα γενικη ομολογια ειναι αριστη. Η καλη συμπεριφορα δινει την ασφαλεια. Δε χρειαζεται να τρακαρεις για να περιμενεις να σε σωσουν οι αεροσακοι.
Αλλα κι εκτος αυτου το Golf εχει εξαιρετικα δυνατη λαμαρινα και πολυ καλη παθητικη ασφαλεια, ως γνησιο γερμανικο αυτοκινητο.

Οσο για τα φρενα ειναι παρα πολυ καλα κι αυτα. Δε συγκρινονται και του Golf αλλα και του Astra με ολα τα αμαξια της κατηγοριας τους. Δεν εχουν μεγαλες διαφορες τα φρενα στα 2 αμαξια. Και τα 2 εχουν πολυ δυνατη αισθηση, με το Astra να ειναι λιγο πιο αποτομα και αμεσα στην αισθηση. Εμενα με ικανοποιησαν και τα ιδια, ομως επειδη ειμαι αντικειμενικος και θελω να τα λεω ολα με το ονομα τους μου φανηκαν λιγο πιο δυνατα του Astra. Φυσικα ομως σε σχεδον ολα τα αλλα σημεια το Golf υπερτερει...

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή την παιδιάστικη αρχιδιά που αναφέρεις:

"Δε χρειαζεται να τρακαρεις για να περιμενεις να σε σωσουν οι αεροσακοι. "

Πραγματικά τσαντίζομαι με την ηλιθιότητα του κόσμου (προς θεού δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση) αλλά εκμεταλλευόμενες τις σκέψεις ατόμων σαν εσένα οι εταίριες έχουν ξεσαλώσει.

Το αν οι αερόσακοι σώζουν ή όχι ψάξε σε μελέτες να το βρεις. Δεν είναι μαλακισμένες οι εταιρίες που εξοπλίζουν τα αμάξια τους. Στην πραγματικότητα το ποσοστό θνησιμότητας που υπάρχουν στα 64km/h (που γίνονται τα τεστ σήμερα), με απενεργοποιημένους αερόσακους εμφανίζεται από τα 40km/h μόλις (ακόμα και αν φοράς ζώνη).

Και ναι ρε φίλε όταν θα πάω να σκάσω 25.000€ θέλω να είμαι καλυμένος ότι και να συμβεί. Ειδικά στο θέμα της ασφάλειας είμαι αδιαπραγμάτευτος (μιας και τη θέλω τη ζωή μου). Γιατί εγώ μπορεί να είμαι τέλειος και ο άλλος να έρθει να πέσει επάνω μου (το πιο συχνό δλδ - πάντα φταίει ένας). Τότε δε θα έχω την ευκαιρία (όπως η VW στο crash test) να πω "ααα έλα αν μπορείς να ξαπέσεις πάνω μου γιατί δε μου άνοιξε ο αερόσακος".

Φρικάρω μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να οδηγούσα Golf (μια και ήμουν υποψήφιος αγοραστής) και δεν θα άνοιγε ο αερόσακος.

Όσον αφορά τις μλκιες περί ενεργητικής ασφάλειας τα εμπροσθοκίνητων hatchback με τα τόσα άλογα έχουν ήδη προβλήματα στο στρίψιμο (λόγω υποστροφής). Το Golf δεν έρχεται με στάνταρ ESP που λύνει το πρόβλημα!! ΒΑNG! Το Golf βγαίνει εκτός συναγωνισμού. Επομένως στα 23-24000€ που πρέπει να σκάσω, πρέπει να δώσω επιπλέον 700€ για ESP αλλιώς θα μείνω με το ASR στο χέρι (κάποια στιγμή θα κάνω μια εκτενή αναφορά και στο ψέμα που λέγεται ASR). Το Astra από την άλλη έρχεται με στανταρ ESP και πραγματικά πρέπει να κάνεις μεγάλη καφρίλα για να το πετάξεις έξω από το δρόμο. Αλλά ο κόσμος γενικά μπερδεύει την απόκριση του τιμονιού με τα κρατήματα.

Τα περι στησίματος τα ακούω βερεσέ - απλά δες σε πόσο μεγάλες ταχύτητες μπορείς να στρίψεις με Golf και Astra στο στανταρ τους εξοπλισμό.

Πάντως το ότι η VW είναι μια εταιρία που φτιάχνει πολύ καλά αυτοκίνητα είναι γεγονός. Επίσης το ότι τα αυτοκίνητα της είναι υπερεκτιμημένα είναι και αυτό γεγονός. Το χαμηλότερο Value for Money της εταιρίας σε σχέση με το ανταγωνισμό φαίνεται ότι στη σύγκριση σας το Golf GT φαίνεται να χάνει παρόλο που κοστίζει στην καλύτερη περίπτωση 4000€ παραπάνω από τον ανταγωνιστή του (βέβαια το Astra δεν έχει ποτηροθήκη και διζωνικό κλιματισμό :-P).

Ανώνυμος είπε...

Eγω φιλε παντως σε διαβεβαιω οτι το Golf ειναι αριστο σε παθητικη ασφαλεια και δεν εχω ποτε ακουσει οτι ειναι σκοτωστρα η κατι τετοιο.Αυτα πες τα για κατι VTS και Rallye που εχουν χαρτινη λαμαρινα.Πρωτη φορα τα ακουω αυτα για τους αεροσακους που αναφερεις για το Golf, αν και εχω ακουσει και για περιπτωση SLK που δεν ανοιξαν. Τι παει να πει αυτο? Οτι η Merc ειναι για τον που...?


Εγω επισης αναγνωριζω τι ειναι καλο και τι οχι, αναμεσα στο 1,6T και στο Golf GT, διαλεξα GΤ,αποφασιζωντας να βαλω λιγο βαθυτερα το χερι στην τσεπη για να παρω απο μια καλυτερη μαρκα.
Φυσικα και διαλεξα GT γιατι :
1)Εχει ESP, που δεν εχουν τα TSI στανταρ κι εχει καλυτερο στησιμο και φρενα
2)Εχει αξια μεταπωλησης VW
3)Μου αρεσε πιο πολυ στο test drive που εκανα και στα 2
4)Η συμπεριφορα του στο δρομο μου φανηκε πιο ευχαριστη
5)Το ονομα Golf με γεμιζει πιο πολυ απο το ονομα Astra
6)Εχει απειρως καλυτερη καταναλωση απο το δικο σου. Η καταναλωση του EcoTec ειναι για τα πανηγυρια, καιει τα κερατα του και ειναι πολυ αντιοικονομικος συγκριτικα με τον TSI
7)Το GT ειναι καλυτερο στα χαμηλα και στις ρεπριζ
8)Πολυ καλυτερους χωρους
9)Πιο εργονομικο εσωτερικο
10)Εχει εναν πιο ιδιαιτερο χαρακτηρα πλεον το νεο Golf GT, λογω της πρωτοποριας και ιδιαιτεροτητας του κινητηρα του.
Μην ξεχνας κι εσυ με το Astra οτι αν η VW δεν εκανε την αρχη με υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα μαζικης παραγωγης, δε θα ειχες εσυ αυτο που εχεις τωρα.

Για στανταρ εξοπισμους και τετοια δε με νοιαζει προσωπικα. Εγω διαλεξα οσα χρειαζομαι να εχω και εβαλα τα εξτρας που εκρινα εγω οτι θελω, αρα τα περι βασικου εξοπλισμου τα ακουω βερεσε.
Ειναι ακριβοτερη η VW...δεν ειναι τυχαιο αυτο. Μεγαλυτερο κοστος κατασκευης των αυτοκινητων της - ποιοτικοτερη κατασκευη, υψηλοτερη τεχνολογια.
Οσο για το value for money αυτο ειναι και υποκειμενικο θεμα, αρα δεν εχει νοημα να το συζηταμε σε μια συζητηση που μιλαμε για το καλυτερο αυτοκινητο στην πραξη. Εγω παντως δε μετανιωνω ουτε τωρα ουτε και στο παρελθον που ειχα Golf, γιατι το μοσχοπουλησα με παρα πολυ μεγαλη ευκολια απο την πρωτη μερα που εβαλα αγγελια....

Τα αυτοκινητα της VW δεν ειναι υπερεκτιμημενα, ειναι απλα ικανα. ειδικα το Golf παναξια ειναι στη πρωτη θεση πωλησεων μαζι με το Corolla παγκοσμιως. Ο κοσμος αναγνωριζει την ποιοτητα. Η μαρκα VW δεν ειναι απλα μια μαρκα σαν ολες τις αλλες, ειναι μια ιδιαιτερη μαρκα με μεγαλη ιστορια και βαρυ ονομα.
Το Golf 5 ανταποκριθηκε στις προσδοκιες και βγηκε τελικα ενα γαματο αυτοκινητο σε ολες του τις εκδοσεις.

Ανώνυμος είπε...

Παντως καθε μερα ολο και κατι νεο κακο ακουω παντα απο αλλους...για το Golf και την VW.
Τωρα ακουσα και για τους αεροσακους. Τελικα πρεπει να ειναι πολυ κακο αυτοκινητο ρε παιδια. Να το αποσυρουν αμεσα απο την αγορα, γιατι κινδυνευουν οι ζωες μας...

Δε μας αφηνετε λεω εγω πια με τα απειρα προβληματα που συνεχως εχει το δικο μας αυτοκινητο και εμεις δε τα βλεπουμε ποτε??
Εγω ρε μολις μου βγαλει κατι, πρωτος θα βγω και θα το πω. Οτι μου ειχε αυτο το προβλημα, προσεξτε το εσεις που σκεφτεστε να το παρετε.

Οσο για τα περι ασφαλειας αφου καιγεσαι τοσο πολυ ρε φιλε αγνωστε Χ , γιατι δεν επαιρνες RENAULT?? Εχει 5 αστρα στις προσκρουσεις σε ολα τα μοντελα και 5000 αεροσακους σε καθε μοντελο...χαχα πως και δεν αγορασες κανα Megane?? αφου αποδεδειγμενα ειναι πιο ασφαλες απο τα δικα μας.....

Οσο για το αλλο που ειπες.Ο κοσμος δεν μπερδευει αποκριση τιμονιου και κρατηματα.... Μια βολτα για μενα εφτανε για να δω διαφορα.
Το Golf υπερτερει και στους 2 αυτους τομεις απο το Astra, το οποιο μαλιστα εκει τρωει ηττα ακομα και απο το Leon και το Civic.
Το Golf προσφερει γαματη οδικη συμπεριφορα με πανευκολο χειρισμο, αμεσοτητα, μεγαλη ευαισθησια σε μικροχειρισμους , καλυτερα κρατηματα, πολυ πιο ευχαριστη και προβλεψιμη οδικη συμπεριφορα.
Το Astra ειναι καλο για να τρεχεις σε ευθεια και να επιταχυνεις , αλλα μολις πας να στριψεις σε ξενερωνει. Δεν ειναι οτι δε στριβει, απλα δεν εχει ουτε την ιδια ζωντανια και καλη αισθηση και σου δινει μια τελειως αχρωμη και ξενερωτη οδικη συμπεριφορα. Δεν ειναι αυτο που λεμε παιχνιδιαρικο. Σε πιστα το Golf ιδιων ιππων του ριχνει με ανεση...
Το Astra ειναι ροπιαρικο και για ευθειες αλλα οχι για στροφιλικια.....

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 265   Νεότερο› Νεότερο»